Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Turun musiikkijuhlat kerää kaupunkilaisilta tarinoita kauppatorista

Jaa

Turun musiikkijuhlat (TMJ) haluaa kuulla kaupunkilaisilta heidän rakkaimmat muistonsa Turun kauppatorista. TMJ avaa yhteistyössä Turku Centerin, Turun kaupungin, Turun kauppatorin sekä YLE Turun kanssa kyselyn, jossa kaupunkilaiset voivat kertoa mieleenpainuvimmat tarinansa, jotka liittyvät tavalla tai toisella toriin.

Kuva: Joel Karlsson
Kuva: Joel Karlsson Joel Karlsson

Tarinat Turun Kauppatorista kerätään kesän aikana ja niitä jaetaan eteenpäin yhteistyökumppaneiden kanavissa kaikkien kuultavaksi. Oma tarina siis saattaa näkyä ja kuulua esimerkiksi paikallisradiossa, sosiaalisessa mediassa ja katukuvassa.


Torit ovat olleet turkulaisten tapaamispaikkoja jo satoja vuosia. Mitä tarinoita nykyisellä kauppatorilla onkaan kerrottavana sen ihmisistä, historian kerrostumista ja yhteiskunnallisista tapahtumista! Ihmisten kohtaamisista syntyneet henkilökohtaiset tarinat ovat erityisen kiinnostavia. Haluaisimme kuulla ja kerätä mahdollisimman paljon turkulaisten tarinoita – ja keräämisen jälkeen jakaa kiinnostavia, liikuttavia, iloisia tai surullisia muistoja niin, että tarinat lopulta luovat myös yhteistä kokemusta. Onhan tapaamispaikka meidän kaikkien yhteinen torimme. Keruusta syntyy myös tarinallisia lähteitä sekä menneisyyden että tulevaisuuden tutkijoille", TMJ:n vt. toimitusjohtaja Laura Päiviö-Häkämies kuvailee.


Tarinallisuus huipentuu 12.8. torilla järjestettävään TURKU LOVE X KAUPPATORI -tapahtumaan, jossa tarinoita kuullaan myös lavalla. Kaikille kaupunkilaisille suunniteltu tapahtuma sisältää kaksi konserttia sekä oheistapahtumaa päivän aikana. Tapahtuma on samalla ensimmäinen kerta, kun Turun musiikkijuhlat jalkautuu tavanomaisista konserttisaleistaan ja -miljöistään kauppatorille.


Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan myös lippuja elokuun musiikkijuhlille.


Tapahtumaa tehdään Turku 2029 säätiöltä saadun rahoituksen voimin.


Linkki kyselyyn: https://www.lyyti.fi/questions/d378baea7d

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia sekä konsertteja lapsille. Varsinaisen festivaalin lisäksi Turun musiikkijuhlat järjestää konsertteja ja tapahtumia kaikkina vuodenaikoina, yhteensä n. 30-50kpl vuosittain. www.turunmusiikkijuhlat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye