STT

Tekoäly tietotoimistossa: STT ei tingi uutisten aitoudesta

Jaa
Kuvaaja: Eelis Berglund. Tekijänoikeudet: Lehtikuva / Eelis Berglund. Ei julkaisuoikeutta. Kuva ostettavissa Lehtikuvan kuvakaupasta.
Kuvaaja: Eelis Berglund. Tekijänoikeudet: Lehtikuva / Eelis Berglund. Ei julkaisuoikeutta. Kuva ostettavissa Lehtikuvan kuvakaupasta. Eelis Berglund Lehtikuva / Eelis Berglund. Ei julkaisuoikeutta. Kuva ostettavissa Lehtikuvan kuvakaupasta.

Suomen Tietotoimisto (STT) on linjannut tekoälyn käyttöä eri palveluissaan. Periaatteena on, että yleisön pitää voida kaikissa tilanteissa luottaa tietotoimiston tuottamaan ja välittämään tekstiin ja kuvaan.

Siksi tekoäly ei STT:ssä tee tiedonhankintaa, vaan uutiset ja uutiskuvat ovat aina aitoja. Sen sijaan tekoälyä ja automaatiota hyödynnetään muilla tavoin työn tehostamiseksi.

Aitouden lisäksi toinen tärkeä periaate on läpinäkyvyys. Tavoitteena on, että yleisö tietää, jos tekoälyä on hyödynnetty esimerkiksi STT Info -tiedotepalvelun välittämien tiedotteiden tai Lehtikuvan kuvakaupan tarjonnassa olevien kuvituskuvien tuottamisessa.

STT seuraa aktiivisesti uusien työkalujen kehitystä ja ottaa sovelluksia käyttöönsä, kun voi olla varma, että niiden tuottamat sisällöt vastaavat tietotoimiston laatuvaatimuksia.

STT on monipuolinen media- ja viestintätalo, jolla on kolme keskeistä liiketoiminta-alaa.

Mediapalvelut palvelee uutismediaa ja muita asiakkaita, jotka julkaisevat STT:n uutis- ja kuvatoimitusten tuottamia journalistisia sisältöjä. Asiakaskunnalle on tarjolla myös esimerkiksi sisällön moderoinnin kaltaisia lisäpalveluja.

 Kuvapalvelut tarjoaa kuvaa ja kuvauksia mitä moninaisimpiin tarpeisiin. Kotimaan aiheisiin keskittyvän oman kuvatuotannon lisäksi STT:llä on edustuksessaan kymmeniä kuvatoimistoja ja muita kuvantuottajia ympäri maailmaa Lehtikuva-brändin alla.

STT Viestintäpalvelut auttaa yrityksiä ja yhteisöjä monipuolisesti tiedottamiseen ja viestinnän suunnitteluun liittyvissä tarpeissa. Keskeisimmät palvelut ovat tiedotejakelu STT Info, jonka välityksellä asiakkaidemme tiedotteet tavoittavat median sekä STT Luotsi, joka tarjoaa uniikkia tietoa viestinnän suunnittelun tueksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta STT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme