Järvi-Suomen Energia

Sähköaseman saneeraus parantaa sähkönjakelun varmuutta ja ympäristöturvallisuutta Otavassa

Jaa
Järvi-Suomen Energia toteuttaa kesän 2023 aikana Otavan sähköaseman saneerauksen. Saneerauksella sähkön toimitusvarmuus kasvaa Otavan seudulta Hirvensalmelle saakka. Lisäksi ympäristöturvallisuus paranee asennettavien öljynerotuskaivojen ansiosta.

Otavassa on parhaillaan käynnissä alueen sähköntoimitukselle kriittisen sähköaseman saneeraus. Sähköaseman kautta jaetaan valtakunnallisessa kantaverkossa siirtyvä sähkö valtaosalle Otavan seudun asukkaista ja lähiseuduille. Lisäksi Otavasta syötetään tällä hetkellä valtaosa Hirvensalmen kunnan sähköstä. Saneerauksen yhteydessä sähköaseman päämuuntaja vaihtuu: uuden muuntajan ansiosta sähköhäviöt vähentyvät.

Samalla aseman suojaukset ja järjestelmät päivitetään vastaamaan nykypäivän vaatimuksia, parantaen muun muassa kaukokäyttöjärjestelmän käyttövarmuutta ja toimintakykyä. Saneerausurakan on määrä valmistua vuoden 2023 aikana.

Ei öljyä luontoon

Saneerauksen yhteydessä sähköasemalle rakennetaan öljynerotuskaivo, joka parantaa aseman ympäristöturvallisuutta. Nykyisin Järvi-Suomen Energian sähköasemien uudistusten yhteydessä muuntaja-altaat varustetaan öljynerotuskaivoilla, jolloin muuntajista vikatilanteessa valunut öljy ei altaan tyhjennyksen yhteydessä vahingossakaan joudu luontoon vaan saadaan tarkasti talteen. Öljynerotuskaivot on rakennettu jo 21 sähköasemalle, ja ne rakennetaan nykyisin osaksi kaikkia uusia ja saneerattuja asemia.

”Öljyvalumat ovat aina riski ympäristölle ja niihin suhtaudutaan vakavasti. Sähköverkossa tapahtuva ympäristövahinko tarkoittaa pääasiassa muuntajista luontoon valuvaa öljyä. Korvaavaa öljytöntä muuntajaratkaisua ei ole vielä saatavilla, mutta varautumisella ja suojauksilla riskiä voidaan pienentää. Sähköasemien öljynerotuskaivot ovat tehokas keino sähkönjakelun ympäristövahinkojen riskin pienentämiseksi”, Järvi-Suomen Energian verkkopäällikkö Jani Siltala kertoo.

Sähköaseman saneerauksesta vastaa sähkönjakelujärjestelmiin erikoistunut Enerke Oy.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 28 000 kilometrin mittaisesta sähköverkosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Rakennamme perustaa Järvi-Suomen tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa säävarma ja älykäs sähköverkko mahdollistaa uudet digitaaliset palvelut, vihreän murroksen ja kuluttajien kasvavan roolin energiantuottajana. Liikevaihtomme on noin 140 miljoonaa ja työntekijöitä meillä on noin 20.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme