Destia toteuttaa Fingridille sähköasema- ja voimajohtourakat
Destia on solminut Fingridin kanssa sähköasema- ja voimajohtourakkasopimukset, joilla parannetaan suomalaisen sähköjakeluverkon käyttövarmuutta. Toteutettavat sähköasema ja voimajohto ovat osa moniosaista sähköjakeluverkkoa, jolla tuotettu energia toimitetaan kuluttajien käyttöön. Destialta löytyy monipuolisesti osaamista sähköverkon kaikkiin vaiheisiin aina voimalaitosten rakentamisesta sähkön varastointiin.

Destia rakentaa uuden voimajohtoyhteyden Tornion Vuonnekoskelta Keminmaan Viitajärvelle. Lähes 50 kilometriä pitkä voimajohto on osa Fingridin ja Ruotsin kantaverkkoyhtiö Svenska kraftnätin Aurora Line -hanketta, joka tarjoaa valmistuttuaan vuonna 2025 kaivattua lisäkapasiteettia Ruotsin ja Suomen väliseen sähkömarkkinaan.
Uusi voimajohtoyhteys mahdollistaa suuremman rajasiirtokapasiteetin myötä markkinan tehokkaan toiminnan sekä vakaamman hinnoittelun. Lisäksi rakennettava yhteys parantaa sähkön toimitusvarmuutta ja mahdollistaa uusiutuvan sähköntuotannon lisäämisen myös muualla Pohjoismaissa ja Itämeren alueella.
”Aurora Line on Fingridin vuosikymmenen tärkein kantaverkkoinvestointi, joka lisää Suomen ja Ruotsin välistä siirtokapasiteettia. Se laskee sähkön hintaa Suomessa ja on siten merkittävä tekijä suomalaisen puhtaan teollisuuden kilpailukyvylle. Investoinneilla kantaverkkoon mahdollistetaan energiamurroksen edellyttämä sähköistyminen”, kertoo Fingridin omaisuuden hallinnan johtaja Timo Kiiveri.
Pelkkä voimajohto ei riitä sähkönjakeluun, vaan tarvitaan myös sähköasemia. Sähköasemat muuntavat verkossa kulkevan sähkön jakeluverkkoon sopivaksi ja näin varmistavat sähkön turvallisen ja varman jakelun. Meneillään olevan energianmurroksen sekä uusiutuvan sähkön lisääntymisen myötä sähköasemia uusitaan ja rakennetaan yhä enemmän.
Vuosien 2023–2024 aikana Destia toteuttaa Salon sähköaseman perusparannuksen, joka mahdollistaa alueen sähkönjakelun käyttövarmuuden myös tulevaisuudessa. Perusparannuksessa Destia suorittaa suojaus- ja ohjausjärjestelmien saneerauksen, 110 kilovoltin kytkinlaitteiden vaihdot, toisen pääkiskon asennuksen, sähköaseman toisiojärjestelmän uusimisen sekä uuden valvomorakennuksen rakentamisen. Urakkaan kuuluu myös käytöstä poistettujen järjestelmien purkaminen. Lisäksi sopimus sisältää option vanhan valvomorakennuksen purkuun. Urakan myötä myös sähköaseman käytettävyys paranee, mikä mahdollistaa jatkossa kunnossapitoon tarvittavien siirtokeskeytysten sujuvan toteutuksen.
”Kasvava sähkön tarve edellyttää tehokasta ja varmaa kantaverkkoa. Huolehtimalla olemassa olevien sähköasemien ylläpidosta ja rakentamalla uusia sähkönsiirtoyhteyksiä mahdollistamme riittävän kapasiteetin myös tulevaisuudessa. Urakoissa pääsemme hyödyntämään monipuolista osaamistamme toimivan ja tehokkaan sähköverkon edistämiseksi eri puolilla Suomea”, sanoo Energiaverkot-yksikön johtaja Tapio Leskinen Destiasta.
Fingrid
Fingrid on suomalaisten kantaverkkoyhtiö. Turvaamme asiakkaille ja yhteiskunnalle kustannustehokkaasti varman sähkön ja muovaamme tulevaisuuden puhdasta ja markkinaehtoista sähköjärjestelmää. Fingrid välittää. Varmasti. www.fingrid.fi
Destia
Destia on Suomen suurin infra-alan palveluyhtiö ja osa kansainvälistä Colas-konsernia. Luomme hyvän yhteiskunnan perustaa suunnittelemalla, rakentamalla ja ylläpitämällä huomisen liikenne- ja energiainfraa. Teemme sen noin 1 700 destialaisen ainutlaatuisella infran tajulla. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli noin 600 miljoonaa euroa. www.destia.fi
Lisätietoja:
Tapio Leskinen, yksikön johtaja, Destia, sähköposti: tapio.leskinen@destia.fi, puh. +358 40 120 9016
Destian viestintä: tiedotus@destia.fi
Avainsanat
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Destia Oy
Raitioteiden merkitys kaupunkikehitykseen on suurempi kuin pelkkä kiskopari kertoo Destian tuore katsaus10.10.2023 10:41:40 EEST | Tiedote
Raitiotiet ovat paljon enemmän kuin vain liikennemuoto muiden joukossa. Niiden rakentamisella kyetään vaikuttamaan liikennejärjestelmään, yhdyskuntarakenteeseen ja kaupunkikehitykseen. Raidehankkeet tuovat kaupunkeihin merkittäviä määriä investointeja, mikä on havaittu esimerkiksi Tampereella ja Norjan Bergenissä. Destian tuore green paper -julkaisu käy läpi raidehankkeiden trendejä Euroopassa ja tarjoaa ajateltavaa kotimaan kaupunkipäättäjille.
Destia rakentaa Fingridille uutta Järvilinja-voimajohtoa Pohjois-Savossa2.10.2023 11:19:05 EEST | Tiedote
Destia on solminut Fingridin kanssa sopimuksen uuden voimajohtoyhteyden rakentamisesta osana Järvilinja-urakkaa, joka kasvattaa Suomen sähkönsiirtokapasiteettia pohjoisestä etelään ja mahdollistaa tärkeiden tuuli- ja aurinkovoimahankkeiden sekä teollisuusinvestointien liittämisen kantaverkkoon. Destia tulee toteuttamaan noin 82 kilometriä pitkän 400/110 kV:n voimajohdon, joka sijoittuu Lapinlahden, Siilinjärven ja Kuopion alueelle.
Destia voitti Espoonlahden-Finnoon alueen kunnossapitourakan21.6.2023 08:59:00 EEST | Tiedote
Destia on voittanut Espoon kaupungilta kunnossapidon alueurakan, joka sisältää katu- ja viheralueiden talvi- ja kesäkunnossapidon Espoonlahden ja Finnoon alueilla. Urakkaan kuuluu myös Länsimetron asemien ulkoalueiden kunnossapito kyseisellä alueella. Viisivuotisen sopimuksen kustannusarvio on 9,5 miljoonaa euroa ja siihen kuuluu kahden vuoden jatko-optio.
Destia kertoo kuinka paljon energia- ja liikenneinfraa saa miljardilla eurolla22.5.2023 10:04:31 EEST | Tiedote
Suomi on matkalla kohti uusiutuvaa energiajärjestelmää, mikä vaatii investointeja. Toisaalta tie- ja rataverkon korjausvelka on korkealla tasolla. Sama rahamäärä̈ voidaan kohdistaa energiahankkeisiin, väylien kunnossapitoon tai uusien väylien rakentamiseen. Montako kilometriä̈ tie- ja rataverkkoa miljardilla eurolla saa, entä kuinka paljon tuuli- ja aurinkovoimaa? Destian tuore green paper -julkaisu käy lukuja läpi ja tarjoaa eväitä hallitusneuvottelijoille valintojen tekemiseen.
Destia voitti Savon radan viisivuotisen kunnossapitosopimuksen16.5.2023 09:00:00 EEST | Tiedote
Destia jatkaa Savon radan ja sen turvalaitteiden kunnossapitäjänä lokakuuhun 2028 Väyläviraston uusittua Destian sopimuksen. Noin 40 miljoonan euron arvoinen sopimus sisältää myös neljän vuoden jatko-option. Savon 680 kilometriä pitkän radan merkitys on keskeinen koko Itä-Suomen henkilö- ja tavaraliikenteelle. Keskeisiä liikennepaikkoja Savon radalla ovat Kouvola sekä Hamina ja Kotka, joiden satamaliikennettä rata myös palvelee. Destia on vastannut kyseisestä kunnossapitoalueesta jo vuodesta 2016 lähtien.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme