Kylpyhuoneen laatoissa kannattaa panostaa mieluisaan ja aikaa kestävään valintaan

Jaa

Kylpyhuoneen laattojen valinta ei ole ihan helppoa, sillä valinnanvaraa ja vaihtoehtoja riittää tänä päivänä. Laattoja valitessa on tärkeää huomioida sekä niillä luotava sisustuksellinen ilme että niiden puhdistaminen. Tärkeintä kuitenkin on, että lopputulos miellyttää remontin valmistuttua ja vielä vuosienkin päästä.

Stark Suomen rakentajapalvelumyyjä Anna Honka antaa vinkit kylpyhuoneen laattojen valintaan.
Stark Suomen rakentajapalvelumyyjä Anna Honka antaa vinkit kylpyhuoneen laattojen valintaan.

- Asiakkaat kysyvät paljon laattojen helppohoitoisuudesta. Kun valitsee isoja laattoja, on vähemmän saumoja puhdistettavana. Toisaalta isoilla laatoilla tehdyssä lattiassa on myös vähemmän kitkaa, jolla on merkitystä lattian liukkauden estämisessä. Nykyään on kyllä saatavilla suoja-aineita, jotka vähentävät liukastumisvaaraa. Jos kylpyhuoneessa on keskilattiakaivo, iso laatta ei oikein toimi, mutta modernit linjalattiakaivot mahdollistavat melkein millaisen laatan vain, Stark Suomen rakentajapalvelumyyjä Anna Honka neuvoo.

Käyttökohde ja tilan koko on asioita, jotka vaikuttavat laatan valintaan.

- Jos tila on kovin pieni, iso laattaa soveltuu sinne huonosti. Yleisilme kärsii, jos seinä- tai lattiapinnassa on paljon halkaistuja, puolikkaita laattoja. Nykyään joistakin laattamalleista on saatavilla sekä isokokoista laattaa että pienempää laattaa samassa värissä ja kuviossa. Laatan koko ja saumojen määrä tosin vaikuttaa myös siihen, miltä laatta sitten käyttökohteessa näyttää, ja vaikutelma voi samastakin väristä olla hiukan eri, Honka selittää.

Näkemys kypsyy asiantuntijan kanssa vuoropuhelussa

Suunnittelussa Honka lähtee liikkeelle asiakkaan ajatuksesta laatan väristä ja ulkonäöstä. Usein asiakkaat myös haluavat tietää, mitä ihmiset yleensä nykyään suosivat ja valitsevat.

- Monesti tavataan asiakkaan kanssa useamman kerran. Näkemys kypsyy vähitellen, ja saattaa olla, että valinta sitten onkin jotakin muuta kuin mistä alun perin lähdettiin liikkeelle. Edellisestä kylpyhuoneremontista saattaa olla todella pitkä aika, jolloin ei myöskään ole tarvetta seurata tarjontaa ja trendejä. Vaihtoehtoihin aletaan tutustua sitten, kun asia on ajankohtainen, Honka sanoo.

Vaikka kiiltävät laatat ovat tällä hetkellä enemmän myytyjä kuin mattapintaiset laatat, niin kivimäisyys on myös vahva trendi. Marmorikuviot kiinnostavat myös nykyään monia kylpyhuoneremontin tekijöitä. Hiekan ja harmaan sävyt päihittävät vahvat värit asiakkaiden valinnoissa.

- Luonnollisuus on ehkä tiivistetysti se trendi eli kultainen keskitie. Toisaalta perusvalkoinen tuntuu myös pitävän pintansa vuodesta toiseen. Vahvoja värejä haetaan selvästi harvemmin, Honka kertoo.

- Koska kylpyhuoneremontti on hintava eikä sitä tehdä usein, laattoihin kannattaa mielestäni panostaa, niin että lopputulos on mieluinen. Laatat ovat vain yksi osa budjettia. Laatan alla on paljon työtä, joka maksaa, kuten vesieristykset ja tasoitukset.

Mitä sitten laattoihin perehtynyt myyjä itse valitsisi?

- Kyllä se varmaan olisi isokokoista laattaa ja luonnonsävyjä. Aika vaaleaa valitsisin, koska se on helpompi sisustaa. Kokemukseni mukaan vaaleat sävyt alkavat harvemmin myöskään ajan kuluessa nyppimään, Honka pohtii.

Kolme vinkkiä laattojen valintaan:

  1. Mieti sekä käytännöllisyyttä että ilmettä ja tyyliä
  2. Varaa aikaa tutustua eri vaihtoehtoihin
  3. Tee valinta omien mieltymysten mukaan, jotta valinnan kanssa elää tyytyväisenä pitkään

Yhteydenotot ja lisätietoja:

Satu Otala, viestintäjohtaja, Stark Suomi Oy, puh. 044 475 7483, satu.otala@stark-suomi.fi

Kuvat

Sama laatta jatkuu kuraeteisestä kodin muihin tiloihin lattialaattana.
Sama laatta jatkuu kuraeteisestä kodin muihin tiloihin lattialaattana.
Lataa
Starkin rakentajapalvelumyyjä Anna Honka auttoi asiakasta valitsemaan laatan, joka sopii hyvin moniin eri tiloihin kodissa.
Starkin rakentajapalvelumyyjä Anna Honka auttoi asiakasta valitsemaan laatan, joka sopii hyvin moniin eri tiloihin kodissa.
Lataa
Lattialaatta toimii yhtä lailla suihkutiloissa kuin käytävässäkin lattialaattana.
Lattialaatta toimii yhtä lailla suihkutiloissa kuin käytävässäkin lattialaattana.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

STARK - reilusti rakentajan asialla.
Olemme jokaisen rakentajan reilu ja luotettava kumppani, joka tekee työtään intohimolla ja tinkimättömällä ammattiylpeydellä. Meitä 
starklaisia on noin 1 100 ympäri Suomen ja valtakunnallinen 26 myymälän verkostomme, jakelukeskuksemme sekä verkkokauppamme palvelevat ajasta ja paikasta riippumatta. Stark on osa Pohjois-Euroopan suurinta rakennustarvikeyritystä STARK Groupia.

www.stark-suomi.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stark Suomi Oy

Porin Stark muuttaa uusiin tiloihin keväällä 202424.11.2023 12:30:00 EET | Tiedote

Stark Pori muuttaa keväällä 2024 uusiin tiloihin. - Uusien tilojen myötä lujitamme markkina-asemaamme Porin seudulla. Katettu noutopiha ja toimiva myymälätila mahdollistavat miellyttävän asioinnin ja erinomaisen palvelun asiakkaillemme Satakunnan alueella. Starkissa vahvistamme määrätietoisesti kilpailu- ja palvelukykyämme katsoen tämänhetkisen rakennusalan markkinatilanteen yli eteenpäin ja tulevaisuuteen, Stark Suomen toimitusjohtaja Harri Päiväniemi sanoo. Muuton jälkeen Starkin Porin toimipisteessä on noin 3 200 neliötä myymälätilaa ja noin 5 000 neliön kokoinen katettu noutopiha. Prisma Raudalta vapautuneet tilat Porissa Tikkulantie 4:ssä soveltuvat mainiosti Starkin rakennustarvikekaupan tarpeisiin. - Kauppapaikka on erinomainen sekä liikenteellisesti että asiakasvirroiltaan. Tila mahdollistaa meille myös paikallisen valikoiman kehittämisen ja asiointipolkujen hyvän suunnittelun siten, että ne palvelevat asiakkaitamme tehokkaasti ja sujuvasti, Päiväniemi jatkaa. Starkissa sekä ra

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme