Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oy

Eläinsairaala Mevet ja Suomen ensimmäinen kissasairaala avautuu aikataulussa

Jaa

Ympärivuorokautisesti toimivan Eläinsairaala Mevetin virallisia avajaisia vietettiin tänään sairaalan uusissa tiloissa Helsingin Pitäjänmäessä. Uusi moderni eläinsairaala ja sen osana Suomen ensimmäinen kissasairaala avautuu 3.7.2023 osoitteessa Hiomotie 4.

"Ajatus uudesta Eläinsairaala Mevetistä ja sen ohessa toimivasta kissasairaalasta syntyi muutama vuosi sitten. Halusimme alusta lähtien vaalia Mevetin arvokasta historiaa, joten oli itsestään selvää, että myös uusi Mevet tulisi sijaitsemaan Pitäjänmäessä. Erillisen kissasairaalan avulla otamme seuraavan askeleen kissojen hyvinvoinnin edistämisessä”, kertoo Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oy:n toimitusjohtaja Ilari Kujala.

Eläinsairaalaan avataan täysin erillinen kissasairaala

Kissojen tarpeisiin suunniteltujen tilojen luominen vähentää kissojen stressiä ja pelkoa, jotka voivat vaikuttaa merkittävästi niiden terveydentilaan ja kykyyn toipua. Tarjoamalla erilliset tilat kissoille uusi Mevet pystyy tarjoamaan rauhallisen ympäristön, jossa kissojen ei tarvitse pelätä esim. koiria. Tämä auttaa myös vähentämään tarvetta rauhoittaville lääkkeille toimenpiteiden aikana.

Sairaalan johtaja Miira Nyman kertoo, että panostus kissojen hyvinvointiin on tärkeä asia ja tavoitteena on saada Mevetille virallinen Cat Friendly Clinic -status mahdollisimman pian.

Virallisen Cat Friendly Clinic -statuksen saaminen on merkittävä ponnistus. Se edellyttää tiukkojen standardien noudattamista sairaalan tiloissa sekä henkilökunnan säännöllistä kouluttautumista kissapotilaiden hoitoon liittyviin erityistarpeisiin.

Diagnostiikkamahdollisuudet paranevat

Sairaalan johtaja Miira Nyman on erittäin tyytyväinen projektin lopputulokseen. ”Henkilökuntamme odottaa jo innolla sairaalan avautumista. Olen erityisen ylpeä uusista kuvantamismahdollisuuksistamme, varsinkin alansa huippua edustavasta CT-laitteesta"

Muuton yhteydessä sairaalan laitteita ja varustelua on uusittu. Uusi CT-laite eli tietokonetomografialaite on Mevetin erityinen ylpeys. Vastaavia laitekokonaisuuksia on kansainvälisestikin vain harvoissa eläinsairaaloissa. Laitteen erottelukyky auttaa tuomaan kehittynyttä diagnostiikkaa eläinpotilaille. Sen nopeuden ansiosta akuutteja potilaita pystytään kuvaamaan tarvittaessa jopa ilman rauhoittamista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Eläinsairaala Mevetin asiakaspalvelu
Eläinsairaala Mevetin asiakaspalvelu
Lataa
Näkymä Eläinsairaala Mevetin aulasta
Näkymä Eläinsairaala Mevetin aulasta
Lataa
Eläinsairaala Mevetin historia alkaa vuodesta 1974
Eläinsairaala Mevetin historia alkaa vuodesta 1974
Lataa
11 kk ikäinen Somekoira hoffa.gsd tutustumassa uuteen eläinsairaalaan
11 kk ikäinen Somekoira hoffa.gsd tutustumassa uuteen eläinsairaalaan
Lataa
Vida-koira polvien ja lannerangan kuvauksessa uudessa eläinsairaalassa
Vida-koira polvien ja lannerangan kuvauksessa uudessa eläinsairaalassa
Lataa
Mevetin johtaja Miira Nyman ja Evidensian toimitusjohtaja Ilari Kujala esittelevät uutta sairaalaa
Mevetin johtaja Miira Nyman ja Evidensian toimitusjohtaja Ilari Kujala esittelevät uutta sairaalaa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Evidensia-verkostoon kuuluu 11 ympäri vuorokauden päivystävää eläinsairaalaa ja 36 eläinlääkäriasemaa ympäri Suomea. Sairaalat toimivat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Hämeenlinnassa, Kouvolassa, Raisiossa, Tampereella, Jyväskylässä, Seinäjoella, Kuopiossa ja Oulussa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye