Osuuskauppa PeeÄssä

Iisalmen Original Sokos Hotel Koljonvirran uudistus valmistui. Tiedossa levollista ja luonnonläheistä tunnelmaa.

Jaa

Iisalmen keskustassa sijaitsevan Original Sokos Hotel Koljonvirran mittava, koko talon kattanut uudistus on valmistunut. Kiireettömyyttä henkivä hotellikokemus syntyi pohjoissavolaisten ammattilaisten ja kansainvälisesti palkitun sisustussuunnittelijan yhteistyöllä. Uudistuksessa hotelliin saatiin 32 täysin uutta, luonnonläheisesti sisustettua huonetta, saunatilat, vastaanottoaula ja uusi ravintolamaailma. Osuuskauppa PeeÄssä on panostanut hotelli Koljonvirran uudistukseen 5,6 miljoonaa euroa.

Hotelli Koljonvirran heinäkuussa 2023 valmistunut uusi, luonnonläheistä tunnelmaa henkivä huone. Kuva Iiro Saijets.
Hotelli Koljonvirran heinäkuussa 2023 valmistunut uusi, luonnonläheistä tunnelmaa henkivä huone. Kuva Iiro Saijets. Iiro Saijets

Kiireettömyyden kaipuun trendiä tukien hotelli Koljonvirran henkilökunta haluaa tarjoilla vierailleen levollista ja leppoisaa oloa, mikä tukee myös Iisalmen kaupungin tavoitetta olla kiireneutraali kaupunki.

”Tunnelma uusitussa hotellissamme on maanläheinen ja hyvin rauhoittava. Olemme pienen kaupungin kodikas hotelli, jossa luonto löytyy läheltä ja jonne on hyvä tulla loma- tai työpäivän jälkeen lepäämään ja lataamaan akkuja. Omia lempipaikkojani uusitussa hotellissa ovat sykettä laskeva vastaanottoaula ja ihanasti Lunawoodin puulta tuoksuva saunaosasto”, hotellinjohtaja Tarja Jeskanen kertoo tyytyväisenä.

Biofiilisten periaatteiden mukaisesti suunniteltu hotelli

Niin ravintoloiden kuin hotellin sisustus on kokonaisuudessaan helsinkiläisen Visionary Design Partners Helsinki Oy:n sisustussuunnittelijan Jaana Ekmanin käsialaa. Toimisto palkittiin juuri kansainvälisellä The Leading Design Awardsilla kategoriassa paras täyden palvelun toimisto.

”Halusin luoda Original Sokos Hotel Koljonvirrasta moniaistisen kokonaisuuden, jossa luonnon hyvää tekevä vaikutus tuodaan biofiilisten suunnitteluperiaatteiden mukaisesti sisätiloihin. Hyödynsimme mahdollisimman paljon erilaisia luonnosta muistuttavia elementtejä, kuten vihersisustusta, puukalusteita, utuisten metsien tunnelmaa kuvaavaa tapettia ja luonnollisia värisävyjä, kuten tunturipajua. Tilojen on myös kestettävä aikaa ja siksi suunnittelussa käytettiin vain aitoja, kauniisti vanhenevia materiaaleja”, sisustussuunnittelija Jaana Ekman kertoo.

Yhteistyössä paikallisten taitajien kanssa

Luonnonläheinen sisustus on toteutettu yhteistyössä paikallisten ammattilaisten kanssa. Saunatilojen puumateriaalit ovat Lunawoodin tehtailta Iisalmesta, äänentoistolaitteet iisalmelaisen Genelecin ja huoneiden seinille ripustetut valokuvat paikallisen valokuvaajan Tuomo Lindforsin. Myös rakennus-, sähkö- ja LVI-työt on tehty paikallisin voimin. 

Uusittujen huoneiden joukosta löytyy Standard- ja Superior-luokan huoneita, tilavia perhehuoneita ja tyylikäs sviitti.

Huhtikuussa 2023 avautunut uusi ravintolamaailma Rosso- ja Hesburger-ravintoloineen sekä 50-paikkaisine terasseineen sijoittuu hotellin katutasoon. Rosson valoisan vehreä ja rustiikkinen sisustus kutsuu viihtymään iloisen yhdessäolon äärelle, tilassa voi järjestää myös yksityistilaisuuksia. Tavoite on pitää Rosso avoinna vuoden jokaisena päivänä.

Saunatiloissa rentoudutaan leppoisien löylyjen ohella voimaannuttavissa avantosuihkuissa.

Asiakkaiden palautteiden pohjalta niin pysäköintipaikkoja kuin sähkölataustolppia lisättiin hotellin piha-alueelle.

Original Sokos Hotel Koljonvirrassa on 88 huonetta, kolme ravintolaa, viihtyisät saunatilat ja kokouskabinetti. Hotellilla on Green Key -ympäristötunnus merkkinä sen ympäristön eteen tekemästä työstä. Täysin uudet huoneet ovat vieraiden käytössä 6.7.2023 alkaen.

Hotellia operoiva Osuuskauppa PeeÄssä investoi jättimäiset 28 miljoonaa euroa Pohjois-Savon matkailun kehitykseen lähivuosina, Original Sokos Hotel Koljonvirran osuus tästä on 5,6 miljoonaa euroa.

”Uudistus on mittakaavaltaan varsin massiivinen. Uskon, että uudella hotelli Koljonvirralla ravintoloineen ja kokoustamismahdollisuuksineen on Iisalmen keskustan ja koko alueen elinvoimaa vahvistava vaikutus”, hotellinjohtaja Jeskanen toteaa.  

Uudistuksen tekijät

Arkkitehtisuunnittelu     Suunnitteluhuone Oy, Helsinki

Sisustussuunnittelu        Jaana Ekman, Visionary Design Partners Helsinki Oy

Rakennusurakka             Savon Laaturakennus Oy

Sähköurakointi                Sähkörami Oy

LVI -urakka                        Ylä-Savon LVI Palvelu Oy

Hotellioperaattori            Osuuskauppa PeeÄssä

 

Lisätietoja: Tarja Jeskanen, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Koljonvirta, Iisalmi,

puh. 044 719 7301, tarja.jeskanen@sok.fi

Original Sokos Hotel Koljonvirta tarjoaa luonnonläheisen ja rauhoittavan hotellikokemuksen Iisalmen keskustassa, Ylä-Savon sydämessä. Modernissa savolaishotellissa on 88 huonetta, saunaosasto, kolme ravintolaa, iso terassialue ja kokoustila. Hotellia operoi Osuuskauppa PeeÄssä. Hotellilla on Green Key -ympäristötunnus.

https://www.sokoshotels.fi/fi/iisalmi/sokos-hotel-koljonvirta

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Uusi hotelliaula, Original Sokos Hotel Koljonvirta, Iisalmi. Kuva Iiro Saijets
Uusi hotelliaula, Original Sokos Hotel Koljonvirta, Iisalmi. Kuva Iiro Saijets
Lataa
Uusitun Hesburgerin tilaa, Original Sokos Hotel Koljonvirta, Iisalmi. Kuva Iiro Saijets
Uusitun Hesburgerin tilaa, Original Sokos Hotel Koljonvirta, Iisalmi. Kuva Iiro Saijets
Lataa
Rosson uusi ravintolasali. Original Sokos Hotel Koljonvirta, Iisalmi. Kuva Lassi Saijets
Rosson uusi ravintolasali. Original Sokos Hotel Koljonvirta, Iisalmi. Kuva Lassi Saijets
Lataa

Osuuskauppa PeeÄssä

Olemme yli 124 000 asiakasomistajan omistama palvelualan yritys Pohjois-Savossa. Tehtävänämme on tuottaa kilpailukykyisiä etuja ja palveluja asiakasomistajille. Omalla työllämme kehitämme jäseniemme ja koko Pohjois-Savon hyvinvointia. Olemme kehittyvä ja yksi maakunnan suurimmista yrityksistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa PeeÄssä

Tiina Tolvanen on nimitetty Osuuskauppa PeeÄssän henkilöstö- ja talousjohtajaksi1.12.2023 12:06:31 EET | Tiedote

Osuuskauppa PeeÄssän henkilöstö- ja talousjohtajaksi on nimitetty MMM Tiina Tolvanen. Tiina toimii tällä hetkellä Osuuskauppa PeeÄssän henkilöstöjohtajana. Uudessa roolissa hän jatkaa PeeÄssän johtoryhmän jäsenenä. Tiinan vastuulle kuuluvat henkilöstö-, talous-, kiinteistö- ja ict- sekä jatkuvan parantamisen toiminnot. -Henkilöstö- ja talousjohtajan tehtävä on uusi ja sen tavoitteena on johtaa Osuuskauppa PeeÄssän liiketoiminnan kumppanuus kokonaisuutta tuloksekkaasti kohti parhaan elämän edelläkävijyyttä Savossa, tuottaen liiketoiminnalle korkealla laatu standardilla kustannustehokkaasti palveluita mahdollistaen tavoitteemme mukaisen erinomaisen sisäisen kumppanuuden ja sujuvan arjen, kertoo PeeÄssän toimitusjohtaja Mikko Junttila. Tiinalla on laaja kokemus eri toimialoilta johto- ja asiantuntijatehtävistä myös S-ryhmän ulkopuolelta. Hän aloittaa henkilöstö- ja talousjohtajana PeeÄssällä 1.1.2024. Niin liiketoimintamme kuin sen onnistumista edistävät palvelumme elävät jatkuvaa muutoks

Osuuskauppa PeeÄssän muutosneuvottelut päätökseen23.11.2023 16:02:00 EET | Tiedote

Osuuskauppa PeeÄssän 8.11.2023 alkaneet ja erityisesti liiketoiminnan tukitoimintojen uudelleenorganisoitumista koskeneet muutosneuvottelut on saatu päätökseen 23.11.2023. Neuvottelut olivat kolmeosaiset ja niiden aikana henkilöstön edustajat ja työntekijät toivat esille runsaasti hyviä havaintoja ja nostoja, joiden avulla alkuperäistä työnantajan muutosesitystä kehitettiin toimivammaksi. Muutosten myötä tehtäviä lakkaa yhdeksän kokoaikaisen henkilötyövuoden verran ja uusia tehtäviä syntyy viiden kokoaikaisen ja kahden osa-aikaisen henkilötyövuoden verran. Tavoitteena on löytää uusi työtehtävä PeeÄssän sisältä kaikille niille, joiden nykyiset tehtävät lakkaavat. Muutokset astuvat voimaan 1.1.2024 alkaen. Muutosneuvotteluiden tavoitteena oli yhdessä henkilöstön edustajien ja muutosneuvotteluiden piirissä olleiden kanssa löytää mahdolliset ratkaisut, joiden toteutuessa jatkamme matkaamme entistä sujuvammin kohti Parhaan Elämän Edelläkävijyyttä Savossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme