Huoltovarmuuskeskus

HVK:lle uusi hallitus, puheenjohtajaksi Tiina Korhonen

Jaa
Valtioneuvosto on nimittänyt Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) hallituksen seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Hallitus koostuu elinkeinoelämän ja eri ministeriöiden edustajista.

Uudeksi puheenjohtajaksi nimitettiin Tiina Korhonen työ- ja elinkeinoministeriöstä. Hallituksen 1.7.2023 alkava toimikausi jatkuu 30.6.2026 asti.

HVK on työ- ja elinkeinoministeriön alainen laitos, jonka hallituksen valtioneuvosto nimittää Huoltovarmuusneuvoston ehdotuksesta.

HVK:n hallitusta on johtanut kuusi vuotta työ- ja elinkeinoministeriön osastopäällikkö Ilona Lundström, joka väistyy puheenjohtajakausien tultua täyteen.

Huoltovarmuuskeskuksen hallituksen kokoonpano 1.7.2023 alkaen:

Puheenjohtaja: Tiina Korhonen, osastopäällikkö, ylijohtaja, työ- ja elinkeinoministeriö

Varapuheenjohtaja: Tero Kiviniemi, toimitusjohtaja, Destia Group Oyj

Jäsenet:

Mervi Airaksinen, toimitusjohtaja, Microsoft Oy

Kirsi Heinonen, maatalousneuvos, maa- ja metsätalousministeriö

Tarja Jaakkola, osastopäällikkö, ylijohtaja, puolustusministeriö

Taneli Puumalainen, osastopäällikkö, ylijohtaja, sosiaali- ja terveysministeriö

Jarkko Saarimäki, osastopäällikkö, ylijohtaja, liikenne- ja viestintäministeriö

Juha Sarkio, osastopäällikkö, ylijohtaja, valtiovarainministeriö

Ilkka Tykkyläinen, toimitusjohtaja, Pohjolan Voima Oyj

Antti Viitanen, toimitusjohtaja, Novartis Finland Oy

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Huoltovarmuuskeskus
Huoltovarmuuskeskus
Aleksanterinkatu 48 A
00100 Helsinki

+358 (0)29 505 1000http://www.huoltovarmuuskeskus.fi

Huoltovarmuuskeskus (HVK) on työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) hallinnonalan laitos, jonka tehtävänä on maan huoltovarmuuden ylläpitämiseen ja kehittämiseen liittyvä suunnittelu sekä operatiivinen toiminta. Yhteistyössä muiden viranomaisten ja elinkeinoelämän kanssa HVK varmistaa, että yhteiskunnan kriittisten toimintojen jatkuvuus voidaan turvata kriisi- ja häiriötilanteissa.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Huoltovarmuuskeskus

Försörjningsberedskapscentralen höjer riskbedömningen för försörjningstryggheten i fråga om gas27.10.2023 14:04:37 EEST | Tiedote

Försörjningsberedskapscentralen (FBC) har i egenskap av behörig myndighet i förordningen om försörjningstrygghet för gas (2017/1938) konstaterat larmnivån enligt förordningen i fråga om försörjningstrygghet för gas. Bakgrunden till beslutet är en teknisk granskning enligt förordningen. Den 8 oktober 2023 skadades havsgasledningen Balticconnector, vilket innebär att en betydande gasimportförbindelse är ur drift under vintersäsongen 2023/2024 i minst fem månader.

Huoltovarmuuskeskus nostaa kaasun toimitusvarmuuden riskiarviota27.10.2023 14:04:37 EEST | Tiedote

Huoltovarmuuskeskus (HVK) on kaasun toimitusvarmuusasetuksen (2017/1938) toimivaltaisena viranomaisena todennut asetuksen mukaisen hälytystason kaasun toimitusvarmuuden osalta. Päätöksen taustalla on asetuksen mukainen tekninen tarkastelu. Balticconnector -merikaasuputki vaurioitui 8.10.2023, minkä takia merkittävä kaasun tuontiyhteys on poissa käytöstä talvikaudella 2023/2024 vähintään viiden kuukauden ajan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme