Wolfcom

Suomen hodarimarkkinaan uusi, TV:stä tuttu tekijä

Jaa

Keittiömestari Akseli Herlevin aisaparina Burgerimiehet-sarjassa seikkaileva Ossi Lahtinen toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa oman katuruokakonseptin luomisessa. Ainutlaatuisiin, sämpylän päältä avautuviin top cut -hodareihin ja korkealaatuisiin ranskalaisannoksiin erikoistunut Pups Hot Dogs and Fries -sai ensiesittelynsä Helsingin Tuska-festivaaleilla viime viikonloppuna. Uusi hodariravintola nousi festivaalin suosituimmaksi ruokapisteeksi. Seuraavaksi Pups valloittaa Tikkurila Festivaalin ja Blockfestin.

Ossi Lahtisen (vas.) perustama ja konseptoima Pups Hot Dogs and Fries erikoistuu gourmet-luokan hodareihin ja ranskanperunoihin. Hodarit on rakennettu Suomessa ensimmäistä kertaa pilotoitaviin päältä avautuviin sämpylöihin, mikä mahdollistaa täytteiden pysymisen sämpylän sisällä. Hodarien reseptiikassa Lahtista on auttanut burgerimies Akseli Herlevi (oik.), joka on myös Ossin yhtiökumppani Pups-ravintoloissa. Gourmet-luokan hodarien lisäksi Pupsin erikoisuus on ranskalaiset perunat, jotka maustetaan viinietikalla. Kaiken kruunaa oma nimikkokastike, jonka makumaailman Lahtinen on kerännyt Burgerimiehet-reissultaan Amerikasta.
Ossi Lahtisen (vas.) perustama ja konseptoima Pups Hot Dogs and Fries erikoistuu gourmet-luokan hodareihin ja ranskanperunoihin. Hodarit on rakennettu Suomessa ensimmäistä kertaa pilotoitaviin päältä avautuviin sämpylöihin, mikä mahdollistaa täytteiden pysymisen sämpylän sisällä. Hodarien reseptiikassa Lahtista on auttanut burgerimies Akseli Herlevi (oik.), joka on myös Ossin yhtiökumppani Pups-ravintoloissa. Gourmet-luokan hodarien lisäksi Pupsin erikoisuus on ranskalaiset perunat, jotka maustetaan viinietikalla. Kaiken kruunaa oma nimikkokastike, jonka makumaailman Lahtinen on kerännyt Burgerimiehet-reissultaan Amerikasta.

Ossi Lahtinen on rymistellyt Akseli Herlevin aisaparina ja toisena burgerimiehenä jo vuodesta 2018 maailman parasta hampurilaista ja muuta herkullista katuruokaa etsien. Herrat ovat tuoneet vauhdikkailta matkoiltaan suomalaisille tuliaisina reseptiikkaa ja ideoita, joista on saatu nauttia ravintoloissa kuin kotikeittiöissäkin. Herlevin keskittyessä Naughty BRGR -ravintoloissaan burgereihin ja DIF Döner -ketjussa kebabeihin, halusi Ossi Lahtinen toteuttaa unelmansa kansainväliset standardit täyttävästä hot dog -konseptista. Avukseen hän sai Herlevin lisäksi leipomoyhtiö Vaasanin, joka pilotoi Pups Hot Dogs and Fries -ravintolassa ensimmäistä kertaa Suomessa top cut -sämpylöitä.

”Olemme kiertäneet sarjamme kuvauksissa maailman parhaita hodariravintoloita ja ihmetelleet, miksi Suomessa ei kukaan vielä tee samaa. Makkara on kuitenkin kansallisruokaamme, joten ei tarvita paljoa mielikuvitusta tehdä siitä jotain ihan muuta kuin tähän mennessä on totuttu. Pilotoimme uudenlaisia Pups-hodareita ja mielestäni maailman parhaita ranskalaisia perunoita kolmella kesäfestivaalilla. Niiden jälkeen tuomme herkut Woltin kautta suuren yleisön nautittaviksi. Haemme myös sopivaa lokaatiota omalle hodariravintolalle Helsinkiin”, kertoo Pups Hot Dogs and Fries -yrittäjä Ossi Lahtinen.

Pups Hot Dogs and Fries

Lahtisen perustama ja konseptoima Pups erikoistuu hodareihin ja ranskanperunoihin. Hodarit on rakennettu päältä avautuviin sämpylöihin, mikä mahdollistaa täytteiden pysymisen sämpylän sisällä. Hodarien reseptiikassa Lahtista on auttanut Akseli Herlevi, joka on myös Ossin yhtiökumppani Pupsissa. Gourmet-luokan hodarien lisäksi Pupsin erikoisuus on ranskalaiset perunat, jotka Ossi maustaa viinietikalla. Kaiken kruunaa oma nimikkokastike, jonka makumaailman Lahtinen on kerännyt Burgerimiehet-reissultaan Amerikasta.

”Kuten todennäköisesti kaikki gastronomiasta vähänkään ymmärtävät, olen haaveillut omasta ravintolastani jo pitkään. Olen kiitollinen kumppaneilleni, että se on nyt mahdollista. Aloitamme foodtruck-periaatteella Tuska-, Tikkurila- ja Blockfest -festareilta ja keräämme samalla palautetta asiakkailta. Pilvikeittiöiden lisäksi työn alla on myös kivijalkaravintola Helsingin ydinkeskustaan, jossa hyvin visuaalinen Pups pääsee oikeuksiinsa. Mikäli tuote toimii, uskon että hodareilla voi tehdä burgerit myös vähittäiskaupassa, eli konseptoida sämpylät, makkarat ja soosimme fanien kotikeittiöitä varten”, iloitsee hodarimies Ossi Lahtinen.

Hodari auki päältä vai sivulta?

Päältä leikattavat hodarisämpylät juontavat juurensa 1940-luvulle ja Yhdysvaltain koillisrannikon New Englandiin, eli Bostonin alueelle ja siellä suosittuihin lobster roll -hummerihodareihin. Päältä avautuva sämpylä on helpompi täyttää ja täytteet myös pysyvät paremmin sisällä.

"Yleisesti tunnetut sivusta leikatut sämpylät yleistyivät 50-luvulla, kun sämpylöitä ryhdyttiin leipomaan koneellisesti. Sivuleikkaus oli helpompi ja edullisempi tehdä liukuhihnalla aivan kuten hampurilaissämpylöillekin”, taustoittaa Ossi Lahtinen.

Sämpylän päältä tehty leikkaus tuo annokseen näyttävyyttä ja mahdollisuuden runsaampiin täytteisiin.

”Päältä leikattava sopii paremmin myös lautaselle aseteltavaksi ja haarukalla sekä veitsellä syötäväksi. Sen voi ladata täyteen ja ylikin, ja silti se näyttää herkulliselta. Uskomme, että hodareille tulee tapahtumaan burgereiden kaltainen premiumisaatio, jolloin hodarit löytävät myös tiensä ravintoloiden ruokalistoille. Silloin topcut-sämpylä on paras vaihtoehto”, kertoo Akseli Herlevi ja lupaa: "Pups on jotain ihan muuta kuin mitä huoltoasemilla ja kioskeissa on totuttu syömään. Sämpylät ja makkarat höyrytetään,  ja annos täytteineen on kaikin puolin tuore."

Syksyllä myös Woltin kautta toimivat Pups Hot Dogs and Fries -pilviravintolat tulevat hyödyntämään Naughty BRGR -ravintoloiden keittiöosaamista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot
Ossi Lahtinen, ravintoloitsija, Pups Hot Dogs and Fries
+358 41 537 5984 ossi@naughtybrgr.com

Samuel Sorainen, Wolfcom PR Boutique
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

Pups Hot Dogs and Fries oli tapahtumajärjestäjien mukaan Tuska-festivaalin suosituin ruokapiste. "Myös festareiden pääesiintyjän Ghost-bändin jäsenet tulivat muun festarikansan kanssa jonottamaan hodareitamme", iloitsee Ossi Lahtinen.
Pups Hot Dogs and Fries oli tapahtumajärjestäjien mukaan Tuska-festivaalin suosituin ruokapiste. "Myös festareiden pääesiintyjän Ghost-bändin jäsenet tulivat muun festarikansan kanssa jonottamaan hodareitamme", iloitsee Ossi Lahtinen.
Lataa
Burgerimiehestä hodarimieheksi erikoistunut Ossi Lahtinen nauttii saadessaan yllättää yleisön laadukkailla hodareilla.
Burgerimiehestä hodarimieheksi erikoistunut Ossi Lahtinen nauttii saadessaan yllättää yleisön laadukkailla hodareilla.
Lataa
"Pupsin nimi tulee pienistä hot dogeista, eli koiranpennuista. Meidän annoksemme ovat näin alkuun kuitenkin täysikokoisia", kertoo yrittäjä Ossi Lahtinen.
"Pupsin nimi tulee pienistä hot dogeista, eli koiranpennuista. Meidän annoksemme ovat näin alkuun kuitenkin täysikokoisia", kertoo yrittäjä Ossi Lahtinen.
Lataa
Pups Chorizo con Carne: topcut-sämpylä, nakki, mausteinen chorizo-jauhelihakastike, sipuli, korianteri, nachomuru.
Pups Chorizo con Carne: topcut-sämpylä, nakki, mausteinen chorizo-jauhelihakastike, sipuli, korianteri, nachomuru.
Lataa
”Päältä leikattavat hodarisämpylät juontavat juurensa 1940-luvulle ja Yhdysvaltain koillisrannikon New Englandiin, eli Bostonin alueelle ja siellä suosittuihin lobster roll -hummerihodareihin. Päältä avautuva sämpylä on helpompi täyttää ja täytteet myös pysyvät paremmin sisällä. Mahtavaa, että me saamme pilotoida tällaista sämpylämallia ensimmäisenä Suomessa", kertoo Ossi Lahtinen.
”Päältä leikattavat hodarisämpylät juontavat juurensa 1940-luvulle ja Yhdysvaltain koillisrannikon New Englandiin, eli Bostonin alueelle ja siellä suosittuihin lobster roll -hummerihodareihin. Päältä avautuva sämpylä on helpompi täyttää ja täytteet myös pysyvät paremmin sisällä. Mahtavaa, että me saamme pilotoida tällaista sämpylämallia ensimmäisenä Suomessa", kertoo Ossi Lahtinen.
Lataa
Ossi Lahtisen (vas.) perustama ja konseptoima Pups erikoistuu hodareihin ja ranskanperunoihin. Hodarit on rakennettu päältä avautuviin sämpylöihin, mikä mahdollistaa täytteiden pysymisen sämpylän sisällä. Hodarien reseptiikassa Lahtista on auttanut  burgerimies Akseli Herlevi (oik.)
Ossi Lahtisen (vas.) perustama ja konseptoima Pups erikoistuu hodareihin ja ranskanperunoihin. Hodarit on rakennettu päältä avautuviin sämpylöihin, mikä mahdollistaa täytteiden pysymisen sämpylän sisällä. Hodarien reseptiikassa Lahtista on auttanut burgerimies Akseli Herlevi (oik.)
Lataa
Pupsin nimikkohodari on yksinkertainen: topcut-sämpylä, nakki, tuorejuusto, karamellisoitu sipuli ja sinappi.
Pupsin nimikkohodari on yksinkertainen: topcut-sämpylä, nakki, tuorejuusto, karamellisoitu sipuli ja sinappi.
Lataa
Topped fries -ranskanperuna-annokseen kuuluu mausteinen chorizo-jauhelihakastike, karamellisoitu sipuli ja Pups-kastike.
Topped fries -ranskanperuna-annokseen kuuluu mausteinen chorizo-jauhelihakastike, karamellisoitu sipuli ja Pups-kastike.
Lataa
Pups Korean hotdog: topcut-sämpylä, nakki, Gochujang-majoneesi, korianteri, pikkelöity punakaali, suolapähkinä
Pups Korean hotdog: topcut-sämpylä, nakki, Gochujang-majoneesi, korianteri, pikkelöity punakaali, suolapähkinä
Lataa
Tuska-festivaaleilla Pups-jono kasvoi välillä jopa 100 metrin pituiseksi, mutta Ossi, Akseli ja tiiminsä pystyivät rakentamaan hodariannoksen tilauksesta valmiiksi alle 15 sekunnissa.
Tuska-festivaaleilla Pups-jono kasvoi välillä jopa 100 metrin pituiseksi, mutta Ossi, Akseli ja tiiminsä pystyivät rakentamaan hodariannoksen tilauksesta valmiiksi alle 15 sekunnissa.
Lataa
"Pidämme hinnaston maltillisena, jotta jokaisella on mahdollisuus nauttia herkullisesta ruoasta. Ensimmäisen viikonlopun perustella uskallan sanoa, että hodarivallankumous on vihdoinkin alkamassa myös Suomessa", kertoo Ossi Lahtinen.
"Pidämme hinnaston maltillisena, jotta jokaisella on mahdollisuus nauttia herkullisesta ruoasta. Ensimmäisen viikonlopun perustella uskallan sanoa, että hodarivallankumous on vihdoinkin alkamassa myös Suomessa", kertoo Ossi Lahtinen.
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Kartano- ja puutarhakierrokselle Viroon30.4.2025 09:00:00 EEST | Tiedote

Viron maaseudulla matkaava voi joutua hieraisemaan silmiä, kun yhtäkkiä keskellä metsää ja peltoa kohoaa tornein ja kaari-ikkunoin koristeltu linna, joka vetää vertoja mille tahansa satuprinsessan asumukselle. Näky ei kuitenkaan ole harvinainen, sillä Virossa on maan pinta-alaan ja väestötiheyteen suhteutettuna maailman eniten kartanoita. Viron reilusti yli tuhannella kartanolla on ollut suuri vaikutus paitsi maan arkkitehtuuriin ja sisustustyyleihin, myös puutarha- ja maisemasuunnitteluun, kulttuuriin ja designiin.

Finnjävel tuo röpörieskan Helsingin parhaalle aamiaiselle15.4.2025 12:07:44 EEST | Tiedote

Ainutlaatuisista hotelleistaan tunnettu NH Collection juhlistaa 10-vuotista taivaltaan maailman metropoleissa. Suomeen korkeatasoinen hotelliketju saapui 2024, kun Seurahuoneen ja Uuden ylioppilastalon historiallisiin kiinteistöihin avautui NH Collection Helsinki Grand Hansa. Kymmenen NH Collection -hotellia Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa tuo juhlavuoden kunniaksi aamiaiselleen paikallisen huippuravintolan luoman annoksen. Helsingissä juhla-annoksesta vastaa maailman ainoa suomalaisesta ruokaperinteestä ammentava Michelin-tähtiravintola Finnjävel.

Seitsemän poikkeuksellista yöpymiselämystä Virossa28.3.2025 09:59:42 EET | Tiedote

Virolaisten kekseliäisyys ja kädentaidot näkyvät myös naapurimaan majoitustarjonnassa. Eri puolille Viroa syntyy jatkuvasti uusia, jännittäviä majoituspaikkoja, jotka tarjoavat unohtumattomia kokemuksia lomalaisille. Päänsä voi painaa tyynyyn esimerkiksi luksushotellista tutuin mukavuuksin varustellussa puumajassa, teltassa, lasimökissä, kelluvassa talossa tai päreiglussa. Karut rannat, villit rämeet ja luonnontilaiset metsät kutsuvat helmaansa täydelliseen irtiottoon arjesta. Kokosimme esimerkkejä erikoisista majapaikoista, jotka tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye