Suomen hodarimarkkinaan uusi, TV:stä tuttu tekijä
Keittiömestari Akseli Herlevin aisaparina Burgerimiehet-sarjassa seikkaileva Ossi Lahtinen toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa oman katuruokakonseptin luomisessa. Ainutlaatuisiin, sämpylän päältä avautuviin top cut -hodareihin ja korkealaatuisiin ranskalaisannoksiin erikoistunut Pups Hot Dogs and Fries -sai ensiesittelynsä Helsingin Tuska-festivaaleilla viime viikonloppuna. Uusi hodariravintola nousi festivaalin suosituimmaksi ruokapisteeksi. Seuraavaksi Pups valloittaa Tikkurila Festivaalin ja Blockfestin.

Ossi Lahtinen on rymistellyt Akseli Herlevin aisaparina ja toisena burgerimiehenä jo vuodesta 2018 maailman parasta hampurilaista ja muuta herkullista katuruokaa etsien. Herrat ovat tuoneet vauhdikkailta matkoiltaan suomalaisille tuliaisina reseptiikkaa ja ideoita, joista on saatu nauttia ravintoloissa kuin kotikeittiöissäkin. Herlevin keskittyessä Naughty BRGR -ravintoloissaan burgereihin ja DIF Döner -ketjussa kebabeihin, halusi Ossi Lahtinen toteuttaa unelmansa kansainväliset standardit täyttävästä hot dog -konseptista. Avukseen hän sai Herlevin lisäksi leipomoyhtiö Vaasanin, joka pilotoi Pups Hot Dogs and Fries -ravintolassa ensimmäistä kertaa Suomessa top cut -sämpylöitä.
”Olemme kiertäneet sarjamme kuvauksissa maailman parhaita hodariravintoloita ja ihmetelleet, miksi Suomessa ei kukaan vielä tee samaa. Makkara on kuitenkin kansallisruokaamme, joten ei tarvita paljoa mielikuvitusta tehdä siitä jotain ihan muuta kuin tähän mennessä on totuttu. Pilotoimme uudenlaisia Pups-hodareita ja mielestäni maailman parhaita ranskalaisia perunoita kolmella kesäfestivaalilla. Niiden jälkeen tuomme herkut Woltin kautta suuren yleisön nautittaviksi. Haemme myös sopivaa lokaatiota omalle hodariravintolalle Helsinkiin”, kertoo Pups Hot Dogs and Fries -yrittäjä Ossi Lahtinen.
Pups Hot Dogs and Fries
Lahtisen perustama ja konseptoima Pups erikoistuu hodareihin ja ranskanperunoihin. Hodarit on rakennettu päältä avautuviin sämpylöihin, mikä mahdollistaa täytteiden pysymisen sämpylän sisällä. Hodarien reseptiikassa Lahtista on auttanut Akseli Herlevi, joka on myös Ossin yhtiökumppani Pupsissa. Gourmet-luokan hodarien lisäksi Pupsin erikoisuus on ranskalaiset perunat, jotka Ossi maustaa viinietikalla. Kaiken kruunaa oma nimikkokastike, jonka makumaailman Lahtinen on kerännyt Burgerimiehet-reissultaan Amerikasta.
”Kuten todennäköisesti kaikki gastronomiasta vähänkään ymmärtävät, olen haaveillut omasta ravintolastani jo pitkään. Olen kiitollinen kumppaneilleni, että se on nyt mahdollista. Aloitamme foodtruck-periaatteella Tuska-, Tikkurila- ja Blockfest -festareilta ja keräämme samalla palautetta asiakkailta. Pilvikeittiöiden lisäksi työn alla on myös kivijalkaravintola Helsingin ydinkeskustaan, jossa hyvin visuaalinen Pups pääsee oikeuksiinsa. Mikäli tuote toimii, uskon että hodareilla voi tehdä burgerit myös vähittäiskaupassa, eli konseptoida sämpylät, makkarat ja soosimme fanien kotikeittiöitä varten”, iloitsee hodarimies Ossi Lahtinen.
Hodari auki päältä vai sivulta?
Päältä leikattavat hodarisämpylät juontavat juurensa 1940-luvulle ja Yhdysvaltain koillisrannikon New Englandiin, eli Bostonin alueelle ja siellä suosittuihin lobster roll -hummerihodareihin. Päältä avautuva sämpylä on helpompi täyttää ja täytteet myös pysyvät paremmin sisällä.
"Yleisesti tunnetut sivusta leikatut sämpylät yleistyivät 50-luvulla, kun sämpylöitä ryhdyttiin leipomaan koneellisesti. Sivuleikkaus oli helpompi ja edullisempi tehdä liukuhihnalla aivan kuten hampurilaissämpylöillekin”, taustoittaa Ossi Lahtinen.
Sämpylän päältä tehty leikkaus tuo annokseen näyttävyyttä ja mahdollisuuden runsaampiin täytteisiin.
”Päältä leikattava sopii paremmin myös lautaselle aseteltavaksi ja haarukalla sekä veitsellä syötäväksi. Sen voi ladata täyteen ja ylikin, ja silti se näyttää herkulliselta. Uskomme, että hodareille tulee tapahtumaan burgereiden kaltainen premiumisaatio, jolloin hodarit löytävät myös tiensä ravintoloiden ruokalistoille. Silloin topcut-sämpylä on paras vaihtoehto”, kertoo Akseli Herlevi ja lupaa: "Pups on jotain ihan muuta kuin mitä huoltoasemilla ja kioskeissa on totuttu syömään. Sämpylät ja makkarat höyrytetään, ja annos täytteineen on kaikin puolin tuore."
Syksyllä myös Woltin kautta toimivat Pups Hot Dogs and Fries -pilviravintolat tulevat hyödyntämään Naughty BRGR -ravintoloiden keittiöosaamista.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot
Ossi Lahtinen, ravintoloitsija, Pups Hot Dogs and Fries
+358 41 537 5984 ossi@naughtybrgr.com
Samuel Sorainen, Wolfcom PR Boutique
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Kuvat











Linkit
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Koskettava virolainen Savusaunasisaruus lämmittää myös Suomessa8.12.2023 14:47:52 EET | Tiedote
Suomalaisia ja virolaisia yhdistää kielen ja lähinaapuruuden lisäksi kuuma rakkaus saunomiseen. Saunaa on juhlistettu Virossa erityisellä teemavuodella, joka on lämmittänyt paitsi saunojia, myös lisännyt kansainvälistä kiinnostusta saunaa kohtaan. Useiden saunatapahtumien, seminaarien ja muiden tempausten lisäksi Viron saunavuoden kohokohtiin kuuluu ohjaaja Anna Hintsin koskettava dokumenttielokuva Savusaunasisaruus, josta on kasvamassa kuuma ilmiö myös Suomessa ja maailmalla. Elokuva saa tänään ensi-iltansa Suomessa.
Hazardista Suomen ensimmäinen Red Bull Sana Sanasta -rap-mestari3.12.2023 08:50:00 EET | Tiedote
Helsinkiläinen rap-muusikko Kalle Hazard taisteli tiensä Red Bull Sana Sanasta rap-kilpailun voittajaksi lähes tuhatpäisen yleisön edessä Helsingin Kaapelitehtaan lavalla. Hazardilla oli lauantai-illan tiukassa freestyle-battle -finaalissa vastassaan MC Rakki, eli järvenpääläinen Teemu Laine. Kilpailu oli intensiivinen ja sen taso korkea, sillä finalistien joukossa oli neljä rapin Suomen mestaria, useita levyttäneitä artisteja sekä freestyleä pitkään harrastaneita alan taitajia.
Parhaat ostokset ja tunnelmallisimmat joulutorit Virossa1.12.2023 10:28:42 EET | Tiedote
Mikä nostattaisi joulumieltä paremmin kuin kuljeskelu joulumarkkinoilla kauniiden koristeiden ja käsitöiden, glögin ja paahdettujen manteleiden tuoksun keskellä? Ei juuri mikään, jos on uskomista uutismedia CNN:n listausta, jolle tänään aukeava Tallinnan joulutori on jälleen nostettu yhdeksi maailman parhaimmista joulutoreista¹. Joulunalus on myös hyvä hetki ottaa varaslähtö vuoden 2024 Euroopan kulttuuripääkaupunki Tartton tarjontaan: joulun alla sadat kansantanssijat valtaavat joulukaupungin ja kansallismuseo ERMissä järjestetään myös joulumessut.
KUTSU medialle: Freestyle rapin parhaat battlaavat Red Bull Sana Sanasta -mestaruudesta 2.12.30.11.2023 11:56:40 EET | Kutsu
15 luovinta ja teknisesti taitavinta MC:tä on valittu Suomen ensimmäiseen Red Bull Sana Sanasta freestyle rap -kilpailuun. Lauantaina 2. joulukuuta Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävässä live-tapahtumassa kisaavat räppärit valittiin yli sadan Gettomasan esittämään haasteeseen vastanneen joukosta. Mukana finaalissa on sekä rapin Suomen mestareita ja jo levyttäneitä artisteja että freestylingiä vain kaveriporukassa kokeilleita sanaseppiä.
Kutsu medialle: Savusaunasisaruus ja löylyt Helsingissä 4.12.28.11.2023 11:06:37 EET | Tiedote
Suomalaisia ja virolaisia yhdistää kielen ja lähinaapuruuden lisäksi kuuma rakkaus saunomiseen. Viron suurlähetystö Helsingissä, Visit Estonia ja Elävän kuvan keskus ELKE kutsuvat median edustajia maanantaina 4. joulukuuta kello 14.00 alkavaan elämykselliseen lehdistötilaisuuteen, jonka aikana nähdään ja koetaan virolaista saunakulttuuria niin elokuvan, kuin konkreettisen saunomisen muodossa. Median ennakkonäytöksenä ensin kansainvälisesti kuumaa suosiota nauttiva Viron Oscar-ehdokas, dokumenttielokuva Savusaunasisaruus, jonka jälkeen virolainen saunalegenda esittelee löylyn taikaa lauteilla.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme