Suomen hodarimarkkinaan uusi, TV:stä tuttu tekijä
Keittiömestari Akseli Herlevin aisaparina Burgerimiehet-sarjassa seikkaileva Ossi Lahtinen toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa oman katuruokakonseptin luomisessa. Ainutlaatuisiin, sämpylän päältä avautuviin top cut -hodareihin ja korkealaatuisiin ranskalaisannoksiin erikoistunut Pups Hot Dogs and Fries -sai ensiesittelynsä Helsingin Tuska-festivaaleilla viime viikonloppuna. Uusi hodariravintola nousi festivaalin suosituimmaksi ruokapisteeksi. Seuraavaksi Pups valloittaa Tikkurila Festivaalin ja Blockfestin.

Ossi Lahtinen on rymistellyt Akseli Herlevin aisaparina ja toisena burgerimiehenä jo vuodesta 2018 maailman parasta hampurilaista ja muuta herkullista katuruokaa etsien. Herrat ovat tuoneet vauhdikkailta matkoiltaan suomalaisille tuliaisina reseptiikkaa ja ideoita, joista on saatu nauttia ravintoloissa kuin kotikeittiöissäkin. Herlevin keskittyessä Naughty BRGR -ravintoloissaan burgereihin ja DIF Döner -ketjussa kebabeihin, halusi Ossi Lahtinen toteuttaa unelmansa kansainväliset standardit täyttävästä hot dog -konseptista. Avukseen hän sai Herlevin lisäksi leipomoyhtiö Vaasanin, joka pilotoi Pups Hot Dogs and Fries -ravintolassa ensimmäistä kertaa Suomessa top cut -sämpylöitä.
”Olemme kiertäneet sarjamme kuvauksissa maailman parhaita hodariravintoloita ja ihmetelleet, miksi Suomessa ei kukaan vielä tee samaa. Makkara on kuitenkin kansallisruokaamme, joten ei tarvita paljoa mielikuvitusta tehdä siitä jotain ihan muuta kuin tähän mennessä on totuttu. Pilotoimme uudenlaisia Pups-hodareita ja mielestäni maailman parhaita ranskalaisia perunoita kolmella kesäfestivaalilla. Niiden jälkeen tuomme herkut Woltin kautta suuren yleisön nautittaviksi. Haemme myös sopivaa lokaatiota omalle hodariravintolalle Helsinkiin”, kertoo Pups Hot Dogs and Fries -yrittäjä Ossi Lahtinen.
Pups Hot Dogs and Fries
Lahtisen perustama ja konseptoima Pups erikoistuu hodareihin ja ranskanperunoihin. Hodarit on rakennettu päältä avautuviin sämpylöihin, mikä mahdollistaa täytteiden pysymisen sämpylän sisällä. Hodarien reseptiikassa Lahtista on auttanut Akseli Herlevi, joka on myös Ossin yhtiökumppani Pupsissa. Gourmet-luokan hodarien lisäksi Pupsin erikoisuus on ranskalaiset perunat, jotka Ossi maustaa viinietikalla. Kaiken kruunaa oma nimikkokastike, jonka makumaailman Lahtinen on kerännyt Burgerimiehet-reissultaan Amerikasta.
”Kuten todennäköisesti kaikki gastronomiasta vähänkään ymmärtävät, olen haaveillut omasta ravintolastani jo pitkään. Olen kiitollinen kumppaneilleni, että se on nyt mahdollista. Aloitamme foodtruck-periaatteella Tuska-, Tikkurila- ja Blockfest -festareilta ja keräämme samalla palautetta asiakkailta. Pilvikeittiöiden lisäksi työn alla on myös kivijalkaravintola Helsingin ydinkeskustaan, jossa hyvin visuaalinen Pups pääsee oikeuksiinsa. Mikäli tuote toimii, uskon että hodareilla voi tehdä burgerit myös vähittäiskaupassa, eli konseptoida sämpylät, makkarat ja soosimme fanien kotikeittiöitä varten”, iloitsee hodarimies Ossi Lahtinen.
Hodari auki päältä vai sivulta?
Päältä leikattavat hodarisämpylät juontavat juurensa 1940-luvulle ja Yhdysvaltain koillisrannikon New Englandiin, eli Bostonin alueelle ja siellä suosittuihin lobster roll -hummerihodareihin. Päältä avautuva sämpylä on helpompi täyttää ja täytteet myös pysyvät paremmin sisällä.
"Yleisesti tunnetut sivusta leikatut sämpylät yleistyivät 50-luvulla, kun sämpylöitä ryhdyttiin leipomaan koneellisesti. Sivuleikkaus oli helpompi ja edullisempi tehdä liukuhihnalla aivan kuten hampurilaissämpylöillekin”, taustoittaa Ossi Lahtinen.
Sämpylän päältä tehty leikkaus tuo annokseen näyttävyyttä ja mahdollisuuden runsaampiin täytteisiin.
”Päältä leikattava sopii paremmin myös lautaselle aseteltavaksi ja haarukalla sekä veitsellä syötäväksi. Sen voi ladata täyteen ja ylikin, ja silti se näyttää herkulliselta. Uskomme, että hodareille tulee tapahtumaan burgereiden kaltainen premiumisaatio, jolloin hodarit löytävät myös tiensä ravintoloiden ruokalistoille. Silloin topcut-sämpylä on paras vaihtoehto”, kertoo Akseli Herlevi ja lupaa: "Pups on jotain ihan muuta kuin mitä huoltoasemilla ja kioskeissa on totuttu syömään. Sämpylät ja makkarat höyrytetään, ja annos täytteineen on kaikin puolin tuore."
Syksyllä myös Woltin kautta toimivat Pups Hot Dogs and Fries -pilviravintolat tulevat hyödyntämään Naughty BRGR -ravintoloiden keittiöosaamista.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot
Ossi Lahtinen, ravintoloitsija, Pups Hot Dogs and Fries
+358 41 537 5984 ossi@naughtybrgr.com
Samuel Sorainen, Wolfcom PR Boutique
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Kuvat











Linkit
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Talvilomavinkit Viroon12.2.2025 12:58:37 EET | Tiedote
Innokkaina ulkoilmaihmisinä virolaisilla on tapana suunnata ulos nauttimaan raittiista ilmasta myös talviaikaan. Hiihtäminen, luistelu ja mäen laskeminen ovat suosittuja koko perheen aktiviteettejä, ja jokaisesta kylästä ja kaupungista löytyy mahdollisuuksia nauttia myös vähälumisesta talvesta. Laskiainen onkin yksi Viron tärkeimmistä kansallisista juhlapäivistä. Vaikka talvisää muistuttaisi tällä hetkellä enemmän juhannusta kuin laskiaista, tarjoaa Viro silti paljon elämyksellistä ja hauskaa tekemistä koko perheelle.
Muhkun comeback: Vaasan tuo hittisämpylän takaisin5.2.2025 08:00:00 EET | Tiedote
Vaasan on tuonut kauppoihin uuden, entistä ehomman version 2000-luvun taitteen kaivatusta hittituotteesta, Vaasan Muhku -sämpylästä. Alun perin vuonna 2002 lanseerattu Muhku valloitti nopeasti suomalaisten sydämet ja mullisti kauppojen sämpylävalikoiman. Nyt, yli 20 vuotta myöhemmin, Vaasan Muhku palaa kahdella uutuusversiolla, valmiina hurmaamaan uuden sukupolven leivänsyöjät. Uuden tulemisen myötä Muhku kumartaa 2000-luvun alun ruoka- ja populaarikulttuurille, ja siksi lanseerauksen tukena kuullaan 25-vuotisjuhlavuottaan viettävän Daruden miksaus Vaasanin omasta tunnuskappaleesta.
Korjaus: Suomen tislaajat vauhdittavat pohjoista EU-alkuperämerkintää Kuusikko-viskillä28.1.2025 12:31:04 EET | Tiedote
Korjaus aiemman tiedotteen kuvatekstiin. Oikea järjestys vasemmalta: Kalle Valkonen, Kai Kilpinen, Asko Ryynänen, Jarkko Nikkanen, Marttaleena Ruohomaa ja Anssi Pyysing. Suomalaiset viskituottajat ovat yhdessä muiden Pohjoismaisten tislaamojen kanssa panneet alulle hankkeen, jonka tavoitteena on saada pohjoismaiselle viskille EU:n maantieteellinen alkuperämerkintä (GI). Viskimaailmassa vain Skotlantia, Irlantia, Yhdysvaltoja, Japania ja Kanadaa pidetään omina maantieteellisinä alueinaan, kun kaikki muut tuotantoalueet luokitellaan yleensä World Whiskies -luokkaan. Hankkeen edistämiseksi Suomen parhaat viskintuottajat ovat tehneet Kuusikko Whisky -yhteispullotteen, joka on huolella valittu sekoitus kuuden tislaamon lippulaivaviskeistä.
Suomen tislaajat vauhdittavat pohjoista EU-alkuperämerkintää Kuusikko-viskillä28.1.2025 09:38:48 EET | Tiedote
Suomalaiset viskituottajat ovat yhdessä muiden Pohjoismaisten tislaamojen kanssa panneet alulle hankkeen, jonka tavoitteena on saada pohjoismaiselle viskille EU:n maantieteellinen alkuperämerkintä (GI). Viskimaailmassa vain Skotlantia, Irlantia, Yhdysvaltoja, Japania ja Kanadaa pidetään omina maantieteellisinä alueinaan, kun kaikki muut tuotantoalueet luokitellaan yleensä World Whiskies -luokkaan. Hankkeen edistämiseksi Suomen parhaat viskintuottajat ovat tehneet Kuusikko Whisky -yhteispullotteen, joka on huolella valittu sekoitus kuuden tislaamon lippulaivaviskeistä.
Virossa julkiset palvelut avioeroa myöten nyt täysin digitaalisia27.1.2025 10:55:53 EET | Tiedote
Viro on saavuttanut merkittävän etapin digitaalisuudessa: kaikki valtion palvelut ovat nyt digitaalisia. Joulukuusta 2024 alkaen kaikki valtion palvelut avioerohakemusta myöten ovat olleet saatavilla verkossa, mikä tekee julkisista palveluista aiempaa helpommin saavutettavia ja sujuvampia.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme