Lomarengas Oy

Isoa kasvua ulkomaalaisten vuokramökkivarauksissa

Jaa

Ulkomaalaisten varauksia tulee nyt Keski-Euroopasta. Kasvu on suurta, vaikka venäläiset puuttuvat kokonaan. Kotimaisia asiakkaita nähdään vuokramökeillä vähemmän kuin viime kesänä.

Vuokramökki Lomarengas
Vuokramökki Suomessa. Lomarengas Oy Lomarengas Oy

Viime vuoteen verrattuna ulkomaalaisten mökkivaraukset ovat tänä kesänä kasvaneet keskimäärin 43 prosenttia. Lomarenkaan toimitusjohtaja Eva Kohonen iloitsee tästä kehityksestä. "Kesä on yksi parhaita sesonkeja ulkomaalaisten osalta. Kasvuluvut osoittavat, että Suomi on vetovoimainen kohde ulkomaalaisille vierailijoille.”  

Suurimman ryhmän eli saksalaisten matkailijoiden varausten määrä on noussut viime vuoteen verrattuna 34 prosentilla. Toisena ovat sveitsiläiset, joiden määrä on kasvanut 41 prosenttia. 

Kolmantena olevia englantilaisten varausten määrä on kasvanut peräti 60 prosentilla. Pienemmistä ryhmistä virolaisten varausten kasvuprosentti on 22 ja ranskalaisten 77 prosenttia. "Muut kansallisuudet ovat korvanneet venäläiset. He olivat ennen koronaa suurin ulkomainen asiakasryhmä ja he puuttuvat kokonaan”, sanoo Kohonen. 

Samanaikaisesti ulkomaisen kasvun kanssa on kotimaisten vuokramökkivarausten määrä laskenut 12 prosenttia viime vuodesta. ”Kotimaisten varausten määrän väheneminen johtuu ulkomaanmatkailun suosiosta pitemmän tauon jälkeen. Myös taloustilanne vaikuttaa, kun lomailuun käytettävää rahaa ei ole yhtä paljon kuin viime vuonna”, Kohonen toteaa.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Vuonna 1967 perustettu Lomarengas Oy on kotimainen loma-asuntojen välittäjä. Edustettuna yli 4000 vuokramökkiä, huvilaa ja huoneistoa. Kaikki kohteet on laatutarkastettu ja luokiteltu. Suurimmat osakkeenomistajaryhmät ovat mökinomistajat ja matkailuyrittäjät.

Lomarengas-konserniin kuuluvat emoyhtiö Lomarengas Oy sekä tytäryhtiö Ylläksen Matkailu Oy. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2022 noin 45 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 40.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lomarengas Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye