Schneider Electric

Avoin teollisuusautomaatio valtaa alaa Schneider Electricin ja Rexel Finland Oy:n yhteistyöllä

Jaa
  • Teollisuusautomaation suunnannäyttäjä Rexel Finland Oy luottaa automaatioratkaisuissaan Schneider Electricin valikoimaan.
  • Yritykset tekevät tiivistä yhteistyötä teollisuusautomaation saralla ja panostavat vahvasti avoimiin automaatioratkaisuihin.

Rexel tekee teollisuusautomaation saralla tiivistä yhteistyötä Schneider Electricin kanssa Suomessa ja maailmalla. Tiiviin yhteistyön myötä asiakkaat saavat helposti käyttöönsä uusinta teknologiaa ja hyötyvät yhtiöiden laajasta teollisuusosaamisesta.

– Tuomme Schneider Electricin automaatiotuotteita markkinoille yrityksille, jolla ei välttämättä muuten olisi pääsyä avoimen ohjelmistokeskeisen automaation pariin. Schneiderilla ja Rexelillä on yhteisenä intressinä viedä automaatioratkaisuja eteenpäin Suomessa. Meitä yhdistää vahvasti myös globaali yhteistyö, kertoo Rexelin teollisuusautomaation liiketoiminnan kehityspäällikkö Jyrki Pikkarainen.

– Teollisuusautomaatio liikkuu nopeasti kohti ohjelmistokeskeisyyttä. Järjestelmien pitää olla joustavia ja tiedon läpinäkyvää eri järjestelmien välillä, ja avoin automaatio on avain tähän. Rexel kumppaninamme auttaa asiakkaitamme näkemään avoimen automaation hyödyt, toteaa Schneider Electricin teollisuussegmentin markkinointijohtaja Tuomas Korhonen.

Ohjelmistokeskeisyydestä apua osaajapulaan

Rexel käyttää teollisuusautomaatioprojekteissa pääosin Schneider Electricin automaatiotuotteita.

– Rexel on Schneider Electricin Alliance IAD-kumppani eli myyntimme on koulutettu Schneiderin automaatioratkaisujen ja sovellusosaamisen asiantuntijoiksi. Avoimessa, ohjelmistokeskeisessä automaatiossa ohjelmointialustaan voidaan yhdistää eri valmistajien laitteita ja ratkaisuja, kuten konenäköä. Ja toisin kuin perinteisessä, niin sanotussa suljetussa automaatiossa, laitteet puhuvat samaa kieltä ja niistä saatu data on helposti hyödynnettävissä. Datan avulla taas voidaan saada selkeitä säästöjä esimerkiksi teollisuuden energiskustannuksissa. Avoin automaatio antaa vapauden valita tuotantoketjuun parhaiten sopivat ratkaisut, Pikkarainen jatkaa.

Yhteistyö ohjelmistokeskeisen automaation saralla on kannattanut. Teollisuusautomaatio-osaajista on pulaa, ja ohjelmistokeskeisten automaatioratkaisujen avulla osaajapulaa voidaan helpottaa. Digitalisaation myötä tuotanto- ja IT-järjestelmät linkittyvät entistä kiinteämmin toisiinsa.

– Monilla teollisuuden aloilla kärsitään työvoimapulasta, ja lisäksi järjestelmiin kaivataan lisää joustavuutta. Ohjelmistokeskeistä automaatiota käytettäessä raudan voi vapaasti valita laskentatehon mukaan. Se taas mahdollistaa skaalautuvuuden ja poistaa tarpeen ylimitoittamiseen ja tuo sitä kautta kustannustehokkuutta. Lisäksi ohjelmistokeskeisyys antaa laajemmalle osaajakunnalle mahdollisuuden järjestelmän käyttöön. Enää ei tarvitse olla tietyn spesifin järjestelmän asiantuntija, vaan esimerkiksi IT-ohjelmoinnin ammattilainen pystyy auttamaan teollisuusautomaatiossa ohjelmistokeskeisen ratkaisun avulla, Korhonen korostaa.

Lisätiedot:

Jyrki Pikkarainen, teollisuusautomaation liiketoiminnan kehityspäällikkö, Rexel Finland Oy

puh. 010 5093 505, jyrki.pikkarainen@rexel.fi

Tuomas Korhonen, markkinointijohtaja (teollisuus), Schneider Electric

puh. 050 544 2943, tuomas.korhonen@se.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Schneider Electric Finlandin Maaret Mickelsson ja Sanna Repo uusiin rooleihin18.9.2023 12:31:43 EEST | Tiedote

Tiedote, 18.9.2023 – Schneider Electricin Home and Distribution -sähkötukkukanavan vetäjänä aloittaa Maaret Mickelsson 1.9.2023 alkaen. Mickelsson on työskennellyt Schneider Electricilla vuodesta 2008, ja vastannut viimeisimpänä tehtävänään Schneider Electricin energiatehokkuuden lisäämiseen tähtäävien ratkaisujen myynnistä nykyisille asiakkaille. Pitkän työsuhteen myötä Mickelsson tuo uuteen rooliin merkittävää kokemusta myynnin, asiakkuuksien ja liiketoiminnan johtamisesta. Mickelsson seuraa tehtävässään Sanna Repoa, joka siirtyi kesäkuussa Digital Energy Offers and Solutions -tiimin vetäjäksi. – On todella mielenkiintoista päästä 15 kiinteistöliiketoiminnan parissa vietetyn vuoden jälkeen tutustumaan Schneiderin tukkukanavatoimintaan. Otan innolla vastaan mahdollisuuden oppia uutta sekä ennen kaikkea odotan yhteistyötä kumppaneidemme sekä Schneider-tiimin kanssa, Mickelsson sanoo. Sanna Repo vetämään Digital Energy Offers and Solutions -tiimiä Aiemmin tukkukanavan vetäjänä toiminut

Uusi kuusiakselinen Lexium Cobot: yksinkertaisuutta, tuottavuutta ja turvallisuutta14.9.2023 11:47:08 EEST | Tiedote

Uusi Lexium Cobot on erittäin tehokas, edistyksellinen kuusiakselinen yhteistyörobotti, jonka avulla työntekijät voivat suorittaa raskaita, toistuvia tai monimutkaisia tehtäviä. Pienikokoinen Lexium Cobot on ainutlaatuisen helppo asentaa ja integroida täydelliseen robotiikkajärjestelmään. Intuitiivisen sovellusliittymän ansiosta käyttäjät voivat seurata, ohjelmoida ja käyttää Cobotia helposti esimerkiksi Android-tabletin kautta. Lexium Cobotin kaikkia ominaisuuksia pääsee hyödyntämään, kun toimintojen suunnittelussa käytetään Machine Expert Twin -ympäristöä. Ohjelman kehitys ja testaus virtuaalisessa ympäristössä nopeuttaa oleellisesti suunnittelusykliä, kun isommankin kappaletavaran käsittelyn osa-alueet on mahdollista testata yhtenä toimivana kokonaisuutena. Lexium Cobotit voivat toimia myös itsenäisissä kokoonpanoissa. Kompaktista koostaan huolimatta niillä on myös erinomainen kuorman nostokyky sekä monipuoliset ohjelmointivaihtoehdot. Lisätiedot: Heikki Hietanen Offer Manager: Mach

Sähkönhinnan heittely on tulevaisuudessa arkipäivää – Asiantuntijoiden vinkit fiksumpaan sähkönkäyttöön11.9.2023 15:25:35 EEST | Tiedote

Älykotijärjestelmien avulla on mahdollista käyttää sähköä fiksusti ja säästää selvästi sähkölaskussa. Älyn avulla sähköä on helppo käyttää oikeaan aikaan ja välttää pahimmat hintapiikit. Varavirtajärjestelmistä saa parhaan hyödyn irti, kun niiden toimintaa automatisoidaan. Tiedote, 11.9.2023 – Sähkön hinta heilahtelee tällä hetkellä voimakkaasti. Viime talvesta oppineena on hyvä varautua siihen, että hinnat nousevat välillä korkeiksi jopa usean viikon ajaksi. Onneksi hintapiikkeihin voi varautua usein eri keinoin. Yksi selkeä säästötapa on modernisoida kodin sähköjärjestelmät pienissä osissa tai kerrallaan. Yksi suurimmista energiasyöpöistä kotitalouksissa on lämmitys. Lämmityksestä ei kannata liikaa tinkiä etenkään märkätiloissa, mutta lämmitystä on mahdollista säätää tehokkaasti ja älykkäästi. – Omaan kotiin voi esimerkiksi hankkia älykotijärjestelmän, johon on mahdollista saada mukaan lämmönohjaus. Tällöin älyominaisuudet säätelevät termostaatteja ja huolehtivat, että lämmitys tapah

Uusi työkalu paljastaa datakeskuksien hiilipäästöt ja kumppaneiden epäsuorat ympäristövaikutukset1.9.2023 08:13:00 EEST | Tiedote

Schneider Electricin kehittämä Lifecycle CO2e TradeOff on ensimmäinen työkalu, joka auttaa arvioimaan tarkasti datakeskuksien hiilijalanjäljen koko arvoketjun matkalta. Ilmainen Lifecycle CO2e TradeOff -työkalu huomioi kaikki GHG- eli kasvihuonekaasuprotokollan mukaiset Scope 1-, Scope 2- ja Scope 3 -luokkien päästöt. Tiedote, 31.8.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on julkaissut toimintamallin, jonka avulla yritysten on helpompi hahmottaa kokonaisvaltaisesti omien datakeskuksiensa ympäristövaikutuksia. Malli esitellään Schneider Electricin whitepaperissa, johon kuuluu myös ilmainen Lifecycle CO2e TradeOff -työkalu. Whitepaperin linjaama toimintamalli perustuu tarkkaan dataan, joka auttaa datakeskustoimijoita keskittymään oikeisiin asioihin ympäristötoimenpiteissään. Lifecycle CO2e TradeOff-työkalun avulla yritykset ja organisaatiot pystyvät ensimmäistä kertaa arvioimaan tarkasti datakeskuksiensa suorien ja epäsuorien päästöjen kokonaish

Schneider Electricin kiinteistönhallintajärjestelmä tukee kriittisiä prosesseja FinVectorin uudessa tuotantoyksikössä24.8.2023 09:26:30 EEST | Tiedote

FinVector halusi turvata uuden tuotantoyksikkönsä talotekniset prosessit ja olosuhteet Schneider Electricin EcoStruxure Building Operation -kiinteistönhallintajärjestelmällä. Kuopioon rakentuvassa viruspohjaisten geeniterapialääkkeiden tuotantoyksikössä hyödynnetään Building Operationin kautta saatavaa tietoa kiinteistön ja laitteistojen toiminnasta. Datan avulla yksikön toimintaa voidaan ohjata haluttuun suuntaan ja helpottaa kiinteistön ylläpitoa. Jatkossa FinVector suunnittelee panostavansa muun muassa aurinkoenergiaan ja älykkääseen sähkönohjaukseen. Tiedote, 24.8.2023 – Viruspohjaisia geeniterapialääkkeitä valmistava FinVector rakentaa Kuopion Savilahteen uutta tuotantoyksikköä. Rakenteilla olevan yksikön aloittaessa toimintansa se keskittyy ensisijaisesti pinnalliseen virtsarakon syöpään tarkoitetun lääkkeen valmistukseen. Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on mukana hankkeessa ohjelmistotoimittajana. FinVectorilla on entuudestaan toiminn

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme