Bamla Agency

Silo AI ja Combient yhdistävät voimansa – Euroopan johtava yksityinen tekoälylaboratorio jatkaa kansainvälistä laajentumistaan

Jaa

Silo AI, yksi Euroopan suurimmista yksityisistä tekoälylaboratorioista, ja Combient Group, eri teollisuusalojen yritysten johtava yhteistyöverkosto Pohjoismaissa, aloittavat strategisen yhteistyön. Osana yhteistyötä Silo AI ostaa Combientin tekoäly-yhtiön Combient Mixin ja vahvistaa näin asemaansa yhtenä Euroopan johtavista yksityisistä tekoälylaboratorioista. Silo AI:n ja Combientin yhteistyön tavoitteena kiihdyttää tekoälyn käyttöönottoa teollisuudessa ja lisätä näin Euroopan kilpailukykyä.

Combient on yritysverkosto, johon kuuluu 35 Pohjoismaiden suurinta yritystä, kuten Atlas Copco, Epiroc, Ericsson, H&M, Husqvarna, KONE, SAAB, SAS, SEB, Stora Enso ja Wärtsilä. Combientin tavoitteena on rakentaa menestyvää liiketoimintaa yhteistyön kautta. Vuodesta 2019 lähtien Combient Mix on palvellut Combient-verkostoa vauhdittamalla tekoälyn ja datan käyttöä strategisten kumppanuuksien kautta, joissa yhdessä kehitetään tekoälyyn keskittyviä tuotteita sekä ratkaisuja teollisuuden tarpeisiin.

Silo AI ja Combient Mix muodostavat yhdistyessään Euroopan suurimman puhtaasti tekoälyyn erikoistuneen yrityksen. Yritys työllistää kokonaisuudessaan yli 300 alan osaajaa, joista noin puolella on tohtorin tutkinto konenäön, kieliteknologian, koneoppimisen tai muun tekoälyn osa-alueen parista. Yhtiöt jatkavat Combientin yritysverkostoon kuuluvien yritysten palvelua. Yhdessä Silo AI:n huippuluokan tekoälyosaamisen ja Combient Mixin teollisen soveltamisosaamisen ansiosta yritysasiakkaita voidaan palvella entistä paremmin.

"Yhteistyömme Combientin kanssa on luonteva askel Euroopan tekoälylippulaivan rakentamisessa. Marcus Wallenbergin ja Mats Agervin vuonna 2015 aloittama työ vahvimpien pohjoismaisten yritysten kanssa on kasvanut Pohjoismaiden johtavaksi yritysverkostoksi. Olemme vaikuttuneita Ali Sarrafin johtamasta Combient Mixistä. Combient Group on meille ainutlaatuinen kumppani tekoälyn teollisen käyttöönoton kiihdyttämisessä ja laajentumisessa Eurooppaan", kertoo Silo AI:n toimitusjohtaja ja perustaja Peter Sarlin.

"Kumppanuutemme Silo AI:n kanssa parantaa teollisuuden kilpailukykyä mahdollistamalla tekoälyn käyttöönoton luotettavalla ja turvallisella tavalla. Silo AI:n maailmanluokan tekoälyosaaminen vahvistaa Combient Groupia, ja kumppanuus luo vahvempaa ja kilpailukykyisempää tekoälykenttää Euroopassa”, kertoo Combientin toimitusjohtaja Jukka Ryhänen.

Yhdessä Silo AI:n kanssa Combient pystyy vastaamaan entistä paremmin teollisuuden tekoälykehityksen kasvavaan kysyntään. Samalla yhteistyö tuo Combientin yritysverkoston jäsenien tueksi joukon maailmanluokan tekoälyasiantuntijoita verkoston yritysten liiketoiminnan arvonluonnin kiihdyttämiseen.

"Vuodesta 2019 lähtien olemme rakentaneet Combient Mixistä yhden johtavista tekoäly-yrityksistä Pohjoismaissa. Yhteistyö Silo AI:n kanssa on luonteva seuraava askel kehityksen vahvistamisessa. Yhdessä voimme paremmin vastata kasvavaan kysyntään ja ajamaan seuraavaa vaihetta teollisuuden tekoälyssä rakentaen samalla eurooppalaista tekoälylippulaivaa", sanoo Combient Mixin toimitusjohtaja Ali Sarrafi.

Silo AI jatkaa tiivistä yhteistyötä tutkimuskumppaneidensa, kuten WASP:n (Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program), johtavien yliopistojen ja muiden merkittävien eurooppalaisten tekoälytoimijoiden kanssa. Samalla Silo AI:n tytäryhtiö SiloGen edistää kunnianhimoisesti suurten kielimalliteknologioiden (LLM) kehittämistä ja sovellettavia työkaluja, joiden avulla voidaan rakentaa kestäviä ja luotettavia eurooppalaisia kielimalleja.

"Olemme astumassa uuteen generatiivisen tekoälyn aikakauteen, jossa Euroopan on luotava kriittinen osaaminen tekoälyssä. Silo AI:n ja Combientin ainutlaatuinen yhteistyö tuo yhteen viimeisimpää tekoälytutkimusta, tekoälyyn keskittyvää tuotekehitystä sekä Pohjoismaiden vankkaa teollisuusosaamista", Tero Ojanperä, Silo AI:n toimitusjohtaja ja perustaja, toteaa.

Nopeasti kansainvälisesti kasvaneen ja paikkansa Euroopan johtavana tekoäly-yhtiönä vakiinnuttaneen Silo AI:n ja Combient Mixin yhteistyön kautta Silo AI:n asiakkaat pääsevät jatkossa käsiksi entistä laajempaan palveluvalikoimaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Peter Sarlin, Silo AI:n toimitusjohtaja ja perustaja
Peter Sarlin, Silo AI:n toimitusjohtaja ja perustaja
Lataa
Peter Sarlin, Silo AI:n toimitusjohtaja ja perustaja
Peter Sarlin, Silo AI:n toimitusjohtaja ja perustaja
Lataa

Silo AI

Silo AI on yksi Euroopan suurimmista yksityisistä tekoälylaboratorioista. Olemme luotettu kumppani, joka tuo tekoälyn avulla kilpailuetua tuotekehitykseen. Rakennamme tekoälyyn perustuvia ratkaisuja ja tuotteita, jotka mahdollistavat älykkäät laitteet, itseohjautuvat autot, teollisuus 4.0:n sekä älykkäät kaupungit. Silo AI tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuista maailmanluokan tekoälyosaamista sekä Silo OS -infrastruktuurin, joka nopeuttaa tekoälyn kehittämistä ja käyttöönottoa. Vuonna 2017 perustetun Silo AI:n tavoitteena on kasvaa Euroopan tekoälykentän lippulaivaksi. Tällä hetkellä yritys toimii yhdeksässä eri toimistossa kuudessa eri maassa - Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Alankomaissa ja Kanadassa.

www.silo.ai

Combient

Combientin johtamaan yritysverkostoon kuuluu suurimpia pohjoismaisia yrityksiä eri teollisuudenaloilta. Verkoston tavoitteena on kiihdyttää teollisuuden digitaalista muutosta. Combient-verkosto koostuu 35 yrityksestä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on 195 miljardia euroa ja jotka työllistävät yli 840 000 henkilöä.

www.combient.com

Combient Mix

Combient Mix on yksi Pohjoismaiden johtavista teollisen tekoälyn yrityksistä, joka toimii luotettavana kumppanina Combient-verkostoon kuuluvien kansainvälisten pohjoismaisten yritysten kanssa. Yritys perustettiin yhdessä Combientin, SEB:n ja Scandinavian Airlinesin kanssa vuonna 2019, ja sen tehtävänä on ajaa teollisuuden arvonluonnin seuraavaa vaihetta tekoälyn avulla.

Combient Mix tarjoaa tekoälyosaamista ja tekoälyratkaisuja ja mahdollistaa Pohjoismaiden johtaville yrityksille uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämisen tekoälyn avulla laajassa mittakaavassa sekä tekoälyn ja datan etujen saavuttamisen liiketoiminnassa. Combient Mixillä on toimistot ja toimintaa Suomessa ja Ruotsissa.

www.themix.ai

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bamla Agency

Suomeen uusi sijoitusrahasto – Kvanted on ensimmäinen Pohjoismainen aikaisen vaiheen teollisuusteknologiasijoittaja7.11.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Uusi suomalainen pääomasijoitusyhtiö Kvanted julkaisee tänään ensimmäisen, 70 miljoonan euron rahastonsa. Eerik Paasikiven, Maria Wasastjernan ja Axel Ahlströmin perustama Kvanted sijoittaa teollisuusteknologiaa rakentaviin aikaisen vaiheen yrityksiin Pohjois-Euroopassa. Kvanted on ensimmäinen Pohjoismainen pääomasijoitusyhtiö, joka keskittyy teollisuusinnovaatioihin ja teollisuuden arvoketjua tehostaviin yrityksiin.

Measurlabsille 2,5 miljoonan euron rahoitus – mahdollistaa uusien innovaatioiden sujuvan tuotetestaamisen1.9.2023 09:33:26 EEST | Tiedote

Suomalainen laboratorioanalyyseja ja testauspalveluita tarjoava Measurlabs on kerännyt uuden 2,5 miljoonan euron rahoituksen. Measurlabsin alusta mahdollistaa yrityksille sujuvan laadunvarmistuksen ja tarvittavat testit tutkimus- ja kehitystyöhön. Rahoituskierrosta johti kansainvälinen aikaisen vaiheen sijoittaja VentureFriends ja mukana olivat myös aiemmat sijoittajat Lifeline Ventures, Tesi ja Curus. Uuden rahoituksen myötä Measurlabs laajentuu kunnianhimoisesti uusiin maihin osana kansainvälistymisstrategiaansa.

Ekologisista kylpyhuonetuotteistaan tunnettu Woodio sai yli 16 miljoonan euron kasvurahoituksen29.6.2023 09:48:17 EEST | Tiedote

Suomalainen materiaaliteknologia- ja designyritys Woodio on kerännyt 16,3 miljoonan euron kasvurahoituksen liiketoiminnan skaalaamiseen ja kansainvälistymiseen UB Forest Industry Green Growth Fund -pääomarahastolta ja Euroopan Innovaationeuvostolta. Kierroksella oli mukana myös aikaisempia sijoittajia. Woodio on tunnettu ekologisista kylpyhuonetuotteistaan, joihin käytetään yrityksen kehittämää innovatiivista puukomposiittimateriaalia, Woodio®-materiaalia.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye