The Solubility Company Oy

Suomalainen The Solubility Company perustaa huippuluokan palvelulaboratorion Yhdysvaltoihin

Jaa

The Solubility Company Oy on kerännyt miljoonarahoituksen yhdysvaltalaiselta lääkealan ammattilaisista koostuvalta sijoitusryhmältä Microsize LLC:ltä. The Solubility Company Oy on suomalainen lääkekehityksen analytiikkapalveluiden edelläkävijä, jonka palvelut mullistavat alkuvaiheen lääkekehityksen. Rahoituksen tavoitteena on kiihdyttää Solubilityn palveluiden käyttöönottoa vahvistamalla sen läsnäoloa päämarkkinoilla Yhdysvalloissa.

Rahoitus mahdollistaa The Solubility Companylle huippuluokan palvelulaboratorion perustamisen Pennsylvaniaan yhdessä Microsize LLC:n kanssa. Solubilityn kehittämä ja patentoima konenäköä ja tekoälyä hyödyntävä SPA® -teknologia tarjoaa tarkkaa tietoa mikroskooppisista ainemääristä, mikä mullistaa lääkekehittäjien pääsyn varhaisen vaiheen molekyylitietoon.

Kumppanuus yhdistää The Solubility Company:n tietotaidon pienten ainemäärien liukoisuudesta ja lääkeaihioiden kiinteästä olomuodosta Microsizen asiantuntemukseen lääkeaihioiden jatkokehityksestä. Tämä antaa yhtiöiden asiakkaille merkittävän etulyöntiaseman lääkkeiden markkinoille pääsyn nopeuttamisessa.

"Rahoitus kiihdyttää strategista laajentumistamme päämarkkinallemme Yhdysvaltoihin," toteaa The Solubility Company:n toimitusjohtaja tohtori Sami Svanbäck. Hän painottaa, että rahoitus osoittaa suurta arvostusta yrityksen tekemää uraauurtavaa työtä kohtaan. "Yhdessä Microsizen kanssa pystymme nopeuttamaan uusien lääkkeiden kehitysprosessia ainutlaatuisella tavalla."

Microsizen toimitusjohtaja TJ Higleyn mukaan yhteistyön synergiaedut ovat selviä. "Olemme innokkaita tukemaan The Solubility Company:n kehitystä ja tuomaan mullistavan SPA® -teknologian lähemmäksi asiakkaita Yhdysvalloissa. Yhteistyö tulee nopeuttamaan uusien lääkkeiden markkinoille tuloa, kun se yhdistää varhaisen vaiheen tiedon ja lääkemuodon suunnittelun saman katon alle.”

Toiminta uudessa laboratoriossa alkaa Yhdysvalloissa vuoden loppuun mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Sami Svanbäck, Perustaja, Toimitusjohtaja
Sami Svanbäck, Perustaja, Toimitusjohtaja
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

The Solubility Company Oy
Viikinkaari 4
00790 Helsinki

https://www.thesolubilitycompany.com/

The Solubility Company lyhyesti:

 

The Solubility Company Oy on vuonna 2018 perustettu lääkeaihioiden liukoisuusmittauksiin erikoistunut tutkimusorganisaatio. Erikoisosaamistamme on lääkeaineiden fysikaaliskemialliset mittauspalvelut patentoidulla konenäköä ja tekoälyä hyödyntävällä SPA® -menetelmällä. Menetelmä mahdollistaa tarkat ja nopeat lääkeaineiden liukoisuusmääritykset mikroskooppisista näytemääristä, nopeuttaen näin uusien lääkeaineiden tutkimusta ja kehitystä potilaan parhaaksi. Palvelemme laaja-alaista asiakaskuntaamme, johon lukeutuu niin startup -yrityksiä kuin myös suuria kansainvälisiä lääkeyhtiöitä.

Lue lisää sivuiltamme: www.thesolubilitycompany.com

 

Microsize lyhyesti: 

 

Microsize on toiminut jo 30 vuoden ajan edelläkävijänä lääkeaineiden liukoisuuden ja biologisen hyötyosuuden tehostamisessa kontrolloimalla lääkeaineiden hiukkaskokoa mikronisointiteknologiaa hyödyntäen. Yhdysvaltalainen Microsize toimii yli 9000 neliömetrin huippuluokan GMP-tiloissa, tarjoten vankkaa kokemusta ja kykyä kehittää, skaalata ja prosessoida lääkeaineita ja apuaineita aina grammaluokasta tonneihin. Microsize on luotettu kumppani niin pienille bioalan toimijoille, kuin suurille lääke- ja tuotantoyhtiöille.

Lue lisää sivuiltamme: www.microsize.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.