SDP EDUSKUNTA

SDP:n Nasima Razmyar: Hallituksen maahanmuuttolinja uhkaa Suomen talouskasvua

Jaa

SDP:n kansanedustaja Nasima Razmyar kritisoi Petteri Orpon (kok.) hallituksen maahanmuuttolinjaa kestämättömäksi Suomen taloudelle.

- Petteri Orpon hallitusohjelma sivuuttaa sen tosiasian, että ilman työtä ei ole myöskään talouskasvua. Suomessa on jo nyt kova pula osaajista eri aloilla, aina palveluammateista korkeakoulutettuihin huippuasiantuntijoihin. Jos ja kun maamme olemassaoleva työvoima ei riitä tätä vajetta paikkaamaan, on osaajia saatava myös muualta, Razmyar kommentoi.  

- Onko todella niin, että kokoomus on antanut periksi perussuomalaisten vaateille eikä kuule Suomen elinkeinoelämän viestiä työperäisen maahanmuuton välttämättömyydestä? Jopa Italiassa oikeistopopulistinen hallitus on merkittävästi lisäämässä työperäisen maahanmuuton kiintiötä talouttaan vauhdittaakseen. Orpon hallituksen linja ei yksinkertaisesti ole kestävä, Razmyar sanoo. 

- Orpon hallituksen kovat asenteet vaikuttavat jo nyt Suomen maakuvaan. Moni Suomessa asuva ulkomaalaistaustainen työntekijä pohtii, kannattaako tänne jäädä vai ei. Jos työmarkkinoilta alkaa poistua työvoimaa elintärkeiltä aloilta ja uutta ei saada tilalle, tulee Orpon hallituksen perintö olemaan karu. 

- Meidän pitää nyt päinvastoin kaikin keinoin pyrkiä vahvistamaan Suomen vetovoimatekijöitä yhdessä yritysten ja kuntien kanssa. Osaajia ei ole jonoksi asti rajalla odottamassa, vaan meidän on aktiivisesti edistettävä rekrytointia ja työlupiin liittyvien prosessien toimivuutta, Razmyar päättää.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme