SAMPSA JOLMA ON PORI JAZZIN UUSI TOIMITUSJOHTAJA

Jaa
Sampsa Jolma
Sampsa Jolma Elämyskuva Harri Virta Elämyskuva Harri Virta

Kauppatieteiden maisteri Sampsa Jolma, 49, on valittu Pori Jazzin uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 1. syyskuuta, mutta seuraa jo organisaation sisällä parhaillaan käynnissä olevaa jazzfestivaalia. Pori Jazzin nykyinen toiminnanjohtaja Kristian Vainio jää eläkkeelle vuoden lopussa.

Sampsa Jolma on Pori Jazz 66 ry:n hallituksen jäsen ja ollut radiotoimialan sekä median kanssa tekemisissä jo kohta 25 vuotta, vuodesta 1999 alkaen. Jolma on ollut paikallisradio Radio Porin toimitusjohtajana vuodesta 2007 ja kuulunut radion omistajiin 2009 lähtien. Toimitusjohtajuus päättyi sovitusti tämän vuoden keväällä.


Radio Porin ohella Jolma on ollut rakentamassa paikallisradioiden verkostoa Suomeen. Mediatakojat Oy:n kautta paikallisradiokaupunkeja olivat Mikkeli, Kuopio, Jyväskylä ja Turku. Sampsa Jolma oli yhdessä Sanoma Oy:n kanssa rakentamassa myös Helmiradion ja Hitmixin valtakunnallisia radiokanavia. Mediatakojat Oy myytiin Bauer Medialle 2021.


Sampsa Jolma on ollut mukana radiotoimialan järjestöjen luottamustehtävissä. Suomen kaupallista radiotoimialaa edustavan RadioMedian hallitusta hän johti yli 6 vuotta. Jolma kuului myös media-alan ja graafisen teollisuuden yritysten edunvalvontajärjestö Medialiiton hallitukseen. Näistä luottamustoimista hän luopui tämän vuoden toukokuussa.


- Perusporilaisena ja media-alan toimijana Pori Jazz on tuttu ja mieluinen tapahtuma jo
vuosikymmenten ajalta. Olen ollut festivaalilla yleisönä sekä yhteistyökumppanina Radio Porin kautta. Pori Jazz on maamme musiikkifestivaalien pioneeri ja yksi musiikkimaailman tunnetuimpia brändejä. Festivaali on onnistunut kehittymään, mutta myös säilyttämään alkuperäisen ideansa alan kiristyvässä kilpailussa. Tästä kertoo myös se, että nyt on käynnissä jo 56. Pori Jazz, Sampsa Jolma sanoo.

Kuluvan festivaaliviikon aikana Sampsa Jolma tutustuu Pori Jazzin eri toimintoihin ja tapaa
yhteistyökumppaneita. Mutta tarkoitus on myös nauttia musiikista.


- Pääesiintyjien ohella haluaisin kuunnella ainakin torstaina Erja Lyytistä, joka on nykyistä
bluesrockin kärkeä sekä lauantaina jazzia, funkia ja rockia fuusioivaa Snarky Puppya, joka ihastutti Kirjurinluodossa jo muutama vuosi sitten, Jolma sanoo.

Lisätietoja:
Sampsa Jolma 044 590 2555 ja Pori Jazz 66 ry:n hallituksen puheenjohtaja Jari Perkiömäki 050 384 3454.

Avainsanat

Pori Jazz -festivaalia on vuodesta 1966 lähtien järjestänyt Pori Jazz 66 ry, joka on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yhteisö. Yhdistyksen tavoitteena on tukea jazzmusiikin harrastuksen edistämistä ja leviämistä. Merkittävä osa festivaalin ohjelmasta on pääsymaksutonta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pori Jazz 66 ry

ELEKTRONISEN POPMUSIIKIN LEGENDA KRAFTWERK TULEE PORI JAZZIIN29.4.2024 10:00:00 EEST | Tiedote

Saksalainen Kraftwerk-yhtye konsertoi Kirjurinluodon konserttipuistossa lauantaina 20. heinäkuuta. Kraftwerkiä pidetään yleisesti suunnannäyttäjänä ja pioneeriyhtyeenä, joka on vaikuttanut eniten elektronisen popmusiikin kehitykseen ja suosioon. Kraftwerk kehitti jo 1970-luvulla elektronisen äänimaiseman, jossa kohtaavat tarttuvat melodiat, selkeä rytmi ja synteettinen soundi. Kraftwerkin luoma musiikillinen konsepti ja uusi musiikkiteknologia ovat vaikuttaneet lähes kaikkeen moderniin rytmimusiikkiin kuten hip hop-, house- ja teknomusiikkiin sekä syntikkapopiin. Kraftwerk yhdisti syntetisaattorimusiikin diskon rytmiin, joka loi pohjaa myös Pori Jazzissa esiintyvän Pet Shop Boysien musiikkiin. Kirjurinluodossa nähdään Kraftwerkin näyttävä visuaalinen show. Yhtyettä pidetään edelläkävijänä myös tietokonegrafiikan käyttämisessä konserttiensa taustalla. Kraftwerk on äänittänyt useita albumeja, joista popmusiikin kehitykseen ovat eniten vaikuttaneet Autobahn, Trans-Europe Express, The Man-

PORI JAZZ 2024 -JULISTEEN ON SUUNNITELLUT UKRAINALAINEN YEVHENIIA VYNOKUROVA18.10.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Pori Jazz 2024 -julisteen on suunnitellut Ukrainan Kiovasta kotoisin oleva 25-vuotias kuvataiteilija Yevheniia Vynokurova, joka tunnetaan taiteilijanimellä Magistr Magii. Hän asuu tällä hetkellä sotaa paossa Barcelonassa. Naivismista inspiraatiota ammentava Vynokurova pyrkii taiteessaan välittämään vilpittömyyttä ja sielun puhtautta sekä inspiroimaan muita töillään. Hänen kuvituksensa säteilevät taikuutta kutsuen katsojan löytämään oman fantasiamaailmansa. Oman taiteellisen työskentelynsä lisäksi Vynokurova suunnittelee mm. musiikkialbumien kansitaidetta, erilaisia julisteita ja kangaskuoseja, tuottaa animoituja videoita muusikoille ja yhtyeille sekä toimii VJ:nä eri puolilla Eurooppaa. Yevheniia Vynokurova on Instagramissa nimellä magistrmagii. https://instagram.com/magistrmagii Pori Jazzin perinteisiin kuuluu valita uusi juliste joka festivaalivuodelle ja näin toimittu ensimmäisestä kesästä 1966 alkaen. Viime vuosina juliste on tilattu vuorotellen kotimaiselta ja kansainväliseltä tai

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye