SAMPSA JOLMA ON PORI JAZZIN UUSI TOIMITUSJOHTAJA

Jaa
Sampsa Jolma
Sampsa Jolma Elämyskuva Harri Virta Elämyskuva Harri Virta

Kauppatieteiden maisteri Sampsa Jolma, 49, on valittu Pori Jazzin uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 1. syyskuuta, mutta seuraa jo organisaation sisällä parhaillaan käynnissä olevaa jazzfestivaalia. Pori Jazzin nykyinen toiminnanjohtaja Kristian Vainio jää eläkkeelle vuoden lopussa.

Sampsa Jolma on Pori Jazz 66 ry:n hallituksen jäsen ja ollut radiotoimialan sekä median kanssa tekemisissä jo kohta 25 vuotta, vuodesta 1999 alkaen. Jolma on ollut paikallisradio Radio Porin toimitusjohtajana vuodesta 2007 ja kuulunut radion omistajiin 2009 lähtien. Toimitusjohtajuus päättyi sovitusti tämän vuoden keväällä.


Radio Porin ohella Jolma on ollut rakentamassa paikallisradioiden verkostoa Suomeen. Mediatakojat Oy:n kautta paikallisradiokaupunkeja olivat Mikkeli, Kuopio, Jyväskylä ja Turku. Sampsa Jolma oli yhdessä Sanoma Oy:n kanssa rakentamassa myös Helmiradion ja Hitmixin valtakunnallisia radiokanavia. Mediatakojat Oy myytiin Bauer Medialle 2021.


Sampsa Jolma on ollut mukana radiotoimialan järjestöjen luottamustehtävissä. Suomen kaupallista radiotoimialaa edustavan RadioMedian hallitusta hän johti yli 6 vuotta. Jolma kuului myös media-alan ja graafisen teollisuuden yritysten edunvalvontajärjestö Medialiiton hallitukseen. Näistä luottamustoimista hän luopui tämän vuoden toukokuussa.


- Perusporilaisena ja media-alan toimijana Pori Jazz on tuttu ja mieluinen tapahtuma jo
vuosikymmenten ajalta. Olen ollut festivaalilla yleisönä sekä yhteistyökumppanina Radio Porin kautta. Pori Jazz on maamme musiikkifestivaalien pioneeri ja yksi musiikkimaailman tunnetuimpia brändejä. Festivaali on onnistunut kehittymään, mutta myös säilyttämään alkuperäisen ideansa alan kiristyvässä kilpailussa. Tästä kertoo myös se, että nyt on käynnissä jo 56. Pori Jazz, Sampsa Jolma sanoo.

Kuluvan festivaaliviikon aikana Sampsa Jolma tutustuu Pori Jazzin eri toimintoihin ja tapaa
yhteistyökumppaneita. Mutta tarkoitus on myös nauttia musiikista.


- Pääesiintyjien ohella haluaisin kuunnella ainakin torstaina Erja Lyytistä, joka on nykyistä
bluesrockin kärkeä sekä lauantaina jazzia, funkia ja rockia fuusioivaa Snarky Puppya, joka ihastutti Kirjurinluodossa jo muutama vuosi sitten, Jolma sanoo.

Lisätietoja:
Sampsa Jolma 044 590 2555 ja Pori Jazz 66 ry:n hallituksen puheenjohtaja Jari Perkiömäki 050 384 3454.

Avainsanat

Pori Jazz -festivaalia on vuodesta 1966 lähtien järjestänyt Pori Jazz 66 ry, joka on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yhteisö. Yhdistyksen tavoitteena on tukea jazzmusiikin harrastuksen edistämistä ja leviämistä. Merkittävä osa festivaalin ohjelmasta on pääsymaksutonta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pori Jazz 66 ry

YLE LÄHETTÄÄ LÄHES 5 TUNTIA OHJELMAA PORI JAZZISTA27.6.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Yleisradion jazztoimitus on mukana heinäkuussa Pori Jazzissa. Festivaaliviikon perjantaina 14. heinäkuuta Kirjurinluodon konserttipuistosta lähtee suora Pori Jazz Special -lähetys Yle Radio 1:ssä kello 19.02 – 21.40. Tuolloin Lokkilavalla esiintyvät amerikkalaisen basistin Endea Ownsin sekä rumpali Mark Guillianan yhtyeet. Lähetyksessä kuullaan myös saman päivän aiempia konsertteja, edellisen päivän festivaalitaltiointeja sekä Ylen aikaisempien vuosien Pori Jazzin äänitysten arkistoja. Ylen Pori Jazz Special kuuluu Ylen Juurien kesä – ohjelmasarjaan ja sen toimittavat Juhani Kansi ja Markus Partanen. Heti Pori Jazzin päättymisen jälkeisenä päivänä sunnuntaina 16. heinäkuuta Yleisradio tarjoaa huikean arkistoherkun, jossa kuullaan latin jazzin ”isän” Tito Puenten orkesterin konsertin taltiointi Pori Jazzista kesältä 1994. Lokkilavan taltioinnissa on mukana mm. kuubalainen lyömäsoitinlegenda Mongo Santamaria. Tito Puenten syntymästä tuli huhtikuussa kuluneeksi 100 vuotta, ja Euroopan yle

Uusi neljäs lava Pori Jazz pääkonserttialueelle: Elämyslava <3 OP19.6.2023 12:58:31 EEST | Tiedote

Uusi Elämyslava on urbaani keidas, jossa voi istua katetussa nousevassa katsomossa ja nauttia monipuolisesta ohjelmasta. Lava tarjoaa musiikkia, puhetta, tanssia, keikkoja ja tunnetta. Uusi lava on neljäs tapahtumapaikka festivaalialueella, ja sen ainutlaatuiset esitykset mahdollistaa OP yhdessä Pori Jazzin kanssa. Elämyslava sijaitsee Kirjurinluodon kesäteatterin rakenteissa keskeisellä paikalla pääkonserttialueen ytimessä. Elämyslavan ohjelma koostuu kolmesta keskenään erilaisesta kokonaisuudesta, jotka tuovat aivan uudenlaisen festarifiiliksen jokaisena pääkonserttipäivänä Kirjurinluotoon. My favorite songissa lavalle nousee neljä julkisuudesta tuttua mielenkiintoista henkilöä puhumaan toimittaja Susani Mahaduran kanssa omista lempi kappaleistaan ja kuulemaan ne Pori Jazz All Stars -bändin sovituksina. Vieraina mm. Hanna Brotherus, Juha Itkonen, Kirsikka Simberg, Elina Gustafsson, Alpo Nummelin, Piritta Hagman. Jazz it up!-show on festivaali festivaalin sisällä. Tanssia, elävää musi

PORI JAZZ -FESTIVAALIN LAAJA PÄÄSYMAKSUTON OHJELMA ON JULKAISTU25.5.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Pori Jazz 2023 alkaa perjantaina 7.7. ja ensimmäiset viisi päivää festivaalin painopiste on kaupunkikeskustan pääsymaksuttomassa konserttitarjonnassa. Festivaalin avaa kauppatorin Satakielilavalla klo 18 alkava konsertti, jossa Pori Big Bandin solistina esiintyy ruotsalainen multi-instrumentalisti Gunhild Carling. Tiistaihin 11.7. asti konsertteja on tarjolla mm. Amarillossa, Beer Hunter’sissa, Cafe Antonissa, KulttuuriKulmassa sekä kesäkävelykadulla. Konserteissa esiintyvät mm. Eero Koivistoinen Quartet, Frank Carlberg Quartet, Riitta Paakki, Sarah Hanahan ja Severi Pyysalo Trio. Yhteistyössä Palmgren-konservatorion kanssa toteutetaan konservatorion ammattiopiskelijoiden promokonsertti, joissa opiskelijat pääsevät esiintymään kotimaisen jazzkentän huippunimien kassa. Lisäksi jazzfestivaalille tunnusomaista iltajamiperinnettä laajennetaan pääkonserttipäivien ulkopuolelle KulttuuriKulman ja Rattiksen jameissa. Kirjurinluodon Jazzpuisto aukeaa keskiviikkona 12.7. ja alueella on kaksi lav

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme