Kustavin kirjallisuusyhdistys ry

Monitaiteellinen kirjallisuusfestivaali täynnä rakkautta – ohjelmisto juhlii rakkauden muutosvoimaa monelta kantilta

Jaa

Omaleimaista Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikkoa vietetään keskellä kesäistä Kustavin saaristoluontoa 12.-16.7.2023. Kirjailija Volter Kilvelle omistetun tapahtuman avajaiset keskiviikkona 12.7 käynnistävät tänä vuonna 24.kertaa järjestettävän kirjallisuusviikon. 

Kirjailija Volter Kilvelle omistetun festivaalin teema kutsuu yleisön suuren muutosvoiman, rakkauden, äärelle esittävän taiteen, luentojen ja monipuolisen oheisohjelmiston johdattamana.  Värikkään kirjallisuusviikon vuositeema Volter, rakas! - rakkaus muuttaa kaikkea ammentaa Volter Kilven ja Hilja Vanhakartanon toisilleen kirjoittamista rakkauskirjeistä.

Vuositeema juhlii rakkauden voimaa niin rakkautena toiseen ihmiseen, jumalallisena rakkautena kuin rakkautena elonkehäämme ja toislajisia kohtaan. Rakkaus on väkevä muutosvoima, jonka tulisi antaa ohjata meitä tässä ajassa myös yhteiskuntana.”, sanoo viimeistä vuottaan kirjallisuusviikon taiteellisena johtajana toimiva Anni Mikkelsson

Hämärtyvän kesäillan festivaaliklubi ja Regatan paluu

Vuoden 2023 ohjelmiston uutuutena kirjallisuusviikolla koetaan tunnelmallinen festivaaliklubi. Klubilla esiintyy rakastettu laulaja-lauluntekijä Antti Autio sekä Helsingin Sanomien esikoiskirjailijapalkittu Susanna Hast. Festivaaliklubilla on mahdollisuus nauttia intiimeistä keikoista maukkaan ruuan ja juoman äärellä. Tänä vuonna kirjallisuusviikoilla nähdään myös kaivatun Kilpi Regatan paluu, kun Kustavin talonpoikaispurjehtijat ry:n perinneveneet lipuvat Kustavissa Kilpeä sekä saaristolaiskulttuuria kunnioittaen. 

Kirjallisuusviikko kurkottaa kohti rakkautta tänä vuonna myös tanssitaiteen keinoin. Ari Nummisen ja Tuomas Luukkosen Kohti Orlandoa on maskuliinisuuden ja feminiinisyyden rajapinnoilla vaeltava kehollinen retriitti ja musiikillinen meditaatio, joka on saanut inspiraationsa Virginia Woolfin klassikkoromaanista Orlando. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa näyttelijäksi opiskeleva Youssef Asad Alkhatib puolestaan esittää ensimmäisen oman soolonsa Hajuvesi. Monologi on myönteisyyttä ja läsnäolon voimaa huokuva puheenvuoro Alkhatibin omasta elämästä, joka on kulkenut Syyriasta Kreikan kautta alaikäisenä perheettömänä kiintiöpakolaisena Suomeen. Kiisu Tuomen kipeän hauska soolo Rakasta mua! Yhden lesbon kabaree ilottelee niin musikaalilla, stand upilla, burleskilla kuin nukketeatterilla.

Kilpi-viikon kiitellyt klassikot ovat herättäneet tänäkin vuonna kiinnostusta yleisön keskuudessa. Tapahtumaviikon aikana nähdään muun muassa Yövieraiden Pukkila, Teatteri Ströömin ja Meriteatterin Katrina sekä Teatteri Ströömin Filadelfian prinsessa. Kirjallisuusviikolla kuullaan tuttuun tapaan myös mielenkiintoisia luentoja vuositeeman ympäriltä. Filosofi Elisa Aaltola luennoi lajien välisestä rakkaudesta, tutkija Pärttyli Rinne puhuu rakkauden muuntuvasta mielestä ja kirjailija Pirkko Saisio keskustelee aiheesta Passiota ja epäröintejä, keskustelua kirjallisuudesta ja elämästä. Kirjailija Laura Kokon odotettu luento käsittelee rakkautta Volter Kilven elämässä voimana ja velvoitteena. 

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko tuo jo 24. kertaa ihmisiä yhteen avartamaan itseään ja kohtaamaan toisia. Se jos mikä on mielestäni rakkauden ytimessä! Lämpimästi tervetuloa Kustaviin!, toteaa Mikkelsson.

Pääkuva:  Festivaalin päätöskonsertissa Säveliä rakkaudesta esiintyvä muusikko Kikko Siltanen yhdessä runokonsertissa Näin unta kesästä kerran -runokonsertin esiintyvän Seela Sellan kanssa. Kuva @ Tapani Teittinen

Kuvagalleria: Anni Mikkelson. Kuva @ La Samoil/Kajaanin kaupunginteatteri

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustavin kirjallisuusyhdistys ry

Vuoden 2023 Volter Kilpi Kustavissa-kirjallisuusviikon ohjelmisto on julkaistu. Monipuolinen ohjelmisto kutsuu rakkauden väkevän muutosvoiman äärelle keskelle kesäistä saaristoa15.3.2023 14:00:00 EET | Tiedote

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko järjestetään tänä kesänä Kustavissa 12.-16.7.2023. Kirjallisuusviikon tämän kesän teemana on rakkaus otsikolla Volter, rakas! - rakkaus muuttaa kaikkea. Ohjelmisto kutsuu rakkauden äärelle niin esittävän taiteen, yleisöluentojen kuin monipuolisen oheisohjelmiston johdattamana.

VOLTER KILPI KUSTAVISSA -KIRJALLISUUSVIIKKO INNOSTI, LIIKUTTI JA KOSKETTI YLEISÖÄ – PERUUTUKSISTA HUOLIMATTA19.7.2022 12:59:21 EEST | Tiedote

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikkoa vietettiin Kustavissa 13.-17.7.2022. Koronarajoitusten jälkeen kaikkia esityksiä pääsi jälleen katsomaan fyysisesti paikan päälle. Osa esityksistä oli tuttuun tapaan nähtävissä ulkona Kustavin saaristoluonnossa sekä perinteisissä pihapiireissä, osa sisätilassa tapahtuman pääpaikalla Tuulentuvalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme