SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eveliina Heinäluoma: Käveleekö perussuomalaiset Orpon yli Yle-asiassa?

Jaa

SDP:n kansanedustaja Eveliina Heinäluoma vaatii pääministeri Petteri Orpolta selvitystä liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranteen Ylen poliittista riippumattomuutta kyseenalaistavista puheista.

Jukka-Pekka Flander Vapaasti julkaistavissa, kuvaaja mainittava

- Pääministeri Petteri Orpo linjasi hallitusneuvotteluissa, ettei hallitus aio puuttua Ylen sisältöihin ja muistutti siitä, että Yle on eduskunnan valvonnan alainen. Nyt perussuomalaiset ministeri Ranteen suulla ovat kuitenkin antamassa poliittista ohjausta Ylelle sen ohjelmatuotannosta. Onko hallituksen kanta muuttunut? Heinäluoma kysyy. 

- Selkeä demokratiaan kuuluva periaate on, että poliitikot eivät sanele sitä, mitä media viestii. Perussuomalaisten Ylen riippumattomuutta kohtaan osoittama välinpitämättömyys on aidosti huolestuttavaa. Maailmalla on paljon huonoja esimerkkejä siitä, mitä poliitikkojen puuttuminen journalistisiin sisältöihin tarkoittaa, Heinäluoma sanoo. 

- Ylen lakisääteisiin tehtäviin kuuluu demokratian ja kulttuurin vahvistaminen sekä tasa-arvon ja yhteenkuuluvuuden edistäminen. Perussuomalaisilla tuntuu olevan selkeä poliittinen tavoite romuttaa julkisrahoitteisen viestinnän moniarvoisuutta. Onko tässä taas yksi yritys kaventaa suvaitsevaisuutta ja sananvapautta Suomessa? Heinäluoma päättää. 

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme