Layer Group AB

Layer Group laajentaa toimintaansa Suomessa Maalausliike Vainiomäen hankinnalla

Jaa
Maalaus- ja rakennuspalveluyritys Maalausliike Vainiomäki liittyy Layer Groupiin ja vahvistaa konsernin läsnäoloa Suomessa. Tämä puitesopimushankkeiden alueella vahva yhtiö täydentää hyvin suomalaista Kaukomaalausta, joka on ollut osa konsernia syksystä 2022 lähtien.

"Tämä on strateginen yritysosto, joka vahvistaa ja laajentaa Layer Groupin asemaa suomalaisilla markkinoilla. Maalausliike Vainiomäki on vakiintunut ja arvostettu yritys, jolla on merkittävää kokemusta puitesopimushankkeiden menestyksellisestä hallinnasta ja toteuttamisesta. Heidän asiantuntemuksensa ja vahvat verkostonsa ovat suuri etu meille. Meillä on nyt vahva jalansija Suomessa, mikä mahdollistaa jatkuvan kasvun sekä orgaanisesti että useilla harkituilla yrityskaupoilla", sanoo John Strand, Layer Groupin toimitusjohtaja ja konsernijohtaja.

Layer Groupin matka kohti pohjoismaista konsernia alkoi vuonna 2022 Kaukomaalauksen yritysostolla. Kaukomaalaus on Suomen suurin maalausyritys. Nyt hankimme lisää vahvoja toimijoita Suomen markkinoilla, erityisesti Tampereen alueelta, missä Maalausliike Vainiomäki harjoittaa toimintaansa. Yhtiön maantieteellinen sijainti antaa meille hyvät mahdollisuudet laajentua etelään kohti Helsingin seutua ja lounaaseen kohti Turun aluetta.

Saamme ryhmäämme vakavaraisen ja kannattavan yrityksen lisäksi myös kunnianhimoisen ja motivoituneen johtajan Maalausliike Vainiomäen toimitusjohtaja Sami Pekistä. Hän on toimitusjohtajavuosiensa aikana kehittänyt ja laajentanut yritystä 414 tuhannen euron liikevaihdosta aina 3,2 miljoonaan euroon asti. Hänellä on harkittu kasvusuunnitelma tulevaisuutta varten, ja kuulumalla Layer Groupiin Maalausliike Vainiomäki saa käyttöönsä koko tukemme ja konserniin kertyneen osaamisen.

”Meillä on korkeat tavoitteet sekä kannattavuuden että kasvun suhteen, ja tiedämme, että tarjoamme yrityksillemme hyvän perustan kehittymiselle. Meidän tehtävämme on tukea, haastaa ja kannustaa ottamaan yhä uusia askelia eteen- ja ylöspäin. Maalausliike Vainiomäellä on nyt käytössään kaikki työkalumme, yhteistyöfoorumimme ja hallinnollinen tukemme. Näemme kerta toisensa jälkeen yritysten hyötyvän kuulumisesta laajempaan kokonaisuuteen, jossa tuomme ammattimaisuutta kaikkeen vastuullisuudesta taloudelliseen seurantaan”, John Strand sanoo.

”Olemme tehneet oikeita asioita ja kasvaneet vahvasti. Layer Groupin ammattitaito mahdollistaa yrityksen kehityksen jatkossakin. Saamme yhteistyön myötä lisää asiantuntemusta ja taustatukea”, kertoo Maalausliike Vainiomäen toimitusjohtaja Sami Pekki.

Tietoa Maalausliike Vainiomäestä
Maalausliike Vainiomäki perustettiin vuonna 1938, ja sitä johtaa kolmannessa polvessa toimitusjohtaja Sami Pekki. Yrityksen kotipaikka on Tampereella. Suurin osa asiakkaista on Tampereelta ja sen lähialueilta. Yhtiön palveluvalikoimaan kuuluvat maalaustyöt, rakennuspalvelutyöt ja keittiöiden valmistus. Suurin osa maalaus- ja kunnostustöistä tehdään puitesopimushankkeissa. Yritys on myös menestynyt yksityisillä markkinoilla. Maalausliike Vainiomäellä on 40 työntekijää, ja sen liiketoiminta on vakaata ja kannattavaa. Vuonna 2022 yhtiön liikevaihto oli 3,2 miljoonaa euroa ja kasvu jatkuu edelleen.

Lisätietoja:

John Strand, toimitusjohtaja, Layer Group
John.strand@layergroup.se, +46 70 233 07 69

Sami Pekki, toimitusjohtaja, Maalausliike Vainiomäki
sami@maalausliikevainiomaki.fi, 040 703 8500
Tavoitettavissa 11.7. klo 15 asti

Kuvat

Maalausliike Vainiomäen toimitusjohtaja Sami Pekki
Maalausliike Vainiomäen toimitusjohtaja Sami Pekki
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Layer Group AB
Björnstigen 85
170 73 Solna

http://www.layergroup.se

Layer Group

Layer Group on Ruotsin suurin pintamaalauspalveluihin erikoistunut konserni. Se koostuu johtavista paikallisista yrityksistä, joilla on motivoituneet yrittäjät ja vahvat tavaramerkit. Konserni perustettiin toukokuussa 2020, ja se on valtakunnallinen toimija, joka pystyy tarjoamaan kilpailukykyisiä palveluja sekä suurille että pienille asiakkaille erityisesti maalauksen, lattiaratkaisujen ja teollisuusmaalien alalla.

Layer Groupilla on tällä hetkellä noin 1 600 työntekijää, ja sen liikevaihto on hieman yli 2,3 miljardia kruunua. Konserni toimii koko Ruotsissa etelärannikon Trelleborgista ja pohjoisen Kiirunaan sekä suuressa osassa Suomea. Layer Groupin omistavat yrittäjät sekä pohjoismaiset Litorina- ja Bragnum Invest -sijoitusyhtiöt, jotka yhdessä ovat suurimmat omistajat. Litorina ja Bragnum ovat sijoitusyhtiöitä, jotka sijoittavat pieniin ja keskisuuriin pohjoismaisiin yrityksiin ja kehittävät niistä yhdessä johdon kanssa alansa johtavia yrityksiä kasvun, kannattavuuden parantamisen ja ammattimaisuuden lisäämisen kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Layer Group AB

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme