FinNuclear ry

FinNuclear ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu ydinvoimainsinööri Harri Varjonen

Jaa

FinNuclear ry:n hallitus valitsi Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n entisen ydinvoimainsinöörin, Harri Varjosen, FinNuclear ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi 10.7.2023 alkaen. 

Harri Varjonen
Harri Varjonen

Harri Varjonen on toiminut vuodesta 2014 lähtien Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n ydinvoimainsinöörinä (kunnossapito) Wienissä, Itävallassa. Varjosen päävastuussa IAEA:lla on ollut ydinvoimalaitosten vuosihuoltojen optimointi, kunnossapidon johtaminen ja kehittäminen, seka erilaisten tarkastus- ja hitsausmenetelmien dokumenttien valmistelu sekä tiivis yhteistyö IAEA:n eri jäsenvaltioiden kanssa. Varjonen päätti työsuhteensa IAEA:lla 30.6.2023 saatuaan paikan FinNuclear ry:n uutena toiminnanjohtajana.

Varjonen on kokenut koneinsinööri, jolla on yli 30 vuoden työhistoria eri työtehtävistä kunnossapidon alueella, joista reilut 20 vuotta ydinvoimateollisuudessa ja viimeiset 9 vuotta IAEA:lla. IAEA:n lisäksi hän on työskennellyt muun muassa kaksitoista vuotta  kunnossapidon parissa Teollisuuden Voima Oyj:ssä. Varjosen osaamisalaan kuuluvat ydinvoimalat ja niiden kunnossapito ja kunnossapidon suunnittelu. Varjonen on valmistunut insinööriksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta eli Porin Teknillisestä Oppilaitoksesta vuonna 1995. 

”Ydinvoima toimiala on kokenut sekä Suomessa että kansainvälisesti merkittävän uuden tulemisen fossiilivapaana energianlähteenä. Uuden toiminnanjohtajan Harri Varjosen myötä FinNuclear ry saa kokeneen osaajan suomalaisen ydinvoimateollisuuden edistämiseksi sekä kotimaassa että ulkomailla”, kertoo FinNuclear ry:n hallituksen puheenjohtaja Tarmo Pipatti.  

FinNuclear ry on ydinenergia-alalla toimivien yritysten vuonna 2011 perustama valtakunnallinen yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Suomessa ydinenergia-alalla toimivien organisaatioiden yleisiä toimintaedellytyksiä, osaamisen kehittämistä, kansainvälistä osaamista ja tunnettuutta toimialaan kytkeytyvissä valmistus-, rakentamis- ja palvelutehtävissä. Lisäksi FinNuclear edistää Suomeen kertyneen alan huippuosaamisen vientiä, jolla voidaan turvata vakaa ja hiilineutraali energiantuotanto. Jäsenyritysten verkoston tarjonta kattaa laajasti toimialaa sekä ydinvoimalaitosten koko elinkaaren, kuten laitosten suunnittelun, luvituksen, rakentamisen, kunnossapidon, laitosmuutokset, polttoainekierron, ydinjätehuollon, käytöstäpoiston, sekä näihin liittyvän tutkimustoiminnan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Harri Varjonen
harri.varjonen@finnuclear.fi
+358 44 755 8701

Kuvat

Harri Varjonen
Harri Varjonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

FinNuclear ry:n tarkoituksena on edistää Suomessa ydinenergia-alalla toimivien organisaatioiden yleisiä toimintaedellytyksiä, yhteistoimintaa, kansainvälistä osaamista ja tunnettavuutta toimialaan kytkeytyvissä valmistus-, rakentamis- ja palvelutehtävissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta FinNuclear ry