Vaasan Sähkö Oy

Pilottivaihe ohi: 66 000 asiakasta Vaasan Sähköverkon alueella saa uuden sähkömittarin

Jaa
Vaasan Sähköverkko aloitti keväällä 2023 ison projektin, jossa 66 000 alueen asiakasta saa uuden, älykkään sähkömittarin. Uudet mittarit mahdollistavat vartin mittaustiheyden. Samalla mittareiden etäohjattavuus helpottuu.

– Tähän mennessä olemme vaihtaneet alueella yli 1000 sähkömittaria. Kaikki on sujunut pääsääntöisesti hyvin, ja asennetut mittarit ovat toimineet odotetulla tavalla, kertoo mittauspalvelupäällikkö Tony Bäck Vaasan Sähköverkolta.

Projektissa on vastikään siirrytty massa-asennusvaiheeseen. Tällä hetkellä työn alla ovat saaristokohteet.

– Asennukset saaristossa jatkuvat niin kauan kuin kelit ovat suotuisat merenkäynnille ja asentajat pääsevät kulkemaan turvallisesti kohteisiin. Syksymmällä asennukset jatkuvat taas mantereella.

Asiakkaalle lähetetään kotiin kirje, kun vaihto lähestyy. Itse mittarinvaihdosta vastaa Vaasan Sähköverkon kumppani Eltel Networks. 

– Kirjeessä ehdotetaan ajankohtaa mittarinvaihdolle, jonka asiakas voi vahvistaa verkkopalvelussa tai soittamalla annettuun varausnumeroon. Jos aika ei sovi, voi asiakas varata uuden ajan.

Jos sähkömittari sijaitsee paikassa, jonne mittariasentajalla ei ole vapaata pääsyä, tulee asiakkaan olla kotona, kun mittaria tullaan vaihtamaan. Mittarinvaihto kestää vain 10–20 minuuttia.

– Mittarit on vaihdettava lakimuutosten takia. Uudet mittarit vastaavat sähkömarkkinalain uusia vaatimuksia. Ne ovat myös etäohjattavuudeltaan parempia.

Mittarinvaihdosta ei tule kuluja asiakkaalle. Vastaavanlaisia hankkeita on käynnissä muillakin verkkoalueilla Suomessa.

Lue lisää mittarinvaihdosta osoitteessa www.vaasansahkoverkko.fi/alymittari.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Vaasan Sähköverkko Oy. Konsernissa työskentelee noin 135 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2022 oli noin 330 milj. euroa. Vuonna 2022 Vaasan Sähkö täytti 130 vuotta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Suomen suurin käytössä oleva sähkökattila-lämpövarastoyhdistelmä sijatsee Vaasassa17.11.2023 10:51:09 EET | Tiedote

Vaasan Vaskiluodossa on juuri otettu käyttöön 120 megawatin edestä uutta sähkökattilakapasiteettia ja laajennettu lämpövarasto. Vaasan Voiman laitoksen sähkökattiloiden teho on hankinnan myötä yhteensä 160 megawattia, mikä asettaa Vaasan kaukolämmön sähkökattilat tehollisesti Suomen suurimpien joukkoon. Yhdessä laajennetun lämpövaraston kanssa ratkaisu tuo järjestelmään kaivattua joustoa ja kustannustehokkuutta samalla vähentäen kaukolämmön tuotannon päästöjä.

Energiakriisin vaikutus näkyy edelleen tuloksessa26.10.2023 07:05:00 EEST | Tiedote

Tammi–syyskuussa Vaasan Sähkö -konsernin liikevaihto oli 135,9 miljoonaa euroa (229,2 M€). Liiketulos laski viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta ollen negatiivinen -0,7 miljoonaa euroa (18,7 M€). Liiketulosennuste koko vuodelle 2023 on syyskuun lopun tilanteessa vuotta 2022 korkeampi, mutta vaihteleva markkina ja epävarma globaali tilanne saattavat edelleen vaikuttaa voimakkaasti loppuvuoden kehitykseen. Yhtiön omavaraisuusaste nousi 49,6 prosenttiin (38,6 %).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme