Vasa Elektriska Ab

Pilotfasen över: 66 000 kunder inom Vasa Elnäts område får en ny elmätare

Dela
Vasa Elnät startade ett stort projekt våren 2023 där 66 000 kunder inom området får en ny, smart elmätare. De nya mätarna möjliggör en mätningsintervall på 15 minuter. Samtidigt kommer man att kunna hantera mätare bättre på distans.

‒ Hittills har vi bytt över 1000 elmätare inom området. I allmänhet har allt gått bra och de installerade mätarna har funkat på ett förväntat sätt, säger mättjänstchef Tony Bäck från Vasa Elnät.

Man har precis i projektet gått över till massinstallationsskedet. Just nu installerar man mätare ute i skärgården.

‒ Installationerna i skärgården pågår så länge vädret tillåter och montörerna kan röra sig tryggt till destinationerna. Senare på hösten fortsätter vi med installationer på fastlandet.

Kunderna kommer att få hem ett brev när mätarbytet närmar sig. För själva bytet av mätarna ansvarar Vasa Elnäts partner Eltel Networks.

‒ I brevet meddelas en tid som bokats preliminärt. Kunden kan bekräfta tiden på webben eller genom att ringa det angivna bokningsnumret. Om tiden inte passar kan kunden boka en ny tid.

Ifall mätaren befinner sig på ett ställe elmontören inte har tillgång till bör kunden vara hemma när mätaren byts. Mätarbytet tar endast 10–20 minuter.

‒ Mätarna måste bytas på grund av ändringar i lagen. De nya smartmätarna svarar på elmarknadslagens nya krav. De kan också fjärrstyras bättre.

Mätarbytet innebär inga kostnader åt kunden. Liknande projekter pågår också på andra nätområden i Finland.

Läs mer om mätarbytet på www.vasaelnat.fi/smartmatare.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Vasa Elektriska Ab
Vasa Elektriska Ab
Kyrkoesplanaden 0
65100 Vasa

06 324 5750http://www.vasaelektriska.fi

Vasa Elektriska är en stark energikoncern inom elhandel, elöverföring och fjärrvärme. Till koncernen hör dotterbolaget Vasa Elnät Ab. Koncernen sysselsätter ungefär 135 personer och omsättningen år 2022 utgjorde ca 330 milj. euro. År 2022 fyllde Vasa Elektriska 130 år.

Följ Vasa Elektriska Ab

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vasa Elektriska Ab

Värmelagret expanderas i Vasklot, Vasa30.6.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Det värmeenergilager som år 2020 togs ibruk i Vasklot i Vasa kommer under pågående år att expanderas med cirka tre gigawattimmar. Lagret är ännu det största i sitt slag i Finland. I samband med expansionen kommer två nya elpannor att tas ibruk. De ökar effekten i fjärrvärmeproduktionen med sammanlagt 120 megawatt. Lösningarna tillför viktig flexibilitet i energisystemet och utökar samhällets självförsörjningsgrad vad gäller energi.

"Preciseringar i elförsäljningens allmänna spelregler är en bra sak"10.5.2023 12:05:41 EEST | Tiedote

Konsumentombudsmannen har beslutat att låta marknadsdomstolen ta ställning till bl.a. Vasa Elektriskas meddelande om prisändringar och framför allt huruvida bolaget med tillräcklig noggrannhet lyft fram orsakerna till den prishöjning som började gälla i oktober 2022. Enligt konsumentombudsmannen har Vasa Elektriska inte på ett tillräckligt sätt öppnat upp kopplingen mellan det nya priset och sina anskaffningskostnader.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum