Vihreät - De Gröna

Sofia Virta: Riitaisella hallituksella vielä paljon selvitettävää

Jaa
Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta kommentoi hallituksen toistuvia kriisejä ja niiden vaikutusta Suomen maakuvalle sekä jokaisen Suomessa asuvan turvallisuuden tunteelle. Virta sanoo Vihreiden olevan valmis äänestämään Purran luottamuksesta istuntotauosta huolimatta.

– Orpon johtama hallitus on ajautunut tilanteeseen, jossa sen sisäinen luottamus rakoilee jatkuvien kriisien seurauksena. Tämä ei vahvista uskoa siitä, että hallitus pystyy vastaamaan suomalaisten isoihin haasteisiin, Virta sanoo. 

– On epäselvää, mitä hallituksen keskenään sopima nollatoleranssi rasismille tarkoittaa tilanteessa, jossa useammat perussuomalaisten ministeriryhmän jäsenet ovat lähimenneisyydessä julkaisseet rasistisia kirjoituksia, Virta pohtii. 

– Vihreät jakaa myös yrityskentän toistuvasti ilmaiseman huolen siitä, että hallituksen ympärillä pyörivä rasismikeskustelu voi heikentää Suomen maakuvaa ja siten suomalaisten yritysten vientimahdollisuuksia. Myös investoinnit Suomeen ja yritysten saatavilla oleva työvoima saattavat hiipua tämän seurauksena, Virta sanoo. 

– Kyse on pohjimmiltaan siitä, onko kaikilla Suomessa asuvilla turvallinen olo täällä, kun ministereiltä paljastuu syrjiviä kannanottoja. Se, että suomalainen yhteiskunta koetaan turvalliseksi omasta taustasta riippumatta, on meidän kaikkien etu, ihmisten sekä yritysten, Virta sanoo. 

– Vihreät on valmis äänestämään Riikka Purran luottamuksesta myös istuntotauolla. Kyse ei kuitenkaan ole vain Purran, vaan koko perussuomalaisten ministeriryhmän luottamuksesta sekä pääministeri Orpon heikosta johtajuudesta, Virta päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme