Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Jätkäsaaren lounaisosassa alkaa uusien katujen rakentaminen

Jaa
Helsingin kaupunki alkaa rakentaa Jätkäsaaren lounaisosaan rakentuvan uuden asuinalueen katuja heinäkuussa. Urakka aiheuttaa melua, mutta ei vaikuta merkittävästi liikenteeseen.

Jätkäsaaren lounaisosaan sijoittuvan alueen katujen, vesihuollon ja kunnallistekniikan rakentaminen alkaa 17. heinäkuuta alkavalla viikolla. Rakennushanke käsittää Tulimaankadun, Tongankujan, Samoankujan, Barbadoksenkujan, Barbadoksenkadun, Kanariankadun ja Haitinkujan rakentamisen. Katuja rakennetaan vaiheittain, ja työ kestää alkuvuoteen 2024.

Lisäksi urakkaan sisältyy Saukonkanavan rantamuurin rakentaminen välillä Tulimaankatu-Haitinkuja sekä Tulimaanpuiston uuden jätevesipumppaamon rakennustyöt ja väliaikaisen pumppaamon purkutyöt. Töitä tehdään jonkin verran myös risteävillä ja liittyvillä kaduilla rakenteiden ja kunnallistekniikan liittämisen yhteydessä.

Urakassa on melua ja pölyä aiheuttavia työvaiheita, kuten paalutus, maamateriaalin siirto sekä mahdollinen louhinta. Maamateriaalin siirtoa tehdään heinäkuun puolivälistä alkuvuoteen 2024. Paalutusta tehdään suunnitelman mukaan heinäkuun lopusta lokakuun puoliväliin saakka. Meluavia töitä tehdään arkisin kello 7 ja 18 välillä.

Töitä tehdään toistaiseksi rakentamattomalla alueella, joten töillä ei ole suuria vaikutuksia työmaan ulkopuoliseen liikenteeseen. Kulkureitit työmaalle pyritään hoitamaan mahdollisimman kaukaa jo rakennetuista taloista.

Hankkeen urakoitsijana toimii YIT.

Katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen mahdollistavat alueen tulevan asuinrakentamisen. Melkinlaiturin alueelle tulee asuntoja noin 2300 ihmiselle, päiväkoti, koulu ja toimitiloja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttaja:
Tomi Laine
projektipäällikkö, alueellinen rakennuttaminen
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 3103 9762
tomi.m.laine@hel.fi


Urakoitsija:
Jukka Jääskeläinen
työpäällikkö
YIT Suomi Oy
p. 040 511 7546
jukka.jaaskelainen@yit.fi


Ari Saukkonen
vastaava mestari
YIT Suomi Oy
0400423656
ari.saukkonen@yit.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme