Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kustaanlinnan ja Ahvensaaren uimarannoilla ei suositella uimista

Jaa
Kustaanlinnan ja Ahvensaaren uimarannoilta 17.7.2023 otetuissa uimavesinäytteissä esiintyi raja-arvot ylittävät pitoisuudet ulosteperäisiä Escherichia coli -bakteeria. Rannoilla ei suositella uimista.
Kuva: Vaasan kaupunki / Åsa Kronqvist
Kuva: Vaasan kaupunki / Åsa Kronqvist

Kustaanlinnan ja Ahvensaaren rannoille viedään asiasta tiedottavat kyltit. Molemmilla rannoilla on havaittu useita kymmeniä hanhia oleskelemassa. Uimaveden saastuminen on todennäköisesti hanhien ulosteista johtuvaa.

Bakteeritutkimuksista osa on vielä kesken ja lopullisia tuloksia saadaan loppuviikosta. Rannoilta tullaan ottamaan uusintanäytteitä lähipäivinä.

Jos uimari havaitsee uimavedessä jotain epäilyttävää, kuten normaalista poikkeavaa väriä tai hajua tai sinilevää, kannattaa uimista välttää ja ilmoittaa asiasta kunnan terveydensuojeluviranomaiselle (Vaasan kaupungin ympäristöosasto, keskuksen puh. (06) 3251 111, terveysvalvonta@vaasa.fi) tai rannan ylläpitäjälle, jonka yhteystiedot löytyvät uimarannan ilmoitustaululta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilona Peurala ja Magdalena Rönnlöf, puh. 040 182 1160, terveysvalvonta@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki / Åsa Kronqvist
Kuva: Vaasan kaupunki / Åsa Kronqvist
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme