Kokkolan kaupunki

Ullavanjärven lokkikuolemien syyksi varmistui lintuinfluenssa

Jaa
Ullavanjärven lokkien joukkokuoleman syyksi on todettu 18.7.2023 korkea patogeeninen lintuinfluenssa H5N1.

On erittäin todennäköistä, että villien lintujen joukkokuolemat Keski-Pohjanmaalla ovat lintuinfluenssa aiheuttamia. Kuolleiden lintujen käsittelyä tulee välttää, erityisesti tulee kiinnittää huomiota lapsiin ja lemmikkieläimiin.

Yksittäisen kuolleen linnun voi haudata koskematta lintuun. Tällöin tulee käyttää FFP2 tai FFP3 hengityssuojainta ja kertakäyttökäsineitä. Sairaita ja lintuinfluenssaan kuolleita eläimiä käsitellessä on mahdollista, että lintuinfluenssa tarttuu myös ihmiseen. Lintuinfluenssan oireet ihmisellä ovat samat kuin kausi-influenssan oireet.

Kokkolan kaupunki ja Keski-Pohjanmaan pelastuslaitos ovat yhteistyössä keränneet kuolleita lokkeja pois Ullavanjärvestä. Ullavanjärvellä on kuitenkin edelleen sairaita lintuja, joten siellä tulee edelleen uusia lintujen kuolemia lähipäivinä.

Yhteyshenkilöt

hygieenikkoeläinlääkäri Annukka Nikula p. 040 489 2240

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme