Attendo

Attendo Suomen vuoden 2023 toisen kvartaalin tulos: Selkeä kehitys positiiviseen suuntaan jatkui

Jaa

Attendo-konserni on julkaissut tänään 20. heinäkuuta vuoden 2023 toisen kvartaalin (Q2) tuloksen. Tämä on kooste Attendo Suomen osuudesta konsernin pörssitiedotteesta, joka löytyy osoitteesta https://www.attendo.com/en/

Attendo Suomen positiivinen tuloskehitys jatkui vuoden 2023 toisella neljänneksellä. Ikäihmisten ympärivuorokautisen hoivan henkilöstömitoitusvaatimusten nousun vuoksi tehdyt hinnantarkistukset sekä toiminnan kehittyminen näkyvät toisen vuosineljänneksen parantuneena tuloksena.

Kohentunut taloudellinen asema antaa paremmat edellytykset kehittää palveluja edelleen. Onnistumisen kannalta tärkeä yksittäinen avaintekijä on sitoutuneet, tyytyväiset työntekijät.  Pitkäjänteinen työ asukkaan parhaaseen tähtäävän ja osallistavan kulttuurin vahvistamiseksi näkyy jo nyt tyytyväisyyskyselyiden tuloksissa. Attendo Suomen henkilöstön tyytyväisyyttä mittaava työnantajan suositteluhalukkuus (eNPS) nousi mittaushistorian korkeimmalle tasolle 21 (14).

Attendo Suomen vuoden 2023 toisen vuosineljänneksen liikevaihto kasvoi edellisvuodesta noin 26 % ja oli 230,0 (182,8) miljoonaa euroa.  Tulos parani edellisvuoden vertailuajankohtaan nähden ja oikaistu liikevoitto oli 11,5 (-7,1) miljoonaa euroa, joka oli 5,0 % suhteessa liikevaihtoon. 

Attendo Suomen Q2/2023 luvut (Q2/2022)

  • Liikevaihto 230,0 miljoonaa euroa (182,8)
  • Liikevaihdon kasvu 25,8 %
  • Oikaistu liikevoitto 11,5 miljoonaa (-7,1)
  • Oikaistu liikevoittomarginaali 5,0 % (-3,9)

Vuosineljänneksellä liikevaihto kasvoi edellisvuoden vertailuajankohtaan nähden erityisesti ikäihmisten asumispalveluiden hinnankorotusten ja yrityskauppojen ansiosta. Kokonaisuudessaan Attendo Suomen hinnat nousivat keskimäärin 19 % vuoden 2022 toiseen vuosineljännekseen verrattuna. Attendo Suomi valmistautui huolella huhtikuun mitoitusmuutokseen, jolloin ikääntyneiden ympärivuorokautisen hoivan henkilöstömitoitus nousi 0,65:een. Pätevää henkilökuntaa onnistuttiin houkuttelemaan vaikeassa työmarkkinatilanteessa ja näin onnistuttiin säilyttämään Attendo-kotien hyvä käyttöaste nousseista henkilöstömitoitusvaatimuksista huolimatta.

Toisella vuosineljänneksellä neuvoteltiin uusi yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus. Sopimus on voimassa vuoden 2025 loppuun asti. Sopimuksen mukaisesti palkat nousevat syyskuusta 2023 alkaen ensivaiheessa keskimäärin noin 5,7 prosenttia.

Attendo Suomen alkuvuoden 2023 kumulatiivinen liikevaihto oli yhteensä 440,1 miljoonaa euroa ja kasvoi vertailukauteen nähden noin 22 %. Ensimmäisen puolen vuoden oikaistu liikevoitto oli 18,0 miljoonaa euroa, joka oli 4,1 % suhteessa liikevaihtoon. Kannattavuus parani selvästi edellisvuoden tappiolliseen vertailuajankohtaan nähden.

Attendo Suomen H1/2023 luvut (H1/2022)

  • Liikevaihto 440,1 miljoonaa euroa (361,7)
  • Liikevaihdon kasvu 21,7 %
  • Oikaistu liikevoitto 18,0 miljoonaa (-8,8)
  • Oikaistu liikevoittomarginaali 4,1 % (-2,4)

Kilpailu työvoimasta koko sosiaali- ja terveysalalla jatkuu edelleen. Päättäjät ovat nyt tunnistaneet tilanteen vakavuuden ja Suomen hallituksen hallitusohjelman mukaan mitoitusuudistuksen viimeistä vaihetta (mitoituksen nosto 0,70 työntekijään) lykätään.  Lisäksi viranomaiset arvioivat, miten hyvä ja kattava hoiva voidaan taata kansalaisille hyödyntämällä nykyistä laajemmin eri henkilöstöryhmiä ja teknologiaa.

 

*Attendo konsernin pörssitiedotteessa luvut on ilmoitettu Ruotsin kruunuissa, ja mahdolliset kurssimuutokset vaikuttavat euromääräisten lukujen ja muutosten vertailtavuuteen.

Talousjohtaja Joonas Sakin haastattelupyynnöt medialle pyydämme ystävällisesti osoittamaan viestintäjohtaja Marjaana Kiviojan kautta, marjaana.kivioja (at) attendo.fi tai p. 0400 773 181.

Avainsanat

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoivapalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa. Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja vammautuneille ihmisille sekä mielenterveyskuntoutujille. Tuotamme myös lastensuojelu- ja terapiapalveluita. Attendolla on kaikkiaan noin 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Lue lisää: www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye