Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vanhan Vaasan raunioiden yhteyteen avattu näyttely

Jaa
Vanhan Vaasan Pyhän Marian kirkon raunioiden yhteyteen on valmistunut pieni näyttely kunnostustyöhön liittyen. Näyttely on raunioilla ainakin tämän ja ensi vuoden.
Kuva: Vaasan kaupungin museot / Annika Ahlroth
Kuva: Vaasan kaupungin museot / Annika Ahlroth

Vaasan kaupungin museoiden alueellinen työ on tuottanut näyttelyn Pyhän Marian kirkon raunioille Vanhaan Vaasaan. Näyttely on nähtävillä kirkon sisällä suoja-aidalla rajatulla alueella ja on toteutettu kolmella kielellä – suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kirkon sisätiloja pääsee katsomaan kesäaikana.  

– Näyttely avaa matkailijoille ja myös paikallisille asukkaille Pyhän Marian kirkon historiaa ja saa tätä kautta paikan elämään jokaisen mielikuvissa rikkaampana, toteaa museoiden yleisötyönpäällikkö Leena Nyqvist.

Vanhoin kuvin ja tekstein esitellään kirkon muuttumista raunioksi ja raunioiden ylläpitämistä sekä korjaamista 1900-luvulla. Lisäksi kerrotaan nykyisestä korjaustyöstä.

Näyttelyssä on esillä myös arkkitehti C.A. Setterbergin piirtämä kirkon dokumentointipiirros vuodelta 1855, eli kolme vuotta Vaasan palon jälkeen. Se on yksi vanhin tallella oleva kuva, joka esittää Pyhän Marian kirkkoa palon jälkeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yleisötyön päällikkö Leena Nyqvist, puh. 040 482 8430, leena.nyqvist@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupungin museot / Annika Ahlroth
Kuva: Vaasan kaupungin museot / Annika Ahlroth
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete inleds: delta i planeringen!27.9.2023 10:48:46 EEST | Tiedote

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete påbörjas. Planens program för deltagande och bedömning är framlagt 27.9 – 11.10.2023. Med hjälp av programmet frågar man om åsikter angående detaljplanens målsättningar samt berättar närmare om hur planarbetet framskrider. Samtidigt är en nätenkät öppen, genom vilken man samlar in bakgrundsfakta till detaljplaneändringen och planering i anslutningen till den.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme