Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

EU:n ulkoasiainneuvosto keskustelee Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan, Turkista sekä taloudellisesta turvallisuudesta

Jaa
EU-maiden ulkoministerit kokoontuvat Brysselissä 20. heinäkuuta. Suomea edustaa kokouksessa ulkoministeri Elina Valtonen. Ministereillä on myös epävirallinen virtuaalitapaaminen Yhdysvaltojen ulkoministerin Antony Blinkenin kanssa.

Keskustelussa Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan esille nousevat EU:n turvallisuussitoumukset Ukrainalle sekä Ukrainan rauhansuunnitelma ja siihen liittyvä vaikuttamistyö.

”EU:n tuen jatkaminen ja lisääminen Ukrainalle on erittäin tärkeää. Hyvä, että EU valmistelee myös pidemmän aikavälin kattavaa tukea Ukrainalle. Suomi on sitoutunut tukemaan Ukrainaa niin kauan kuin tarvitsee”, sanoo ministeri Valtonen.

Ulkoministerit keskustelevat myös EU:n ja Turkin suhteista sekä taloudellisen turvallisuuden ulkopoliittisesta ulottuvuudesta.

Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin kanssa esillä ovat muuan muassa EU:n ja Yhdysvaltojen suhteet sekä Ukraina.

”Transatlanttisten suhteiden kehittäminen on yksi Suomen ulkopolitiikan prioriteeteista. EU ja Yhdysvallat jakavat samat arvot ja demokraattiset toimintatavat. Keskustelu ulkoministeri Blinkenin kanssa onkin osoitus EU:n ja Yhdysvaltojen tiiviistä yhteistyöstä”, toteaa ministeri Valtonen.

Ajankohtaisissa aiheissa ovat esillä muun muassa Kiina sekä EU–CELAC -huippukokouksen tulokset.

Lisätietoja

Sampo Saarinen, ulkoministerin diplomaattiavustaja, puh +358 295 350 404, sampo.saarinen@gov.fi

Lauri Hirvonen, eurooppakirjeenvaihtaja, EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan yksikön päällikkö, +358 295 350 063, lauri.hirvonen@gov.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme