Euroopan ja Yhdysvaltojen parlamentaarista yhteistyötä

Jaa

null

Vierailu Washington D.C:ssä 20-21.7.

Euroopan parlamentin Yhdysvaltojen suhteista vastaava valtuuskunnan johto matkustaa tällä viikolla Yhdysvaltoihin, osallistun valtuuskunnan varapuheenjohtajan roolissa. Matkan tarkoituksena on tiivis yhteydenpito Euroopan parlamentin ja Yhdysvaltalaisten päättäjien välillä.

Ukrainan sodan tuomien geopoliittisten muutosten myötä on transatlanttinen yhteydenpito yhä tärkeämpää. EU ja Yhdysvallat ovat monessa asiassa saman mielisiä ja kohtaavat samanlaisia haasteita, joten yhteistyö niiden välillä on luonnollista. On ehdottoman tärkeää jatkaa myös koordinoitua apua Ukrainan tukemiseksi. Viimeksi toukokuussa tapasimme edustajia Washingtonissa ja kesäkuussa Tukholmassa tapaamamme edustajanhuoneen delegaatio, ensi kertaa republikaanienemmistöisenä ja uuden puheenjohtajan vetäjänä, vakuutti vahvaa tuen jatkoa ja yhteistyötä.   Matkamme tarkoitus onkin vaihtaa ajatuksia ja informaatiota EU:n ja US:n yhteistyöstä, politiikasta ja edistää parlamentaarista diplomatiaa.

Transatlanttinen yhteistyö on tiivistynyt Bidenin kaudella. Sitä on edistetty muun muassa EU:n ja Yhdysvaltojen välisen kauppa- ja teknologianeuvoston (Trade and Technology Council, TTC) avulla, jonka huippukokous pidettiin toukokuussa Ruotsissa. Maaliskuussa 2023 Ursula von der Leyen ja Joe Biden ilmoittivat, että EU ja US alkavat neuvotella kriittisiä mineraaleja ja raaka-aineita koskevasta sopimuksesta, jolla vahvistetaan vihreän siirtymän teknologioihin tarvittavien materiaalien saatavuutta. NATO:n tuoreimman jäsenmaan edustajana ja juuri Vilnassa järjestetyn NATO huippukokouksen tiimoilta toivon, että keskustelemme myös siitä miltä EU:n, Yhdysvaltojen ja NATO:n välinen suhde ja yhteistyö näyttävät. Keskusteluihin varmasti nousevat lisääntyvästi myös demokratia ja ensi vuonna järjestettävät eurovaalit ja Yhdysvaltojen presidentinvaalit.

Euroopan parlamentin edustajat tapaavat mm. edustajanhuoneen ja senaatin edustajia, Yhdysvaltojen ulkoministeriön ja kauppaedustajan toimiston edustajia sekä tutkijoita.

Delegaation jäsenet:

Radosław Sikorski, D-US puheenjohtaja

Miapetra Kumpula-Natri, D-US varapuheenjohtaja

Bern Lange, Kansainvälisen kaupan valiokunta (INTA) puheenjohtaja

Reinhard Bütikofer Kiinan suhteista vastaavan valtuuskunnan D-CN puheenjohtaja

Lisätietoa

Miapetra Kumpula-Natri

+358 50 5113004

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Miapetra Kumpula-Natri

Järki voitti ja jatkamme työtä luontokadon pysäyttämiseksi12.7.2023 15:41:11 EEST | Tiedote

Järki voitti ja jatkamme työtä luontokadon pysäyttämiseksi. Tätä työtä ei voi lykätä pois päiväjärjestyksestä. Euroopan parlamentti hyväksyi pohjaksi neuvoston kannan ennallistamisasetuksesta ja siihen muutoksia äänin 336 puolesta, 300 vastaan ja 13 tyhjää. Tuen parlamentin kantaa ja näen että Suomenkin huolet on parlamentin kannassa hyvin huomioitu! Parlamentin kanta ennallistamisasetukseen tuo merkittäviä joustoja komission pohjaesitykseen, ottaen esimerkiksi huomioon ruokaturvallisuuden ja eri jäsenmaiden luontotyyppien ominaispiirteet. Turvemaille kohdistetut tavoitteet ovat parlamentin kannasta poistettu kokonaan, itse asiassa parlamentissa meni läpi koko artikla 9 poistaminen, joka koski siis maataloutta. Metsien kohdalla meille on ollut haasteellista käsitellä heikentymättömyysvelvoitetta. Se poistettiin, koska se on myös ollut hankalasti määriteltävissä. Parlamentin uudesta kannasta ei ole saatavilla vielä arviota asetuksen kustannuksista, mutta perustuen sisällytettyihin joust

Kumpula-Natri: Ihmisen oltava tekoälyn päättäjän paikalla9.6.2023 11:14:02 EEST | Tiedote

- Euroopan parlamentti äänestää täysistunnossa tekoälysäädöksestä EU:n tekoälysäädöksen tavoitteena on parantaa sisämarkkinoiden toimintaa luomalla selkeä oikeudellinen kehys markkinoille tuleville tekoälysovellutuksille. Komission ehdotuksen mukaan tekoälyn käytön tulee olla luotettavaa, turvallista ja läpinäkyvää. Parlamentissa valmistellussa näkemyksessä tekoälyn tulisi tukea myös demokratiaa, oikeusvaltioperiaatetta, perusoikeuksia, sekä olla ympäristökestävää. Parlamentin ehdotettu kanta parantaa komission ehdotusta monin tavoin. Korkean riskin käyttökohteissa yrityksiä ja julkisia tahoja velvoitetaan suorittamaan perusoikeuksien vaikutusten arviointi ennen kuin ne voivat asettaa markkinoille tai ottaa käyttöön tekoälyteknologiaa. Myös korkean riskin kategoriaan kuuluvien teknologioiden määritelmää laajennettiin. Parlamentin mukaan, jos tekoälyä käytetään ihmisten hyvinvoinnin kannalta olennaisten päätösten tekoon, tai siitä koituu haittaa oikeusvaltioperiaatteelle, demokratialle

Kutsu medialle: Tervetuloa Eurooppa-päivän vastaanotolle tiistaina 9.5.20238.5.2023 08:36:07 EEST | Kutsu

Arvoisa median edustaja, lämpimästi tervetuloa europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin Eurooppa-päivän vastaanotolle tiistaina 9.5. Tapahtumapaikkana toimii Lasipalatsin 2. krs Lounge-tila (Mannerheimintie 22-24, Helsinki). Tilaisuus alkaa klo 18.30 ja loppuu n. 19.30. Tilaisuuteen kuuluu rennonpaa ajanviettoa sekä Jyrki Kataisen ja Miapetran puheenvuoro Eurooppa-päivän kunniaksi. Saamme myös nauttia kantelemusiikista. Paikalla on kuohuviinitarjoilu sekä pientä purtavaa. Mikäli pääset paikalle, ilmoittaudu tällä lomakkeella: https://forms.gle/BN58WGhfaxJ4LUAs8 Ohjelman voi seurata myös livestreamina Miapetran Facebook-sivulta kello 19.00-19.15.

Miapetra Kumpula-Natri: Kansanedustajaksi 2024 – ”Haluan kunnioittaa äänestäjien antamaa mandaattia”6.4.2023 12:15:00 EEST | Tiedote

Sunnuntain eduskuntavaalien tuloksena minut valittiin kansanedustajaksi Uudenmaan vaalipiiristä. Haluan kiittää jokaista äänestäjääni saamastani luottamuksesta! Otan kiitollisena vastaan luottamuksen, jota minulle on osoitettu. Vaalin tuloksesta haluan lukea, että moni näki, että eduskuntaan tarvitaan vankkaa kokemusta, oikeudenmukaisuutta, asiantuntemusta EU-asioista, kansainvälisiä suhteita sekä ilmasto- ja energiaosaamista sekä näkemyksiä teknologian ja digitalisaation mahdollisuuksista. Nyt kun tulos on selvillä, on tehtävä ratkaisuja. Eduskuntaan valituksi tuleminen tarkoittaa sitä, että minun on ilmoitettava, otanko vastaan paikan eduskuntaan heti vai ilmoitanko puhemiehelle hoitavani ensin mepin tehtävää. Toiseen tehtävistä nousee ensimmäinen varajäsen. Vaakakupissa painaa luonnollisesti myös eurovaaleissa saatu luottamus ja lähes 70000 ääntä ja kesken olevat työt europarlamentaarikkona, joten minun on pitänyt punnita päätöstäni huolellisesti. Olen keskustellut myös puolueen ja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme