Vaasan kaupunki - Vasa stad

Avrådan från bad vid Kronvik badstrand

Dela
De vattenprover som togs vid Kronvik badstrand 17.7.2023 innehöll fekala enterobakterier som överstiger gränsvärdet. Man avråder från att bada vid stranden.
Foto: Vasa stad
Foto: Vasa stad

Det har gjorts anmälan om lukt vid badstranden i Kronvik, vilket tyder på förorening av vattnet. Orsaken till föroreningen av vattnet är ännu oklar och saken undersöks för tillfället. Det tas nya prover från badstranden på torsdag 20.7. Skyltar som informerar om saken sätts upp vid badstranden.

Om badaren upptäcker något tvivelaktigt i badvattnet, såsom en avvikande färg eller lukt, eller cyanobakterier dvs. blågröna alger, gäller det att avstå från att bada och meddela antingen kommunens hälsoskyddsmyndighet (Vasa stads miljöavdelning, växelns tfn (06) 3251 111, terveysvalvonta@vaasa.fi) eller upprätthållaren av stranden, vars kontaktuppgifter finns på badstrandens anslagstavla.

Nyckelord

Kontakter

Ilona Peurala och Magdalena Rönnlöf, tlf. 040 182 1160, terveysvalvonta@vaasa.fi

Bilder

Foto: Vasa stad
Foto: Vasa stad
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig. 

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete inleds: delta i planeringen!27.9.2023 10:48:46 EEST | Tiedote

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete påbörjas. Planens program för deltagande och bedömning är framlagt 27.9 – 11.10.2023. Med hjälp av programmet frågar man om åsikter angående detaljplanens målsättningar samt berättar närmare om hur planarbetet framskrider. Samtidigt är en nätenkät öppen, genom vilken man samlar in bakgrundsfakta till detaljplaneändringen och planering i anslutningen till den.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum