Svea

Svea Bank AB ostaa Intrum Rahoitus Oy:n osakekannan Suomessa

Jaa
Svea Bank AB ja Intrum Oy ovat allekirjoittaneet 17.7.2023 sopimuksen, jolla Svea ostaa koko Intrum Rahoituksen osakekannan. Yrityskaupan myötä Svea vahvistaa edelleen asemiaan yhtenä Suomen johtavista laskusaatavarahoituksen tarjoajista.
Svea Bankin maajohtaja Pasi Väre
Svea Bankin maajohtaja Pasi Väre

Intrum Rahoitus on reilun 10 vuoden toimintansa aikana rakentanut itselleen vahvan aseman laskusaatavien rahoituksessa Suomessa. Nyt toteutuva yrityskauppa tulee nostamaan Svean entistä merkittävämpään asemaan paitsi rahoitusvolyymilla, myös asiakaskannan koolla mitaten.

"Intrum Rahoituksen hankinta on Svealle merkittävä liiketoimi, jolla tuemme strategiaamme olla Suomen laskurahoitusmarkkinan johtavia toimijoita. Intrum Rahoitus on hyvin menestynyt yhtiö kilpailulla toimialalla ja yhtiöllä on osaava henkilöstö sekä johto", sanoo Svea Bankin Suomen maajohtaja Pasi Väre, ja jatkaa: "Toteutuva yrityskauppa tuo meille Svealla erinomaisen lisän alan osaamista".

Intrum Rahoituksen nykyisille asiakkaille osakekannan omistuksen vaihto ei tuo muutoksia nykyisiin palveluihin, mutta tuo sen sijaan entistä helpommin ulottuville Svean laajan, muun palvelutarjooman.

"Meille Intrumilla Svea oli luonteva ostaja senkin vuoksi, että tiedämme asiakkaidemme olevan hyvissä käsissä ja pääsevän näin Svean muiden palveluiden piiriin. Haluamme ehdottomasti omaa liiketoimintastrategiaamme toteuttaessamme varmistua siitä, että muutos on rahoitusasiakkaillemme mahdollisimman hyvä asia", kertoo Intrumin Group Director Investor Relations and Head of CFO Office Emil Folkesson.

Myös Svealla iloitaan mahdollisuudesta palvella yhä suurempaa asiakaskuntaa laajemmin palveluin.

"Liiketoimintamme perustuu mahdollisuuksien tarjoamiseen ja siihen, että autamme yrityksiä kasvamaan. Tämä on siitäkin näkökulmasta meille erittäin mieluisa yrityskauppa", Väre päättää.

Kaupan lopullinen toteutus tapahtuu viimeistään syyskuun alussa ja Intrum Rahoituksen nimi tulee vaihtumaan Svea-brändin alle syksyn aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Svea Bank AB (publ), filial i Finland, Pasi Väre, Suomen maajohtaja, 040 550 0988, pasi.vare@svea.fi

Kuvat

Svea Bankin maajohtaja Pasi Väre
Svea Bankin maajohtaja Pasi Väre
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Svea
Svea
Mechelininkatu 1a
00180 Helsinki

+358 9 4242 300https://www.svea.com/fi/fi/start/

Svea Bank AB (publ), filial i Finland on osa ruotsalaista rahoituskonsernia, joka toimii useissa Euroopan maissa. Koska meillä on Suomessa yli 20 vuoden kokemus yritysten auttamisesta näiden maksuvalmiuden kanssa, olemme luonnollinen valinta rahoituskumppaniksi. Konsernina aiomme olla johtava rahoitusyhtiö Euroopassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Svea

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye