Sähköfutuurit romahtivat: määräaikaisten hinnat kääntyivät laskuun

Jaa

Sähkösopimusten kilpailutuspalvelu Halvinsähkösopimus.fi tiedottaa sähköfutuurien hintatason selvästä laskusta. Halvempien futuurien myötä myös määräaikaisten sähkösopimusten hinnat kääntyivät pitkästä aikaa selvään laskuun.

Suomen hinta-alueen sähköfutuuri vuodelle 2024 laski vain alle kahdessa viikossa yli 20 %, ja erityisesti tulevan talven futuuritovat nyt selvästi aiempaa edullisempia.

Poimintoja:

  • Sähköfutuurien hintataso kääntyi selvään laskuun, erityisesti vuoden 2024 futuurien osalta

  • Määräaikaisten sähkösopimusten hinnat ovat pitkästä aikaa selvässä laskusuunnassa

  • Sähkön hinta ei ehkä nousekaan talvella niin korkeaksi kuin aiemmin on ennakoitu

Sähköfutuurit alimmalla tasolla pitkään aikaan

Sähköfutuurien hintataso laski Halvinsähkösopimus.fin vajaan 2 viikon vertailukaudella selvästi. Vielä 7.7.2023 Suomen hinta-alueen vuoden 2024 futuuria myytiin hintaan 7,42c/kWh (sis. ALV), kun 19.7.2023 samainen futuuri oli laskenut 5,84 c/kWh hintaan.

Vuoden 2024 futuuri saatiin pohjoismaisesta systeemifutuurista sekä Suomen hinta-alueen erotuksesta kertovasta futuurista. Näihin lisättiin vielä ALV ja muutettiin kuluttajille tutumpaan c/kWh muotoon.

Myös talven osalta tilanne näyttää nyt varsin hyvältä. Vuoden 2024 ensimmäisen kvartaalin futuuri oli viimeisimmällä päätöskurssilla 7,82 c/kWh.

Halvemmat sähköfutuurit heijastuivat myös määräaikaisiin sopimuksiin

Sähköfutuureita käytetään erityisesti sähköyhtiöiden myyntihintojen suojaamiseksi. Futuurihinnat ovat aitoja hintoja, joilla sähköyhtiöt ovat myyneet ja ostaneet sähköä jo ennakkoon.

Kahden viikon hintalasku futuureissa merkitsi myös sitä, että määräaikaisten sähkösopimusten hintataso on monella yhtiöllä laskenut selvästi.

Esimerkiksi halvin 2-vuotinen sopimus maksaa nyt Halvinsähkösopimus.fin vertailussa enää 8,65 c/kWh +- kulutusvaikutus. Myös monet täysin kiinteät sopimukset ja lyhyemmät määräaikaisten sopimukset ovat nyt halvempia.

Täältä voit katsoa tarkemmat futuurit ja vertailun:

https://halvinsahkosopimus.fi/artikkelit/sahkofutuurit-romahtivat-maaraaikaisten-hinnat-kaantyivat-laskuun/

Lisätietoja:

info(at)halvinsahkosopimus.fi

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Emtir Marketing oü

Sähkömarkkinakatsaus Kesäkuu (2023)31.5.2023 12:08:35 EEST | Tiedote

Sähkösopimusten kilpailutuspalvelu Halvinsähkösopimus.fin markkinakatsauksessa selvitettiin, miksi määräaikaisten sähkösopimusten hinnat eivät laske, vaikka pörssisähkö on superhalpaa. Pörssisähkön arvonlisäverollinen keskihinta jäi toukokuussa 2023 vain 3,3 senttiin kilowattitunnilta, kun vuotta aiemmin sama keskihinta oli 16,45 senttiä. Samaan aikaan 2-vuotisten kiinteiden sähkösopimusten hinnat eivät ole merkittävästi laskeneet. Poimintoja: Pörssisähkön arvonlisäverollinen keskihinta oli toukokuussa 3,3 c/kWh Vuosi sitten sama keskiarvo oli 16,45 c/kWh Määräaikaisten 2-vuotisten sopimusten hinnat eivät ole juuri laskeneet, ja niiden hinnat ovat samankaltaisia kuin vuosi sitten Futuurien perusteella pörssisähkö on kesällä halpaa, mutta hinta nousee talvella Pörssisähkö oli toukokuussa halpaa, muttei historiallisen halpaa Pörssisähkö maksoi toukokuussa keskimäärin vain 3,3 c/kWh arvonlisäveron kera. Nordpoolin 2000-luvun hintahistoriatietojen perusteella toukokuun keskihinta on ollut

Kiertotalouden nousu - Miten se muuttaa kulutustottumuksiamme ja taloutta30.5.2023 11:54:00 EEST | Blogi

Maapallomme kantokyky on rajoitettu. Nykyinen lineaarinen talousmalli, jossa raaka-aineet muutetaan tuotteiksi, jotka lopulta päätyvät jätteeksi, on kestämätön pitkällä aikavälillä. Kestävämpää ja resurssitehokkaampaa talousmallia kaivataan, ja yhä useammin katseet kääntyvät kiertotalouteen. Kiertotalous ei tarkastele ainoastaan jätteen määrän vähentämistä tai kierrätystä, vaan se pyrkii uudistamaan koko talouden rakenteen niin, että materiaalit ja raaka-aineet pysyvät kierrossa mahdollisimman pitkään ja niiden arvo säilyy. Tämä merkittävä siirtymä ei vaikuta ainoastaan yrityksiin ja politiikkoihin, vaan se muuttaa myös meidän jokaisen kulutustottumuksia ja jopa lainavalintojamme. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten kiertotalouden nousu vaikuttaa kuluttamiseemme ja talouteemme Mitä kiertotalous tarkoittaa? Kiertotalous on talousmalli, joka pyrkii minimoimaan jätteen ja resurssien hävikin. Sen sijaan että raaka-aineita käytettäisiin vain kerran tuotteen valmistuksessa, jonka jälkeen

Michael Jackson on legenda, jonka vaikutus näkyy popkulttuurissa tänäkin päivänä12.5.2023 11:55:00 EEST | Blogi

Michael Jacksonin vaikutus popmusiikkiin on valtava ja häntä voidaan pitää yhtenä merkittävimmistä artisteista popmusiikin historiassa. Hänen ainutlaatuinen musiikkinsa sekä uskomaton tanssi- ja esiintymistyylinsä ovat innoittaneet monia artisteja ja muokanneet popkulttuuria monin tavoin. Henkilökohtaisessa elämässään Michael Jacksonille tapahtui paljon erinäisiä asioita, joista nousi lukuisia kohuja. Hän olikin ristiriitainen hahmo, josta voidaan olla montaa mieltä. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että musiikillisella saralla hänen vaikutuksensa oli ja on edelleen merkittävä. Michael Jacksonin ”perintö” Michael Jackson on legendaarinen hahmo, jonka elämästä ja musiikista on tehty lukematon määrä ohjelmia ja kirjoitettu useita kirjoja. Hän oli eläessään maailman seuratuimpia kuuluisuuksia ja yhä edelleen hänen perintönsä inspiroi lukuisia ihmisiä ympäri maailman. Tälläkin hetkellä New Yorkin Broadwaylla esitetään hänen elämästään kertovaa MJ The Life Story -musikaalia. Lippuja

Uusi korkokatto ja muut lainoja koskevat lakiuudistukset seuraavan 12 kk aikana23.4.2023 09:03:00 EEST | Tiedote

Seuraavan 12 kuukauden aikana useat uudet lait tulevat muokkaamaan Suomen lainamarkkinoita – osa enemmän, osa vähemmän. Nämä lait koskevat esimerkiksi sosiaalista luottoa, kuluttajaluottojen korkoja ja positiivista luottotietorekisteriä. Alla kerrotaan tarkemmin kustakin laista ja sen mahdollisista vaikutuksista kuluttajalle. Sosiaalisen luoton uudistus 1.8.2023 Sosiaalinen luotto voidaan myöntää henkilölle, jolla ei vähävaraisuutensa ja pienituloisuutensa takia ole mahdollisuutta saada kohtuuehtoista luottoa muualta. Sosiaalinen luotto on tarkoitettu taloudellisen syrjäytymisen ja ylivelkaantumisen ehkäisyyn. Sen mahdollisia käyttötarkoituksia ovat esimerkiksi kodin hankintojen tekeminen tai asumisen turvaaminen. Se voi olla myös yhdistelylaina, minkä avulla katkaistaan velkakierre. Luoton voi saada maksuhäiriömerkinnästä huolimatta, ja lainan korko saa olla enintään korkolain mukainen viitekorko. Sosiaalisen luoton myöntäminen siirtyi kunnilta hyvinvointialueiden vastuulle jo vuoden