Suomen Metsästäjäliitto ry

Metsästäjäliitto suosittaa: Pidättäydy riistalintujen ruokinnalta, mikäli alueella on lintuinfluenssaa

Jaa

Metsästäjäliitto suosittelee jäsenilleen, ettei kyyhkyjä ja vesilintuja ruokittaisi, mikäli alueen lintuinfluenssan tautitilanne sitä edellyttää. Metsästäjiä pyydetään lisäksi seuraamaan viranomaisohjeistusta ja toimimaan ohjeiden mukaan, jos kuolleita lintuja löytyy.

ETT ry (Eläinten terveys) uutisoi omassa tiedotteeseen uusia lintuinfluenssatapauksia ilmenneen sekä luonnonvaraisilla linnuilla, että turkiseläimillä. Naurulokkien joukkokuolemia on ilmennyt erityisesti Etelä-Pohjanmaan alueella, jonne Seinäjoen alueen ympäristöterveydenhoito on jo antanut vastaavan suosituksen. Lintuinfluenssa aiheuttaa merkittävän riskin suomalaiselle ruoantuotannolle ja metsästäjiä pyydetään huomioimaan tämä osana vastuullisuutta.

ETT ry:n asiantuntijaeläinlääkäri Hannele Nauholz suosittaa, että siipikarjaa hoitavien henkilöiden ei ole suositeltavaa osallistua lintujen metsästykseen akuutissa riskitilanteessa eli jos metsästysalueella on todettu lintuinfluenssatapauksia. On muistettava, että kaikki lintuinfluenssavirusta kantavat luonnonvaraiset linnut eivät välttämättä oireile näkyvästi. Koirat voivat lintuja noutaessaan saada viruksen ja levittää sitä eteenpäin. Metsästäjän iholla, vaatteissa ja varusteissa lintuinfluenssavirus voi levitä siipikarjaan, mikäli tartuntaketjua ei katkaista huolellisin puhdistus- ja desinfiointitoimin ennen siipikarjayksikköön menoa.

Lisätietoa saatavilla:

Seuraa tautitilannetta alueellasi Ruokaviraston sivuilta

Viranomaisohjeita jos löytää kuolleen linnun (näytteet ja hautaaminen)

ETT tiedote 14.7.2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Metsästäjäliitto ry

Metsästäjäliitto päivittää suosituksensa: Pidättäydy riistalintujen ruokinnalta koko maassa26.7.2023 16:11:50 EEST | Tiedote

Metsästäjäliitto antaa jäsenilleen vahvan suosituksen koko Suomeen, ettei kyyhkyjä ja vesilintuja ruokittaisi lintuinfluenssan levittäytyessä maassamme yhä laajemmalle. Ruokavirasto laajensi lintuinfluenssan tartuntavyöhykettä tiistaina 25.7.2023. Metsästäjiä pyydetään lisäksi seuraamaan viranomaisohjeistusta ja toimimaan ohjeiden mukaan, jos kuolleita lintuja löytyy.

Metsästäjäliiton Mökkiläiset vieraspetopyyntiin -hanke saa tukea MetsäGroupin luonto-ohjelmarahoituksesta21.6.2023 12:40:46 EEST | Tiedote

MetsäGroup on tehnyt vuoden 2023 rahoituspäätökset luonto-ohjelmassaan. Rahoitettavaksi valittiin 23 Suomen luonnon monimuotoisuuden hoito- ja ennallistamishanketta, joista yksi on Metsästäjäliiton ja sen maakunnallisten piirien hallinnoima Mökkiläiset vieraspetopyyntiin-hanke. Hankkeen tarkoituksena on aktivoida mökkiläisiä pyytämään pienpetoja joko itse tai pyytämään apua alueen metsästäjiltä. Haitallisiksi vieraspedoiksi luokitellut supikoira ja minkki uhkaavat Suomen luonnon monimuotoisuutta. Hankkeen päärahoitus tulee maa- ja metsätalousministeriöstä. ”Metsästäjäliitto haluaa lämpimästi kiittää Metsä Groupia hankkeelle osoitetusta tuesta. Vieraspetojen pyynti on hyvin tärkeää vesilintu- ja metsäkanalintukantojen suojelemiseksi”, iloitsee toiminnanjohtaja Jaakko Silpola. MetsäGroupin hankearviointiin osallistui riippumattomia asiantuntijoita ympäri Suomen. Rahoituksen saaneiden hankkeiden teemoja ovat vesistöjen tilan parantaminen, virtavesien kunnostus, vieraspetojen ja vieraslaji

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme