Loihde Oyj

Ekaluokkalaiselle ikioma kotiavain on kokoaan isompi juttu

Jaa

Noin 57 000 ekaluokkalaista aloittaa elokuussa koulutiensä. Koulun alkaminen on iso ja jännittäväkin muutos pienen lapsen elämässä, ensimmäinen askel itsenäistymistä kohti. Kun tähän asti vanhemmat ovat vieneet päiväkotiin ja hakeneet sieltä, nyt koulumatka kuljetaan yksin ja monesti iltapäivällä saavutaan kotiin ennen muita perheenjäseniä.

Viimeistään tässä vaiheessa kuvaan astuu pieni esine, josta lapsen on pidettävä erityisen hyvää huolta: ikioma kotiavain.

Oma kotiavain on lapselle monella tavalla merkityksellinen, ja sille voi nähdä ainakin kolme eri tehtävää. Ensinnäkin tietenkin avaimen perustehtävä: avata ovi tuttuun ja turvalliseen kotiin. Kun koulun alkamisen myötä maailma aukeaa lapselle aivan uudella tavalla, kodin merkitys turvapaikkana korostuu.

Kotiavain on lapselle myös tunnusmerkki itsenäistymisestä, nyt hän pääsee kulkemaan kodin ja ulkomaailman väliä itsekseen, ilman aikuisten apua.  

Itsenäistymiseen liittyy myös avaimen kolmas tehtävä, vapauteen liittyvä vastuu. Lapsen täytyy oppia itse huolehtimaan siitä, että avain pysyy tallessa ja on aina mukana. Kuten tiedämme, se ei ole ihan helppoa aikuisellekaan, saati lapselle, jolla on niin paljon uutta nähtävää ja koettavaa joka päivä.

”Lapsen kanssa on hyvä etukäteen sopia, mitä tehdä, jos avain onkin unohtunut kotiin tai hukkuu. Voiko hän mennä vaikkapa naapuriin odottamaan äidin tai isän tuloa tai onko jossain vara-avain. Hyvät naapurit ovat tällaisessa tapauksessa kullan arvoisia. Käteviä ovat myös nykyaikaiset koodilla tai älypuhelimella toimivat älylukot”, sanoo Loihde Trustin Helsingin lukitusyksikön päällikkö Vili Mäkinen. ”Vaikka koululaisilla on nykyään kännykät, joilla soittaa vanhemmille ja kertoa avaimen unohtumisesta, asian käsittely etukäteen auttaa rauhoittamaan lasta, kun avainta ei repusta löydykään.”

Loihde lahjoittaa kaikille Suomen ekaluokkalaisille ensimmäisen oman ABLOY-kotiavaimen. Loihde tekee kotiavaimia ekaluokkalaisille maanantaina 7.8.2023 kolmessatoista toimipisteessään eri puolilla Suomea.

”Haluamme olla tukemassa ekaluokkalaisia ja heidän perheitään tässä jännittävässä elämänvaiheessa. Meille on tärkeätä, että koulunkäyntiään aloittavan lapsen arki tuntuu turvalliselta ja kotiin on helppo ja kiva palata jännittävien koulupäivien jälkeen”, sanoo Loihteen toimitusjohtaja Samu Konttinen.

Lisätietoja avainten lahjoittamisesta ja ohjeet osoitteessa loihde.com/ekaluokka. Kampanjassa on yhteistyökumppanina ABLOY ja avaimia tehdään sen malleista ABLOY EASY, ABLOY SENTO, ABLOY EXEC, ABLOY PROFILE ja ABLOY CLASSIC.

Vinkkejä miten avain tulee otettua mukaan ja pysyy tallessa:

1. Avaimella on oma paikka kotona

Kun avaimella on oma naulansa, kulhonsa tai kaappinsa eteisessä, sitä ei tarvitse aamuisin etsiskellä ja sen mukaan ottamisesta tulee ajan myötä rutiinia.

2. Repussa on oma taskunsa avaimelle

Myös koulurepussa avain kannattaa pitää aina samassa, vetoketjullisessa taskussa. Parasta olisi, jos samassa taskussa ei pidetä muita tavaroita, jolloin riski avaimen putoamisesta vahingossa pienenee.

3. Kunnon avaimenperä

Reilunkokoinen avaimenperä tai kaulanauha helpottaa avaimen löytymistä ja pysymistä tallessa. Muista tarkistaa, että kaulanauhassa on turvalukko, joka aukeaa vedettäessä!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Markkinointijohtaja Jere Teutari, puh. 050 3100 658

Linkit

Loihde on liiketoiminnan jatkuvuuden mahdollistaja. Autamme asiakkaitamme luomaan kasvua ja kilpailukykyä digitalisaation avulla sekä suojautumaan fyysisen ja verkkomaailman uhilta. Loihde koostuu kahdesta liiketoiminta-alueesta: turvaratkaisuista, jossa toimimme Loihde Trust -brändillä, ja digitaalisen kehittämisen liiketoiminnasta, jossa brändejämme ovat Loihde Advance, Loihde Factor ja Loihde Cloudon. Henkilöstöä konsernissa on noin 900 ja sen liikevaihto vuonna 2022 oli 123 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Loihde Oyj

Loihde myy Ruotsin liiketoimintansa Witted Megacorpille22.8.2023 21:01:48 EEST | Tiedote

Loihde Oyj ja Witted Megacorp Oyj ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa Loihde myy Ruotsissa toimivan tytäryhtiönsä Loihde Advisory AB:n liiketoiminnan Witted Megacorpille. Kauppa astuu voimaan 1.9.2023. Yhtiöt eivät julkista kauppahintaa. Kaupan kohteena olevan Loihde Advisory AB:n liiketoiminta käsittää digitaalisen kehittämisen asiantuntijapalveluita yrityksille ja yhteisöille. Liiketoimintakaupan yhteydessä Loihde Advisory AB:n 10 työntekijää siirtyvät Witted Megacorpin palvelukseen ja jatkavat olemassa olevissa asiakashankkeissa. Loihteen toimitusjohtaja Samu Konttinen perustelee kauppaa yhtiön päätöksellä keskittyä päämarkkina-alueeseensa Suomeen, jossa sillä on Loihteen eri liiketoimintojen välisiä synergioita selvästi enemmän. ”Ruotsin toimintamme on ollut pientä ja edustanut vain pientä osaa palveluvalikoimastamme. Ruotsin liiketoiminnan laajentaminen kattamaan koko Loihteen palveluvalikoiman olisi vaatinut merkittäviä investointeja.” ”Ostos vauhdittaa Wittedin Ruotsin ka

Loihde julkistaa tammi-kesäkuun 2023 puolivuosikatsauksen 31.8.202318.8.2023 13:35:22 EEST | Tiedote

Loihde Oyj julkistaa tammi-kesäkuun 2023 puolivuosikatsauksen torstaina 31.8.2023 noin klo 8.00. Loihteen toimitusjohtaja Samu Konttinen esittelee tuloksen webcast-tiedotustilaisuudessa samana päivänä klo 11.00. Lähetystä voi seurata osoitteessa https://loihde.videosync.fi/q2-2023-liiketoimintakatsaus Esitysmateriaali ja tallenne webcastista tulevat myöhemmin saataville yhtiön verkkosivuille osoitteeseen https://www.loihde.com/omistajille/raportit-ja-esitykset/.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme