Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

In Memoriam Kaija Saariaho – Turun musiikkijuhlat Hirvensalon Taidekappelissa 15.8.

Jaa

Kaija Saariaho – yksi Suomen kansainvälisesti arvostetuimmista ja tunnetuimmista säveltäjistä menehtyi 2.6.2023. Turun musiikkijuhlat haluaa kunnioittaa säveltäjää Lepatuksia -konsertillaan, jonka esiintyjiä ovat mm. Saariahon luottomuusikot Camilla Hoitenga (huilu) ja Eija Kankaanranta (kantele).

Kuva: Maarit Kytöharju
Kuva: Maarit Kytöharju

Turun musiikkijuhlat haluaa kunnioittaa säveltäjä Kaija Saariahoa elokuun Lepatuksia -konsertillaan. Konsertissa kuullaan myös Maija Hynnisen kantaesityksensä saava Flutterings huilulle ja kanteleelle, joka viittaa pienten siipien lepatukseen Ina Coolbrithin runossa. Lauri Mäntysaaren harmonikkataiteilija Mikko Luomalle omistettu Élégie taas pohjaa väreilynsä Notre-Damen järkyttävän katedraalipalon liekkeihin.
Niin Hynnisen teoksen kuin Kaija Saariahon duon Light still and moving tulkitsevat Saariahon maailmankuulut luottomuusikot Camilla Hoitenga ja Eija Kankaanranta. Konsertissa kuullaan myös harmonikkataiteilija Mikko Luomaa Harri Suilamon elegantissa harmonikka-kanteleduossa ”…naavan lämmin nipistys…” sekä mikrotonaalisen musiikin mestarina tunnetun Juhani Nuorvalan teos Toivo Hoitengan, Kankaanrannan ja Luoman tulkitsemana.

”Ohjelmisto suunniteltiin ennen suru-uutista Saariahon menehtymisestä. Uudessa tilanteessa säveltäjä Kaija Saariahon musiikki Light Still and Moving elää väkevänä ja antaa konsertin yleisölle sekä soittajille mahdollisuuden myös surra ja kokea eri tunteita yhteisöllisesti. Lisäksi olemme iloisia, että juuri tässä konsertissa kuulemme myös seuraavaa suomalaista säveltäjäpolvea Maija Hynnisen kantaesityksessä", Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Laura Päiviö-Häkämies kertoo.

Ennen konserttia järjestetään ennakkotilaisuus, jossa säveltäjät Maija Hynninen ja Lauri Mäntysaari pureutuvat syvemmälle kantaesitettävään Flutterings -teokseen. Lisäksi Hoitenga ja Kankaanranta kertovat ajatuksiaan ja muistojaan työskentelystä Kaija Saariahon kanssa.

Ennakkotilaisuus klo 16.30 Taidekappelissa
Konsertti klo 17.00 Taidekappelissa, kesto n. 1 h, ei väliaikaa.

Ennakkotilaisuus kuuluu konserttilipun hintaan.

Turun musiikkijuhlat 2023 järjestetään 10.–24.8.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia sekä konsertteja lapsille. Varsinaisen festivaalin lisäksi Turun musiikkijuhlat järjestää konsertteja ja tapahtumia kaikkina vuodenaikoina, yhteensä n. 30-50kpl vuosittain. www.turunmusiikkijuhlat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme