Pirkanmaan ELY-keskus

Työttömien määrä pomppasi edelliskuusta – taustalla Pirkanmaan suotuisan työllisyyskehityksen hidastuminen ja kitka valmistuneiden siirtymisestä työelämään

Jaa
Työttömien määrä Pirkanmaalla oli vuoden 2023 kesäkuussa 1 384 henkilöä suurempi kuin vuotta aiemmin. Työttömien työnhakijoiden kokonaismäärä oli kesäkuussa 24 003 henkilöä. Hakijamäärä nousi toukokuusta 3220 henkilöllä. Lomautettujen määrä Pirkanmaalla oli 1 414 henkilöä, kasvua vuositasolla 433 henkilöä.

Koko maan osalta luvut olivat seuraavat; työttömien työnhakijoiden määrä 264 731 henkilöä, joista lomautettujen osuus 15 779 henkilöä. Työttömien ja lomautettujen määrä nousi koko maassa vuositasolla 4 942 henkilöllä, eli 1,9 prosenttia.

Pirkanmaan positiivinen työllisyyskehitys hidastumassa

Työttömyysasteen kehitys on Pirkanmaalla jo muutaman vuoden ajan ollut positiivinen. Suotuisa kehitys saattaa nyt kuitenkin hidastua hieman odotettua nopeammin. Lievää hidastumista näkyi jo helmikuussa, ja sama trendi jatkui huhti- ja toukokuussa.

Pirkanmaan työttömyysaste oli Etelä­-Pohjanmaan (6,4 %), Pohjanmaan (6,9 %), Kainuun (8,8 %), Satakunnan (9,3 %) sekä Varsinais­Suomen (9,4 %) jälkeen kuudennella sijalla ollen 9,5 %. Koko maan keskimääräinen työttömyysaste oli 10 %. Muutoksia saattaa selittää myös kesäkuun opiskelijavirrat TE-hallinnon asiakaskuntaan.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan ELY-keskus
Ennakointiasiantuntija Juha Salminen,
Puhelin 0295 036 208
sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme