Uudenmaan ELY-keskus

Billnäsin puistotie muuttuu kylätieksi

Jaa
Billnäsin puistotie ja Vasarasepäntie (maantie 11065), Turuntien (maantie 111) rinnakkaistiet, Raaseporissa muutetaan kylätieksi.
Billnäsin kylätie valmistuu elokuussa 2023.
Billnäsin kylätie valmistuu elokuussa 2023.

Kylätie valmistuu elokuussa 2023. Kylätien suunnittelu ja toteutus on tehty yhteistyössä Raaseporin kaupungin ja Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa.

Kylätien avulla lisätään jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta.

“Käytännössä turvallisuutta parantavat muun muassa leveämmät pientareet, hidasteet ja 30 km/h nopeusrajoitus autoilijoille”, toteaa ELY-keskuksen maanteiden hoidon projektipäällikkö Anni Rajala.

Kylätien toimintaperiaate

Lähtökohtaisesti autoille varataan tien keskeltä noin kolme metriä leveä ajorata ja sen molemmin puolin jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön noin 1,5 metriä leveät pientareet. Autojen kohtaaminen tapahtuu piennarta hyödyntämällä, jolloin väistäminen voidaan tehdä turvallisesti jalankulku ja pyöräily huomioiden.

Hollannista lähtöisin olevasta kylätiemallista on saatu hyviä kokemuksia ympäri Suomea. Suomen ensimmäinen kylätie otettiin käyttöön Hattulassa vuonna 2018. Tämän jälkeen kyläteitä on toteutettu eri puolilla Suomea kuten Pyhtäällä, Mänttä-Vilppulassa, Vantaalla/Espoossa ja Salossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Uudenmaan ELY-keskus, maanteiden hoidon projektipäällikkö Anni Rajala puh. 0295 021 323, anni.rajala@ely-keskus.fi

Kuvat

Billnäsin kylätie valmistuu elokuussa 2023.
Billnäsin kylätie valmistuu elokuussa 2023.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Maantien 140 jalankulku- ja pyöräilyväylä kunnostetaan Vantaan Hakunilan Kyytitien ja Nikinmäen Sipoontien välillä29.9.2023 08:08:00 EEST | Tiedote

Maantie 140:n jalankulku- ja pyöräilyväylän leventäminen ja parantaminen Vantaan Hakunilan Kyytitien ja Nikinmäen Sipoontien (Mt 152) välisellä osuudella on käynnistynyt. Tämä yli 7 kilometrin mittainen osuus sijaitsee sekä Vantaan että Sipoon alueella. Hanke toteutetaan yhdessä ELY-keskuksen, Sipoon kunnan, Vantaan kaupungin ja Fintraffic Tie Oy:n kesken.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme