Lapin ELY-keskus

Lapissa oli kesäkuussa 8 590 työtöntä työnhakijaa

Jaa
Työttömien osuus työvoimasta oli kesäkuussa Lapissa 10,7 % ja työttömiä oli vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kuntien väliset työttömyyserot ovat edelleen huomattavia.
Lapin työllisyyskatsaus, työttömät työnhakijat, kuukausivertailu.  Kuva vapaasti käytettävissä.
Lapin työllisyyskatsaus, työttömät työnhakijat, kuukausivertailu. Kuva vapaasti käytettävissä.

Lapissa oli kesäkuun lopussa 8 590 työtöntä työnhakijaa, joista lomautettuja 620. Työttömiä oli 350 enemmän kuin toukokuussa, mikä on tyypillistä kausivaihtelua kesän alussa nuorten valmistuttua oppilaitoksista. Työttömien määrä oli kuitenkin 270 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Työnhakijoita oli 3 140 vähemmän kuin vuotta aiemmin ja myös pitkäaikaistyöttömien työllisyys on kehittynyt myönteiseen suuntaan. Pitkäaikaistyöttömiä oli 200 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Työttömien osuus työvoimasta alitti kesäkuussa 10 % viidessä Lapin kunnassa. Alimmat osuudet olivat Sodankylän 6,2 % ja Keminmaan 7,5 %. Korkeimmat osuudet olivat Kemijärven 15,5 % ja Kemin 14,6 %. Neljässätoista kunnassa työttömiä oli vähemmän kuin viime vuoden kesäkuussa. Suhteellisesti eniten työttömyys väheni Sodankylän, Ranuan ja Ylitornion kunnissa.

Avoimia työpaikkoja tarjolla usean alan osaajille

Kesäkuussa TE-palveluihin ilmoitettiin Lapissa yli 4 460 avointa työpaikkaa, mikä on 190 vähemmän kuin viime vuonna. Aiempina kuukausina ilmoitetut työpaikat mukaan lukien kesäkuussa oli avoinna yli 8 170 työpaikkaa.

Avoimia työpaikkoja ilmoitettiin eniten palvelutyöntekijöille, rakennustyöntekijöille, siivoojille, hoivapalvelun ja terveydenhuollon työntekijöille, myyjille ja teollisuuden ja rakentamisen avustaville työntekijöille. Eniten viime vuoteen verrattuna väheni rakennustyöntekijöiden avoimet työpaikat.

Lapin ELY-keskuksen kesäkuun 2023 työllisyyskatsaus löytyy kokonaisuudessaan selainversiona ja pdf-muodossa osoitteesta: https://www.temtyollisyyskatsaus.fi/Lappi.aspx

Seuraava työllisyyskatsaus (heinäkuu 2023) julkaistaan 22.8.2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lapin työ- ja elinkeinotoimisto:
Palvelujohtaja Tero Hyttinen, puh. 0295 039 560

Kuvat

Lapin työllisyyskatsaus, työttömät työnhakijat, kuukausivertailu.  Kuva vapaasti käytettävissä.
Lapin työllisyyskatsaus, työttömät työnhakijat, kuukausivertailu. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Kutsu: Kirjailija Satu Rämön viisi vinkkiä Suomelle islantilaisesta työelämästä14.9.2023 08:53:18 EEST | Kutsu

Tule mukaan ”Houkutteleva työelämä – mikä avuksi kun työnhakija ja työpaikka eivät kohtaa?” -seminaariin keskiviikkona 20.9.2023 klo 9.00-15.30 Paasitornissa (Paasivuorenkatu 5 A) Helsingissä sekä verkkotapahtumana. Työmarkkinamme kärsivät kohtaanto-ongelmasta ja työvoimapulasta. Tarvitsemme nyt ja tulevaisuudessa lisää osaajia niin korkeasti koulutettuihin kuin ammatillista pätevyyttä vaativiin tehtäviin. Tänä päivänä työntekijät kaipaavat työelämältä joustoa ja työtyytyväisyyteen vaikuttaa merkittävästi myös työyhteisö, työhyvinvointi ja yhteinen arvomaailma työnantajan kanssa. Tule kuulemaan työelämän kiinnostavia asiantuntijoita. Kirjailija Satu Rämö kertoo viisi esimerkkiä, jotka Suomi voisi oppia islantilaisesta työelämästä. Lisäksi puhujina ovat mm. alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen työ- ja elinkeinoministeriöstä, organisaatiopsykologi Jaakko Sahimaa, startup-kasvun neuvonantaja Mari Luukkainen ja Teknologiateollisuus ry:n johtaja Paula Varpomaa. Tapahtuman verkkosivuilta löydät

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme