Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kesäkuussa Kaakkois-Suomen työttömyysluvut olivat kesäkuisen mittaushistorian matalimmat

Jaa
Kaakkois­Suomen työ­ ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 14 113 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä laski Kaakossa 2 prosenttia vuodentakaisesta (-224 hlöä). Työttömistä lomautettuja oli yhteensä 727 henkilöä, mikä on prosentin vähemmän kuin vuosi sitten ja 22 prosenttia vähemmän kuin edelliskuussa. Kymenlaaksossa työttömyys laski 2 prosenttia ja Etelä-Karjalassa prosentin. Seutukunnista työttömyys laski eniten Kouvolan seudulla (-4 %, -149 hlöä). Työttömyyden kehitystä on tilastoitu vuodesta 2006 eteenpäin.
Kaakkois­Suomen työ­ ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 14 113 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä laski Kaakossa 2 prosenttia vuodentakaisesta (-224 hlöä).
Kaakkois­Suomen työ­ ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 14 113 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä laski Kaakossa 2 prosenttia vuodentakaisesta (-224 hlöä).

Ulkomaalaisten työttömyys nousi kesäkuussa

Kesäkuun lopussa Kaakkois-Suomen työttömistä työnhakijoista oli ulkomaiden kansalaisia 1694, mikä on 11 % enemmän kuin vuosi sitten kesäkuussa.

Ulkomaan kansalaisista erityisesti ukrainalaisten työttömyys on noussut jo pidemmän aikaa. Kesäkuussa Kaakossa oli työttömänä 253 ukrainalaista. Vuodentakaiseen verrattuna se on 130 prosenttia enemmän. Toukokuuhun verrattuna työttömien ukrainalaisten määrä on noussut (+ 39, + 18 %). Moni ukrainalainen työnhakija on koulutuksessa, kesäkuussa heitä oli 205 henkilöä.

Työttömien määrä laski Kouvolan ja Lappeenrannan seutukunnissa

Kaakkois-Suomen seutukunnista työttömyys laski Kouvolan (-149 henkilöä) ja Lappeenrannan seutukunnissa (-49 henkilöä). Kotkan-Haminan seudulla työttömyys pysyi lähes samana, samoin Imatran seudulla.

Nuorisotyöttömyys laskussa

Nuorisotyöttömyys laski 2 % vuodentakaisesta. Nuoria, alle 25-vuotiaita oli työttömänä kesäkuussa Kaakossa 1558 henkilöä. Myös yli 50-vuotiaiden työttömyys laski 4 %.

Työttömien määrä kasvoi eniten rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmässä

Rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmässä työttömyys nousi määrällisesti eniten, +59 henkilöä (+2 %). Myös prosessi- ja kuljetustyöntekijöiden ryhmässä työttömyys lisääntyi viime vuoteen verrattuna kaksi prosenttia. Eniten työttömyys väheni ammatteihin luokittelemattomien (-3 %) ja erityisasiantuntijoiden (-4 %) ryhmässä.

Perusasteen suorittaneiden työttömyys laski eniten

Kaakkois-Suomessa ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa oli kesäkuun työttömistä 2782 henkilöä eli 20 prosenttia. Pelkän perusasteen tutkinnon suorittaneiden työttömien määrä laski 9 prosenttia (-278 henkilöä). Toisen asteen tutkinnon suorittaneiden työttömyys puolestaan nousi eniten. Heitä oli kesäkuussa työttömänä 49 henkilöä (+1 %) enemmän kuin vuosi sitten kesäkuussa.

Pitkäaikaistyöttömien määrä nousi

Kaakkois¬-Suomessa oli kesäkuun lopussa yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä 4259, mikä on 4 prosenttia ja 157 henkilön verran enemmän kuin vuoden 2022 kesäkuussa. Eniten pitkäaikaistyöttömiä on Kotka-Haminan seutukunnassa (1501 henkilöä).

Kaikista alueen työttömistä pitkäaikaistyöttömiä oli 30 prosenttia. Koko maassa osuus oli 34 prosenttia.

Avointen työpaikkojen määrä väheni edelleen

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun aikana avoinna 1794 uutta työpaikkaa. Uusia paikkoja oli 25 prosenttia vähemmän (-613 kpl) kuin vuosi sitten. Ainoastaan Imatran seutukunnassa työpaikkojen määrä kasvoi vuodentakaisesta 7 prosentilla.

Avoimien työpaikkojen määrä väheni useissa ammattiryhmissä. Ainoastaan rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöille ilmoitetut uudet avoimet työpaikat lisääntyivät vuoden takaisesta hieman (+7 kpl). Uusista avoimista työpaikoista 80 prosenttia oli yrityksissä.

Palveluiden piirissä vähemmän henkilöitä kuin vuosi sitten

Kesäkuun lopussa Kaakkois¬-Suomessa oli aktivointiasteeseen laskettavien palveluiden piirissä 5482 henkilöä (-4 %). Aktivointiaste oli 28 prosenttia. Laajan työttömyyden eli työttömien työnhakijoiden ja palveluissa olleiden yhteismäärä oli kesäkuussa lähes 19 600. Määrä on noin 470 henkilöä pienempi kuin vuotta aikaisemmin.

Palkkatuella työllistettyjä oli kesäkuun lopussa 1569 henkilöä. Määrä laski vuodentakaisesta (-1 %, -22 henkilöä). Enemmistö työllistetyistä (67 %) oli yksityisen sektorin töissä.

Koulutuksessa (työvoimakoulutuksessa tai omaehtoisessa koulutus) oli yhteensä 1808 henkilöä. Palveluista työvoimakoulutuksen, valmennuksen ja vuorotteluvapaan sijaisten osallistujamäärät nousivat. Muissa palveluissa osallistujamäärät laskivat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelujohtaja Tiia Piikki
puh. 0295 042 172
etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi

Kuvat

Kaakkois­Suomen työ­ ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 14 113 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä laski Kaakossa 2 prosenttia vuodentakaisesta (-224 hlöä).
Kaakkois­Suomen työ­ ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 14 113 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä laski Kaakossa 2 prosenttia vuodentakaisesta (-224 hlöä).
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Työttömien määrä on noussut Kaakkois-Suomessa hieman vähemmän kuin koko maassa21.11.2023 08:16:39 EET | Tiedote

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun 2023 lopussa 14050 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä on noussut vuodentakaisesta kahdeksalla prosentilla (koko maa: +10 %). Lomautettuja oli Kaakkois-Suomessa 113 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Nuorten työttömien määrä on noussut sekä vuodentakaisesta että edelliskuukaudesta suhteessa enemmän kuin kaikkien työttömien määrä. Yli 55-vuotiaiden työttömyys sen sijaan kehittyy kokonaistyöttömyyttä suotuisammin – edelliskuusta on laskua prosentin verran, ja edellisvuodesta on nousua vain puoli prosenttia. Pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi 12 prosentin verran, mutta osuus kaikista työttömistä on Kaakkois-Suomessa pienempi kuin koko Suomessa.

Työttömiä Kaakkois-Suomessa 11 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin24.10.2023 08:34:12 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun 2023 lopussa 13892 työtöntä työnhakijaa. Työttömiä oli 11 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysluvut ovat mittaushistorian neljänneksi matalimmat. Taustalla on lomautettujen määrän raju nousu; syyskuussa lomautettuja oli Kaakkois-Suomessa 230 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Nuorten, pitkäaikaistyöttömien, yli 50-vuotiaiden ja ulkomaalaisten työttömien määrät nousivat. Uusia avoimia työpaikkoja oli 25 prosenttia vuodentakaista vähemmän.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on mukana vuonna 2024 käynnistyvässä Suomen kaikkien aikojen suurimmassa EU-rahoitteisessa LIFE-luontohankkeessa20.10.2023 10:46:21 EEST | Tiedote

Priodiversity LIFE -hanke (2024–2031) on saanut 50 miljoonan euron rahoituksen EU:n Luonto LIFE -ohjelmasta. Hanke toteuttaa erityisesti EU:n biodiversiteettiohjelmaa, Suomen kansallista biodiversiteettistrategiaa ja Helmi-elinympäristöohjelmaa. Priodiversity LIFE on Suomen kaikkien aikojen suurin luontokatoa torjuva hanke, jossa on mukana suuri joukko Suomen luonnon monimuotoisuutta edistäviä toimijoita. Hankkeen aikana kootaan parhaita käytäntöjä ja etsitään uusia rahoitusmuotoja luonnon turvaamiseksi. Hanke mahdollistaa ELY-keskuksiin mm. lukuisia työpaikkoja liittyen luonnon monimuotoisuuden edistämistehtäviin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme