Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kesäkuussa Kaakkois-Suomen työttömyysluvut olivat kesäkuisen mittaushistorian matalimmat

Jaa
Kaakkois­Suomen työ­ ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 14 113 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä laski Kaakossa 2 prosenttia vuodentakaisesta (-224 hlöä). Työttömistä lomautettuja oli yhteensä 727 henkilöä, mikä on prosentin vähemmän kuin vuosi sitten ja 22 prosenttia vähemmän kuin edelliskuussa. Kymenlaaksossa työttömyys laski 2 prosenttia ja Etelä-Karjalassa prosentin. Seutukunnista työttömyys laski eniten Kouvolan seudulla (-4 %, -149 hlöä). Työttömyyden kehitystä on tilastoitu vuodesta 2006 eteenpäin.
Kaakkois­Suomen työ­ ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 14 113 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä laski Kaakossa 2 prosenttia vuodentakaisesta (-224 hlöä).
Kaakkois­Suomen työ­ ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 14 113 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä laski Kaakossa 2 prosenttia vuodentakaisesta (-224 hlöä).

Ulkomaalaisten työttömyys nousi kesäkuussa

Kesäkuun lopussa Kaakkois-Suomen työttömistä työnhakijoista oli ulkomaiden kansalaisia 1694, mikä on 11 % enemmän kuin vuosi sitten kesäkuussa.

Ulkomaan kansalaisista erityisesti ukrainalaisten työttömyys on noussut jo pidemmän aikaa. Kesäkuussa Kaakossa oli työttömänä 253 ukrainalaista. Vuodentakaiseen verrattuna se on 130 prosenttia enemmän. Toukokuuhun verrattuna työttömien ukrainalaisten määrä on noussut (+ 39, + 18 %). Moni ukrainalainen työnhakija on koulutuksessa, kesäkuussa heitä oli 205 henkilöä.

Työttömien määrä laski Kouvolan ja Lappeenrannan seutukunnissa

Kaakkois-Suomen seutukunnista työttömyys laski Kouvolan (-149 henkilöä) ja Lappeenrannan seutukunnissa (-49 henkilöä). Kotkan-Haminan seudulla työttömyys pysyi lähes samana, samoin Imatran seudulla.

Nuorisotyöttömyys laskussa

Nuorisotyöttömyys laski 2 % vuodentakaisesta. Nuoria, alle 25-vuotiaita oli työttömänä kesäkuussa Kaakossa 1558 henkilöä. Myös yli 50-vuotiaiden työttömyys laski 4 %.

Työttömien määrä kasvoi eniten rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmässä

Rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmässä työttömyys nousi määrällisesti eniten, +59 henkilöä (+2 %). Myös prosessi- ja kuljetustyöntekijöiden ryhmässä työttömyys lisääntyi viime vuoteen verrattuna kaksi prosenttia. Eniten työttömyys väheni ammatteihin luokittelemattomien (-3 %) ja erityisasiantuntijoiden (-4 %) ryhmässä.

Perusasteen suorittaneiden työttömyys laski eniten

Kaakkois-Suomessa ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa oli kesäkuun työttömistä 2782 henkilöä eli 20 prosenttia. Pelkän perusasteen tutkinnon suorittaneiden työttömien määrä laski 9 prosenttia (-278 henkilöä). Toisen asteen tutkinnon suorittaneiden työttömyys puolestaan nousi eniten. Heitä oli kesäkuussa työttömänä 49 henkilöä (+1 %) enemmän kuin vuosi sitten kesäkuussa.

Pitkäaikaistyöttömien määrä nousi

Kaakkois¬-Suomessa oli kesäkuun lopussa yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä 4259, mikä on 4 prosenttia ja 157 henkilön verran enemmän kuin vuoden 2022 kesäkuussa. Eniten pitkäaikaistyöttömiä on Kotka-Haminan seutukunnassa (1501 henkilöä).

Kaikista alueen työttömistä pitkäaikaistyöttömiä oli 30 prosenttia. Koko maassa osuus oli 34 prosenttia.

Avointen työpaikkojen määrä väheni edelleen

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun aikana avoinna 1794 uutta työpaikkaa. Uusia paikkoja oli 25 prosenttia vähemmän (-613 kpl) kuin vuosi sitten. Ainoastaan Imatran seutukunnassa työpaikkojen määrä kasvoi vuodentakaisesta 7 prosentilla.

Avoimien työpaikkojen määrä väheni useissa ammattiryhmissä. Ainoastaan rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöille ilmoitetut uudet avoimet työpaikat lisääntyivät vuoden takaisesta hieman (+7 kpl). Uusista avoimista työpaikoista 80 prosenttia oli yrityksissä.

Palveluiden piirissä vähemmän henkilöitä kuin vuosi sitten

Kesäkuun lopussa Kaakkois¬-Suomessa oli aktivointiasteeseen laskettavien palveluiden piirissä 5482 henkilöä (-4 %). Aktivointiaste oli 28 prosenttia. Laajan työttömyyden eli työttömien työnhakijoiden ja palveluissa olleiden yhteismäärä oli kesäkuussa lähes 19 600. Määrä on noin 470 henkilöä pienempi kuin vuotta aikaisemmin.

Palkkatuella työllistettyjä oli kesäkuun lopussa 1569 henkilöä. Määrä laski vuodentakaisesta (-1 %, -22 henkilöä). Enemmistö työllistetyistä (67 %) oli yksityisen sektorin töissä.

Koulutuksessa (työvoimakoulutuksessa tai omaehtoisessa koulutus) oli yhteensä 1808 henkilöä. Palveluista työvoimakoulutuksen, valmennuksen ja vuorotteluvapaan sijaisten osallistujamäärät nousivat. Muissa palveluissa osallistujamäärät laskivat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelujohtaja Tiia Piikki
puh. 0295 042 172
etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi

Kuvat

Kaakkois­Suomen työ­ ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 14 113 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä laski Kaakossa 2 prosenttia vuodentakaisesta (-224 hlöä).
Kaakkois­Suomen työ­ ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 14 113 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä laski Kaakossa 2 prosenttia vuodentakaisesta (-224 hlöä).
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Työttömiä Kaakkois-Suomessa viisi prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin26.9.2023 08:42:39 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun 2023 lopussa 13448 työtöntä työnhakijaa. Työttömiä oli viisi prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Lomautettujen määrä kasvoi vuodentakaisesta reilusti. Myös nuorten työttömien ja pitkäaikaistyöttömien määrät kasvoivat. Ulkomaalaisia työttömiä oli vuodentakaiseen verrattuna 10 prosenttia enemmän. Uusia avoimia työpaikkoja oli elokuun aikana avoinna 1879, mikä on 26 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Vaikka työttömyyden kehitys vuodentakaiseen verrattuna on monilta osin heikompi, ovat kokonaistyöttömyysluvut elokuisen mittaushistorian toiseksi matalimmat.

Liikenne Husulan tunnelissa Haminassa ohjataan kiertotielle huoltotöiden vuoksi 3.10.2023 klo 9.00 – 4.10.2023 klo 06.00 väliseksi ajaksi25.9.2023 14:26:04 EEST | Tiedote

Valtatiellä 7/E18 Haminan ohikulkutiellä sijaitseva Husulan tunneli suljetaan kokonaan 3.10.2023 klo 9.00 – 4.10.2023 klo 06.00 tunnelin huoltotöiden ajaksi. Vaikutus on molempiin suuntiin, ja liikenne ohjataan tunnelin varareitille. Tunnelin putki avataan liikenteelle heti huoltojen päätyttyä. Tunnelin sulkemisessa on kelivaraus. Huonon keliennusteen vuoksi tunnelin sulkeminen voidaan peruuttaa hyvin lyhyellä varoitusajalla.

Työttömiä Kaakkois-Suomessa kaksi prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin22.8.2023 08:10:18 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli heinäkuun 2023 lopussa 14905 työtöntä työnhakijaa. Työttömiä oli kaksi prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Lomautettujen määrä kasvoi 38 prosentilla. Myös nuorten työttömien ja pitkäaikaistyöttömien määrät kasvoivat. Ulkomaalaisia työttömiä oli vuodentakaiseen verrattuna 14 prosenttia enemmän. Uusia avoimia työpaikkoja oli heinäkuun aikana avoinna 1464, mikä on 17 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Vaikka työttömyyden kehitys vuodentakaiseen verrattuna on monilta osin heikompi, ovat kokonaistyöttömyysluvut heinäkuisen mittaushistorian toiseksi matalimmat.

Lappeenrannan Mustajoen kalakuolema ei toistunut tänä kesänä – vedenlaatu edelleen rehevää mutta kalojen kannalta siedettävää14.8.2023 10:12:31 EEST | Tiedote

Mustajoen Pohjakkalassa kesäkuussa 2022 havaittu, yläjuoksun vähähappisuuteen ja korkeaan ammoniumtyppeen liittynyt kalakuolema ei ole toistunut. Joen yläosan kahdella latvahaaralla toteutettiin tehostettua vedenlaadun seurantaa keväällä ja kesällä 2023, ja kenttämittauksissa sekä perusteellisemmissa laboratorioanalyyseissä ei havaittu talouskalojenkaan kannalta kriittisiä pitoisuuksia. Edelleen havaittiin muun muassa koholla olevia kokonaistypen ja raudan pitoisuuksia sekä hieman alentunutta liukoista happea. Viimevuotiseen tapaan Mustajoen vedenlaatu on heikointa aivan yläosilla. Korkein mitattu ammoniumtyppipitoisuus jäi kuluneena kesänä alle puoleen edellisen kesän ennätyslukemasta ja ilmeni täysin samalla havaintopaikalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme