Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hietasaarenkadun pyöräbaanan rakentaminen alkaa

Jaa
Vaasan kaupungin, GRK Suomi Oy:n ja Sitowise Oyj:n muodostama pyöräilyallianssi rakentaa Hietasaarenkadun korkealaatuisen kävely- ja pyörätien eli baanan heinäkuusta alkaen. Päätoteuttajana hankkeessa toimii GRK Suomi Oy.
Työalueena on Hietasaarenkatu oheisen kartan mukaisesti.
Työalueena on Hietasaarenkatu oheisen kartan mukaisesti.

Hietasaarenkadun pyöräbaanan rakentaminen etenee vaiheittain eri kortteliväleillä 25.7.2023 alkaen ja rakentaminen jatkuu vuoden 2023 loppuun. Rakennustöistä saattaa aiheutua meluhaittaa lähistöllä oleviin kiinteistöihin arkisin kello 7-18 välisenä aikana.

– Valmistuessaan Hietasaarenkadulle tulee yhden kilometrin pitkä pyöräbaana sekä erillinen jalkakäytävä, joka yhdistää sisäsataman ja suunnitteilla olevan Wasa Station -monitoimikorttelin. Myöhemmin sitä on tarkoitus jatkaa kohti Kivihakaa, kävelyn ja pyöräilyn projekti-insinööri Samuli Huusko kertoo.

Työt vaikuttavat liikkumiseen Hietasaarenkadulla vuoden 2023 loppuun saakka. Tienkäyttäjien toivotaan kiinnittävän erityistä huomiota töiden edetessä vaiheittain muuttuviin liikennejärjestelyihin. Kulku kaikkiin kiinteistöihin varmistetaan koko rakennushankkeen ajan.

Vaasa tavoittelee 50 kilometrin baanaverkostoa

Hietasaarenkadun pyöräbaanan rakentaminen on osa isompaa pyöräilyhanketta, jonka tavoitteena on lisätä korkealuokkaisia kävely- ja pyöräilybaanoja Vaasassa. Pyöräilyhanke kestää vuoteen 2029 saakka, ja sen aikana Vaasaan on tarkoitus toteuttaa 50 kilometrin kävelyn ja pyöräilyn laatukäytäväverkosto sekä muita pyöräteitä oheispalveluineen. Pyöräteiden rakentamisen toteuttaa Vaasan Pyöräilyallianssi, johon kuuluvat Vaasan kaupunki, GRK Suomi Oy sekä Sitowise Oyj.

– Vaasa on ihanteellinen pyöräilykaupunki, koska yli 81 prosenttia asukkaista asuu alle 5 kilometrin päästä torista parhaiden pyöräilyetäisyyksien sisällä. Keskustan ja eri kaupunginosien väliset baanat helpottavat liikkumista eri puolille Vaasaa, Huusko kuvailee.

Pyöräilyhanke edistää myös Vaasan kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali 2020-luvun loppuun mennessä. Liikenteen aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä pyritään vähentämään muun muassa pyöräilyn ja kävelyn lisäämisellä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Miikka Markkanen, GRK Suomi Oy, 044 554 4407
Samuli Huusko, Vaasan kaupunki | Vasa stad, 040 354 5778

Kuvat

Työalueena on Hietasaarenkatu oheisen kartan mukaisesti.
Työalueena on Hietasaarenkatu oheisen kartan mukaisesti.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme