Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kustaanlinnan ja Ahvensaaren uimarannoilla voi jälleen uida

Jaa
Uimarannoilta otetuista lisänäytteistä saatujen tulosten mukaan Kustaanlinnan ja Ahvensaaren uimarantavesi täyttää laatuvaatimukset. Kronvikin uimarannalla ei vielä suositella uimista.
Kuva: Vaasan kaupunki / Åsa Kronqvist
Kuva: Vaasan kaupunki / Åsa Kronqvist

Vaasan Kustaanlinnan, Ahvensaaren ja Kronvikin uimarantojen uimavesistä on otettu 20.7.2023 lisänäytteet, koska näiden yleisten uimarantojen 17.7.2023 otetuissa uimavesinäytteissä todettiin laatuvaatimusten ylittäviä bakteeripitoisuuksia.

Lisänäytteistä saatujen tulosten mukaan Kustaanlinnan ja Ahvensaaren uimarantaveden toimenpiderajat alittuvat ja laatusuositukset täyttyvät, eli uimarannoilla voi jälleen uida.

Kronvikin uimarannalla ei vielä suositella uimista

Kronvikin uimavedessä todettiin vielä lievästi kohonnut pitoisuus suolistoperäisiä enterokokki-bakteereja, eikä uimarannalla suositella vielä uimista. Bakteeripitoisuus on kuitenkin selvästi laskusuunnassa. Kronvikin veden saastumisen syyksi epäillään epäpuhtauksien huuhtoutumista maaperästä.

Kronvikin uimarannalta otetaan 26.7.2023 jälleen uusi uimaveden lisänäyte. Tulokset valmistuvat viimeistään maanantaina 31.7.

Vaasassa ja Laihialla seurataan uimarantojen (13 kpl) vedenlaatua uimakaudella 15.6.–31.8.2023. Seuraava seurantakalenterin mukainen näytteenottopäivä on 7.8.2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terveysinsinööri Maarit Kantola, puh. 040 5551184, maarit.kantola@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki / Åsa Kronqvist
Kuva: Vaasan kaupunki / Åsa Kronqvist
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme