Turun Osuuskauppa

Turun Osuuskaupan myynti kasvoi tammi-kesäkuussa lähes 10 prosenttia

Jaa

Turun Osuuskaupan tammi–kesäkuun veroton vähittäismyynti oli 389,6 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua lähes 10 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

- Osuustoiminnallinen arvopohja, pysyvästi edulliset hinnat, laaja palveluverkosto, Bonus ja muut asiakasomistajaedut sekä alueellisen hyvinvoinnin edistäminen puhuttelevat selvästi kuluttajia. Tämä näkyy paitsi Turun Osuuskaupan myynnissä ja asiakasmäärissä myös asiakastyytyväisyydessä. Myynti kasvoi vuoden ensimmäisellä puoliskolla kaikilla toimialoillamme liikennekauppaa lukuun ottamatta. Erityisesti matkailu- ja ravitsemiskaupan sekä tavaratalo- erikoisliikekaupan myynnit ovat jatkaneet selkeää kasvuaan koronavuosien jälkeen. Päivittäistavarakauppa on myös hyvässä vauhdissa ja olemme selvästi onnistuneet laadun ja hintakilpailukyvyn säilyttämisessä. Kokonaisuudessaan Turun Osuuskaupan lähes kymmenen prosentin myynnin kasvu on hieno saavutus ja siitä iso kiitos koko Turun Osuuskaupan henkilökunnalle, Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Antti Heikkinen iloitsee.

Myynti toimialoittain

Veroton vähittäismyynti

1-6/2023 M€

1-6/2022 M€

Ero edv. %

Turun Osuuskauppa

389,6

355,9

+9,5%

Marketkauppa

310,9

274,2

+13,4%

Tavaratalo- ja erikoisliikekauppa

8,7

7,2

+20,4%

Matkailu- ja ravitsemiskauppa

21,8

17,6

+23,9%

Liikennekauppa

48,2

56,9

-15,4%

Marketkaupan myynti kehittyi vuoden ensimmäisellä puoliskolla hyvin ja edellisvuoteen verrattuna myynti kasvoi yli 13 prosenttia ollen 310,9 miljoonaa euroa (edv. 274,2 M€). Turun Osuuskaupan ruoan verkkokaupan myynti on kasvanut yli 30 prosenttia ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Ruoan verkkokaupan palvelut laajenivat, kun verkkokaupan kuljetusrobotit otettiin käyttöön kesäkuussa Turun keskusta-alueella ja sen tuntumassa.

Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan myynti kasvoi edellisvuodesta yli 20 prosenttia. Tammi-kesäkuussa tavaratalo- ja erikoisliikekaupan myynti oli 8,7 miljoonaa euroa (edv. 7,2 M€). Turun keskustassa Wiklund-keskuksessa myynnin lisäksi myös asiakasmäärät ovat kehittyneet erityisen hyvin torikannen valmistumisen jälkeen.

Matkailu- ja ravitsemiskauppa, jota koronarajoitteet painoivat vielä viime vuoden alussa pahoin, kasvatti myyntiään Turun Osuuskaupan toimialoista voimakkaimmin. Tammi-kesäkuun myynti oli 21,8 miljoonaa euroa (edv. 17,6 M€) ja se kasvoi edellisvuodesta lähes 24 prosenttia.

Liikenne- ja polttonestekaupassa myynti jäi edellisvuoteen verrattuna reilut 15 prosenttia. Myynti oli 48,2miljoonaa euroa (edv. 56,9 M€). Myynnin laskua selittää  ABC Tammisillan sulkeminen viime vuoden lopulla sekä polttonesteiden edellistä vuotta alhaisemmat hinnat.

Lisätietoja:

Turun Osuuskauppa, toimitusjohtaja Antti Heikkinen, puh. 010 764 4003

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Osuuskauppa

Sale-verkosto laajenee - Turun keskustaan uusi Sale29.11.2023 09:00:13 EET | Tiedote

Turun Osuuskauppa avaa ensi kesänä uuden Sale Verkahovin Turun keskustaan. Uudesta kaupasta tulee keskusta-alueen suurin Sale-myymälä. - Olemme viime vuosina kehittäneet vahvasti päivittäistavarakaupan myymäläverkostoa Turun alueella. Uusien kauppapaikkojen etsiminen on työtä, jolla haluamme varmistaa palvelut laajasti asiakaskunnallemme. Verkahovin alueella on paljon asutusta, harrastustoimintaa ja ohikulkijoita ja se tekee siitä meille kiinnostavan kauppapaikan. Sale Verkahovista tulee Turun Osuuskaupan 29. Sale-myymälä ja Turun keskusta-alueen 11. Sale-lähikauppa. Uusi Sale Verkahovi tuo lähialueen asiakkaille alueen edullisimmat hinnat, kattavan valikoiman, lähikaupan nopean ja sujuvan palvelun sekä mahdollisuuden kerryttää Bonusta, kertoo toimialajohtaja Mikko Eskelinen Turun Osuuskaupasta. - Liikehuoneiston uudistus- ja muutostyöt aloitetaan ihan lähiaikoina ja kauppa saadaan valmiiksi tämän hetken arvioien mukaan ensi kesän aikana. Uuden Salen myyntiala on lähes 500 m2 ja se nou

Turun Osuuskauppa investoi ruoan verkkokaupan vahvaan kasvuun - Varsinais-Suomen ensimmäinen keräilykeskus vastaa kasvavaan kysyntään10.11.2023 06:59:45 EET | Tiedote

Turun Osuuskauppa suunnittelee automaatioavusteista ruoan verkkokaupan keräilykeskusta Kaarinaan S-market Auranlaakson yhteyteen. Kyseessä on ensimmäinen ruoan verkkokaupan keräilykeskus Varsinais-Suomessa. Suunnitelmien toteutuessa keräilykeskus otettaisiin käyttöön vuonna 2025 ja rakentaminen alkaisi vuoden 2024 aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme