Visit NaantaliVisit Naantali

Vuoden 2023 Valtakunnan Viralliseksi Unikeoksi ™ on valittu Finnlines Oyj:n toimitusjohtaja Tom Pippingsköld

Jaa
Vuoden 2023 Valtakunnan Viralliseksi Unikeoksi ™ on valittu Finnlines Oyj:n toimitusjohtaja Tom Pippingsköld Vanhan ja arvostetun perinteen mukaisesti Tom Pippingsköldin valinta julkistettiin Unikeonpäivänä torstaina 27.7.2023 klo 8.00 molskauttamalla hänet mereen Naantalin vanhan kaupungin vierassatamassa.
Naantalin Unikeko on Valtakunnan Virallinen Unikeko
Naantalin Unikeko on Valtakunnan Virallinen Unikeko

Forssassa vuonna 1960 syntynyt Tom Pippingsköld opiskeli Turun yliopistossa ja valmistui vuonna 1988. Opiskelut jatkuivat samana vuonna Yhdysvalloissa Washington D.C.:ssä, jossa hän suoritti MBA-tutkinnon vuonna 1989.

Tuoreen Unikeon työura alkoi Postipankin investointipankissa, jonka jälkeen hän siirtyi Lontooseen Europan jälleenrakennus- ja kehityspankkiin. Palattuaan Suomeen odotti työpaikka kantaverkkoyhtiö Fingridillä. Finnlinesilla ura alkoi 2013, jolloin hän alkuun vastasi yhtiön taloudesta, rahoituksesta, sijoittajasuhteista, IT-, HR- ja viestintätoiminoista.

Finnlinesin varatoimitusjohtajana Tom Pippingsköld aloitti 2021 ja toimitusjohtajana viime vuoden keväällä.

Finnlines Oyj on osa italialaista Grimaldi-konsernia, joka on yksi maailman suurimmista roro-varustamoista ja suurin matkustajia ja rahtia kuljettava ”Motorways of the Sea” -operaattori Euroopassa. 

Suomessa Finnlines on suurin rahtivarustamo.  Suomen viennistä 90 % ja tuonnista 80 % kulkee meriteitse. Globaalisti 90 % maailmalla liikkuvasta tavaraliikenteestä liikkuu meriteitse.

Suomen huoltovarmuuden turvaamisessa on yhtiöllä myös tärkeä rooli.

Finnlinesin liikevaihdosta yli 90 % tulee rahtiliikenteestä ja noin 10 % matkustajaliikenteestä. Yhtiöllä on kolme ns. ropax-linjaa; Helsinki-Travemünde, Malmö-Travemünde ja Naantali-Långnäs-Kapellskär. Ropax- eli rahti-matkustaja-alukset ottavat rahdin lisäksi myös pyörillä (auto, moottoripyörä, polkupyörä) liikkuvia matkustajia.

Naantali reitille tulevien uusien alusten, Superstar ropax-alusten Finnsiriuksen ja Finncanopusin myötä Naantali palaa jälleen risteilyliikenteen kartalle, 25 vuoden jälkeen. Syyskuusta lähtien laivalle pääsee ilman ajoneuvoa ja se mahdollistaa, että Naantalista voi tehdä joko risteilyn Kapellskäriin tai matkustaa   Ahvenanmaalle nauttimaan saaren hienoista nähtävyyksistä ja saaristokohteista myös jalkamatkustajana.

Finnlinesin panostaminen matkustajaliikenteeseen onkin hyvä aloittaa Ahvenanmaa-reitillä, houkutteleehan kohde matkailijoita sekä Ruotsista että Suomen mantereelta. Lisäksi reitillä liikkuu työperäistä matkustusta.

Tuore Unikeko harrastaa laskettelua, metsästystä ja mökin remontoimista. Laskettelumatkat suuntautuvat Lappiin ja remontoitava mökki löytyy Satakunnasta.

Tom Pippingsköldin juuret johtavat 1700-luvulle, jossa hänen esi-isänsä, Josef Pippingsköld oli Turun akatemian anatomian, kirurgian ja lapsenpäästöopin ylimääräinen professori 1789–1812 ja ensimmäinen varsinainen kirurgian ja lapsenpäästöopin professori vuodesta 1812 sekä akatemian rehtori 1814–1815.

Tuore Unikeko jatkaa myös omalta osaltaan Naantalin pitkää, vuonna 1958 alkanutta perinnettä, jolla kunnioitetaan henkilöä tai organisaatiota, joka on tehnyt jotain hyvää Naantalin tai naantalilaisten hyväksi.

Tuoreet kuvat mereen molskautuksesta heti kahdeksan jälkeen löytyy tämän linkin takaa https://createdbyjanina.kuvat.fi/i/6MvzKVhegbuE94rCFDnfPwxq785YmWsR

Lisätiedot

Visit Naantali, Naantalin Matkailu Oy

Tarja Rautiainen, p. 040 7478847

tarja.rautiainen@visitnaantali.com

Avainsanat

Kuvat

Naantalin Unikeko on Valtakunnan Virallinen Unikeko
Naantalin Unikeko on Valtakunnan Virallinen Unikeko
Lataa
Vuoden 2022 Unikeko, tohtori Jenni Haukio peri manttelin vuoden 2021 Unikeolta, Jouni Mutaselta
Vuoden 2022 Unikeko, tohtori Jenni Haukio peri manttelin vuoden 2021 Unikeolta, Jouni Mutaselta
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Naantali

Kenestä Valtakunnan Virallinen Unikeko 202324.7.2023 07:37:00 EEST | Tiedote

Naantali valmistautuu jälleen Valtakunnan Virallisen Unikeonpäivän ™ viettoon. Suomen ja Valtakunnan Virallinen Unikeko ™ 2023 julkistetaan torstaina 27.7.2023 klo 8.00 Naantalin vanhassa kaupungissa. Tervetuloa seuraamaan tuoreen Unikeon julkistamista sekä sen jälkeen nauttimaan aamiaista Kaivohuoneen terassille. Tuore Unikeko 2023 liittyy aamiaiselle kuivattelun jälkeen. Unikeonpäivän vietto aloitetaan jo keskiviikkona 26.7. Kirkkopuistossa musiikillisten esitysten sekä Unikekomarkkinoiden merkeissä. Kirkkopuistossa on tuttuun tapaan ohjelmaa non-stop torstaina 27.7. ja päivä huipentuu Unikekokonserttiin, jossa tänä vuonna jammailee Jussu ja Unikeko House Band. Liitteenä päivän ohjelma, Unikeon perinne ja Unikeot kautta aikojen Naantalissa. Unikeon lehdistötiedote tulee keskiviikkona 26.7. klo 15.00 embargolla, jossa myös linkki aamun kuviin. Unikeonpäivän lisätiedot, ilmoittautuminen aamiaiselle sekä Unikeon yksittäiset haastatteluajat: Visit Naantali Tarja Rautiainen, p. 040 747884

Lapset juoksevat lapsille. Upea keräystulos 132 335,62 € Team Rynkebyn Koulujuoksussa.13.6.2023 07:56:00 EEST | Tiedote

KOULUJUOKSU juostiin jälleen 5. toukokuuta Suomessa! Pohjoismaiden suurimmassa hyväntekeväisyysjuoksussa koululaiset juoksevat vakavasti sairaiden lasten hyväksi Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. ”On hienoa, että niin monet koulut ovat mukana Koulujuoksu-tapahtumassa. Suhteellisen pienellä vaivalla saadaan isoja asioita aikaiseksi”, sanoo Team Rynkeby –säätiön toimitusjohtaja Solvejg Lauridsen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme