Suomen Lions-liitto ry - Finlands Lionsförbund rf

70 år med Lionsverksamhet i Finland − Målsättningen är ett historiskt stort tvåvägs årsmöte på distans

Dela

På grund av rådande omständigheter arrangerar Finlands Lionsförbund sitt årsmöte på distans och strävar efter ett exceptionellt stort onlinemöte där deltagarna också har möjlighet att tala.

- Årsmötet är den finländska lejonskarans huvudfest.  Europas största årliga lionsevenemang tar vanligtvis ca 1 000 till 2 000 besökare till arrangörsregionen.  Finlands Lionsförbunds 67:e årsmöte kommer att gå till historien, eftersom det kommer att hållas på distans i en exceptionell situation där fysiska möten med mer än 500 personer är förbjudna, säger Maarit Kuikka, verksamhetsledare för Finlands Lionsförbund.

I stället för det traditionella två-tredagars årliga mötesevenemanget kommer officiella representanter för alla lionsklubbar att inbjudas till ett GoToWebinar-möte på distans den 13 juni 2020 kl. 10.00.  För andra än officiella representanter ges möjlighet att följa årsmötet direkt strömmat.

Vi har relativt enkelt kunnat ta itu med de digitala åtgärder som krävs vid exceptionella omständigheter, eftersom till exempel distansmöten och -utbildningar och elektronisk omröstning redan har varit bekant för oss under åren.

Ett sådant möte med över 300 personer, där deltagarna har möjlighet att tala, har enligt uppgift aldrig tidigare hållits i Finland som ett distansmöte, konstaterar Kuikka.

I år skulle årsmötet ha hållits i Seinäjoki.  För ett möte på distans kommer ett ”mötescenter” på ca 10 personer att samlas i Seinäjoki för att säkerställa ett framgångsrikt möte.

Innevarande år firar lionsverksamheten i Finland sitt 70-årsjubiléum och Finlands Lionsförbund sitt 60-årsjubiléum.  Efter 70 års verksamhet är Finland fortfarande ett av de mest aktiva lionsländerna i världen.  Finland är det 13:de största medlemslandet i världen och det fjärde största i Europa.  Vi är de tusende lejonens land med totalt ca 22 000 lejon och leon, olika till ålder, sätt och utseende.

- Vi är stolta över att den traditionella och också något konservativa organisationen, som har uppnått en aktningsvärd ålder, är så flexibel att den kan ta det digitala språnget och vid behov kan anta exceptionella metoder och därmed också fungera som guide för andra organisationer.

Kuikka påpekar att det under undantagsförhållanden krävs praktiska händer och lions är också redan involverade i gemensamma arbetesinsatser både med praktiska åtgärder och ekonomiskt stöd.  Åtgärderna kommer att fortsätta efter undantagsperiodernas slut.

Kontakter

Tilläggsinformation:

Maarit Kuikka
Finlands Lionsförbunds verksamhetsledare
maarit.kuikka@lions.fi
tel. 040 5802494

Länkar

Om

Suomen Lions-liitto ry - Finlands Lionsförbund rf
Suomen Lions-liitto ry - Finlands Lionsförbund rf
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

http://www.lions.fi

Finlands Lionsförbund är en nationell takorganisation som grundades av lionsklubbarna 24.10.1960 för att sköta om det nationella samarbetet, riksomfattande kampanjer och för att stödja klubbarnas verksamhet.

Förbundet ordnar ungdomsutbyte, skolning och träning, samt svarar för Finlands lionsklubbars nationella och internationella aktiviteter och samarbete. Finlands Lionsförbund hör till internationella Lions Clubs International -organisationen. Finlands Lionsförbunds medlemsantal är ca 22 000.

Lions Clubs International är en internationell serviceorganisation. Dit hör 48 000 lionsklubbar och 1,4 miljoner medlemmar från ca 210 länder. Internationella högkvarteret finns i Oak Brooks, Illinois, USA.

Mera om verksamheten www.lions.fi, https://www.facebook.com/LionsFinland
https://twitter.com/LionsFinland ja www.instagram.com/suomen_lions_liitto.

Följ Suomen Lions-liitto ry - Finlands Lionsförbund rf

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Suomen Lions-liitto ry - Finlands Lionsförbund rf