Huippukokit Kape Aihinen ja Olli Kolu avaavat uuden ravintolan Punavuoren Merikortteliin

Jaa
Loppuvuodesta 2023 avautuvassa à la carte -ravintolassa tarjoillaan ajatonta, juurevaa ja omistajien tyylille uskollista ruokaa. Arkisin tarjolla on myös laadukasta pöytiin tarjoiltua lounasta.
Olli Kolu ja Kape Aihinen.
Olli Kolu ja Kape Aihinen.

Suomen tunnetuimpiin keittiömestareihin kuuluvat ravintolayrittäjät Kari ”Kape” Aihinen ja Olli Kolu avaavat ravintolan Antiloopin Merikortteliin. Telakkakadulle sijoittuva ravintola avautuu näillä näkymin joulukuussa 2023.

”Meillä on jo pitkään kytenyt unelma avata oma ravintola Helsinkiin. Koronan jälkeen tarve päästä takaisin juurillemme vain vahvistui. Uusi ravintolamme sijaitsee kerrassaan herkullisella paikalla Punavuoressa, ja se tulee olemaan täysin meidän näköisemme. Pääosassa ovat hyvin tehdyt annokset, korkealaatuiset raaka-aineet ja hyvä fiilis. Satsaamme myös laadukkaaseen pöytiin tarjoiltuun lounaaseen”, Kari Aihinen kertoo.

Aihinen ja Kolu ovat pitkän linjan ravintola-ammattilaisia, jotka luotsaavat yhdessä menestyksekästä Roster Turku -ravintolaa. Lisäksi he pyörittävät suosittua Chefslive-kokkikoulua. Miehet ovat kerryttäneet työkokemusta legendaarisessa ravintola Savoyssa ja muissa fine dining -ravintoloissa. Lisäksi he ovat olleet mukana Roster Helsingin ja ravintola Versionin toiminnassa. Aihinen tunnetaan myös mm. Kaappaus keittiössä ja MasterChef Suomi -ohjelmista sekä keittokirjoistaan.

Luvassa kaupungin mielenkiintoisimpia makuelämyksiä

Uuden à la carte -ravintolan ruokafilosofia perustuu Aihiselle ja Kolulle tyypillisiin juureviin, ajattomiin ja sesonkiin sidottuihin makuihin. Laadun takeena toimii ravintoloitsijoiden pitkä kokemus ja klassisen keittiön tausta. Aihinen ja Kolu aikovat vaalia myös hyvää hinta-laatusuhdetta, ja asiakaskunnasta kysyttäessä he toivottavat kaikki tervetulleiksi bisnesväestä ohikulkijoihin.

”Ruokatarjonta tulee heijastamaan tyyliämme ja taustaamme pienellä modernilla lisällä. Kokkaamme sesonkeja ja raaka-aineita kunnioittaen. Ruoan lisäksi juoma on iso osa syömisen nautintoa. Tämä tulee näkymään laadukkaassa juomatarjonnassa cocktaileista viineihin, joita saa myös laseittain. Meille voi piipahtaa nauttimaan matalalla kynnyksellä”, Olli Kolu sanoo.

Illallista tarjoillaan maanantaista lauantaihin ja lounasta maanantaista perjantaihin. Tilan sydämenä toimii upea ja yhteisöllinen avokeittiö, josta henkilökunta ja ravintoloitsijat voivat tervehtiä ohikulkevia asiakkaita. Asiakaspaikkoja ravintolaan tulee noin 80, jonka lisäksi yläkerrasta löytyy kabinetti yksityistilaisuuksia varten. Tilaan tulee myös tyylikäs baari, joka tuo mielenkiintoisen säväyksen Punavuoren vilkkaaseen after work -kulttuuriin.

Tunnelmallinen Merikortteli antaa uniikit puitteet ravintolaelämykselle

Sekä Kolu että Aihinen kertovat ihastuneensa Merikorttelin teollishenkisyyteen, joka luo vaikuttavat puitteet läpi talon levittäytyvälle ravintolalle.

”Merikortteli iski meihin heti ensi näkemältä. Kutsuva tunnelma on meille erittäin tärkeä, ja se syntyy upean tilan lisäksi sisustuksesta, musiikista ja ihmisistä. Esimerkiksi taide tulee olemaan näkyvässä osassa ravintolassamme. Tärkeintä on tietysti se, että asiakkaamme ja myös henkilökuntamme viihtyvät ja voivat hyvin”, Kolu sanoo.

”Lähdemme projektiin erittäin luottavaisin mielin. Erinomaisesti sujunut yhteistyö Antiloopin kanssa saa meiltä täydet peukut! Oikein vatsanpohjassa kutkuttaa, että pääsemme upottamaan kätemme saveen ja avaamaan ravintolan ovet mahdollisimman pian”, Aihinen lisää.

Merikorttelista on muotoutunut suosittu, aamusta iltaan elävä kohtaamispaikka, jossa toimii muun muassa leipomo-ravintola, pizzeria ja elokuvateatteri. Positiivinen kehitys heijastaa Antiloopin pyrkimystä kehittää kiinteistöjensä ohella myös ympäröiviä kaupunkialueita. Yhtiöllä on mittava kiinteistöomistus esimerkiksi Hakaniemessä, jossa vastikään peruskorjattu Siltasaari 10 on niittänyt mainetta suosittuna toimisto- ja ravintolakeskittymänä.

”Panostamme vahvasti kiinteistöjemme yhteydessä sijaitseviin monipuolisiin palveluihin, jotka hyödyttävät sekä vuokralaisiamme että kaupunkilaisia. Nyt avattava ravintola on se puuttuva palanen Merikorttelin jo ennestään loistavassa palvelutarjonnassa”, sanoo Antiloopin Assset Manager Maarit Kivelä.

”Aihisen ja Kolun uusi ravintola on äärimmäisen tervetullut lisä. Huippulaadukas ravintola tulee myös täydentämään Punavuoren lounastarjontaa erinomaisesti. Tässä on nyt todelliset takuumiehet tekijöinä”, Associate Director Tero Nyström iloitsee.

Tutustu Antiloopin Merikortteliin ja sen monipuolisiin palveluihin lähemmin tästä.

Yhteyshenkilöt

Kape Aihinen
Puh. +358 40 504 3780


Olli Kolu
Puh. +358 40 509 8811


Tero Nyström, Food & Beverage, Retail, Associate Director, Business Development
Antilooppi
Puh. +358 50 427 3889


Maarit Kivelä, Asset Manager
Antilooppi
Puh. +358 50 390 0337

Kuvat

Olli Kolu ja Kape Aihinen.
Olli Kolu ja Kape Aihinen.
Lataa
Kape Aihinen ja Olli Kolu.
Kape Aihinen ja Olli Kolu.
Lataa
Kape Aihinen ja Olli Kolu.
Kape Aihinen ja Olli Kolu.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Antilooppi Ky
Itämerenkatu 3
00180 Helsinki

http://www.antilooppi.fi

Antilooppi on suomalainen toimistokiinteistöihin keskittynyt vastuullinen kiinteistönomistaja. Kehitämme omistamiamme kohteita vastuullisesti ja pitkäjänteisesti yhdessä asiakkaiden kanssa. Kiinteistö on aina tiiviissä vuorovaikutuksessa lähiympäristönsä kanssa – meille on erityisen tärkeää kehittää paitsi kiinteistöä myös sen palveluja ja lähialueita entistä toimivammaksi. Tunnetuimpia Antiloopin kiinteistöistä ovat Ympyrätalo ja historiallinen entinen HOK Elannon kiinteistö Siltasaari 10 ja muut Hakaniemen ja Hämeentien maamerkkirakennukset, Merikortteli Punavuoressa sekä Kiilakortteli Ruoholahdessa. Kaikkiaan meillä on vuokrattavaa tilaa noin 400 000 m2, arvoltaan 1,4 mrd. euroa. Antiloopin omistavat suomalainen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja ruotsalainen eläkevakuutusyhtiö AMF Tjänstepension AB.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Antilooppi Ky

Hakaniemen uusin ravintolatulokas tuo ranskalaiset bistroherkut Siltasaari 10:een – taustalla Munkkiniemen hehkutetun Mauritz-ravintolan omistajat20.9.2023 17:50:29 EEST | Tiedote

Vastikään avatun Bistro Le Coinin laadukas ruoka- ja juomatarjonta ja lämminhenkinen tunnelma kutsuvat viihtymään niin lounaalla kuin illallisellakin. Ravintoloitsijoina toimivat Helsingin huippuravintoloissa työskennellyt Eero Suhonen ja ravintola-alan ammattilainen Hanna Kaartoaho. Ravintolan pääomistajat puolestaan tunnetaan huippuarvioita ja mediahuomiota niittäneestä Mauritz-bistrosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme