Diakin avoin verkkokurssi tuo palan inhimillisyyttä epävakaisiin aikoihin
Inhimillisyyden elementit -verkkokurssi antaa näkökulmia siihen, miten inhimillisyyttä ja toisen kohtaamista voidaan vahvistaa haasteiden ja epävarmuuden keskellä.

Diakonia-ammattikorkeakoulu tarjoaa kaikille avoimen ja maksuttoman Inhimillisyyden elementit -verkkokurssin, jossa pohditaan koko ihmiskuntaa koskevia kysymyksiä. Opintojakson tavoitteena on tehdä maailmasta parempi ja inhimillisempi paikka. Kurssi on rakennettu tätä aikaa varten, kun moni pohtii, miten olla eettinen globaalien muutosten keskellä tai miten kohdata toinen ihminen aidosti, kun välissä on kasvotonta teknologiaa.
– Me Diakissa ajattelemme, että voimme selvitä muutoksesta vain niin, että vahvistamme kykyämme kohdata toisemme inhimillisesti. Tällä kurssilla puhutaan isoista koko ihmiskuntaa koskettavista muutoksista, mutta samalla korostetaan toiveikkuutta ja sitä, että yksittäisen ihmisen ajatuksilla ja toiminnalla on merkitystä, kertoo Diakin kehityspäällikkö Ilse Vogt.
Verkkokurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat mahdollisuuden pysähtyä ja pohtia inhimilliseen elämään vaikuttavia asioita. Osallistujat oppivat keskeisiä asioita kolmesta inhimillisyyden elementistä: eettisyydestä, inhimillisestä vuorovaikutuksesta sekä yhteistoiminnasta.
Globaalit haasteet uhkaavat inhimillistä elämää
Inhimillinen elämä merkitsee sitä, että yksilö, yhteisöt ja yhteiskunnat voivat hyvin käyttämättä liikaa luonnonvaroja. Tässä suhteessa monet asiat ovat kohentuneet viime vuosikymmeninä globaalisti. Ihmiset voivat olettaa elävänsä pidempään kuin aiemmat sukupolvet, taloudellinen kehitys on nostanut satoja miljoonia ihmisiä köyhyydestä ja ympäristökysymyksiin kiinnitetään yhä enemmän huomiota.
Huolimatta positiivisesta kehityksestä taudit, sodat ja muut poliittiset konfliktit, ilmaston lämpeneminen, köyhyys ja eriarvoisuus uhkaavat inhimillistä elämää. Inhimillinen elämä ja sen edellytykset eivät ole itsestään selviä, vaan niitä on pyrittävä aktiivisesti tukemaan ja tuottamaan.
– Moni on kuitenkin jo kehittänyt välineitä aikamme suuriin kysymyksiin vastaamiseksi. Tällä kurssilla opiskelijat tutustuvat esimerkiksi YK:n Agenda 2030 -toimintaohjelmaan. Sen pohjalta aikamme vaativista kysymyksistä voi keskustella luontevasti aihepiiri kerrallaan, valottaa opintojakson laatijoihin lukeutuva Diakin lehtori Ville Päivänsalo.
– Pitkin matkaa kiinnitetään huomiota laajojen aiheiden tarkastelemiseen myös arkisten asiayhteyksien tasolta, kuten kohtaavassa vuorovaikutuksessa ja vaikkapa opinnäytetöihin liittyvässä yhteiskehittämisessä, Päivänsalo jatkaa.
Osallistu kurssille helposti verkossa
Inhimillisyyden elementit -kurssin voi suorittaa kätevästi verkossa Diakonia-ammattikorkeakoulun Howspace-ympäristössä. Lisätietoja kurssista ja ilmoittautumisesta pääsee lukemaan osoitteessa inhimillisyydenelementit.diak.fi.
Kurssi on kolmen opintopisteen laajuinen. Opiskella voi myös omaksi ilokseen, ilman opintopisteiden suorittamista.
Osallistuja opiskelee itsenäisesti kolmen osion aineistot. Opintokokonaisuudessa on monta keskustelevaa videota sekä useita pieniä ja vähän laajempia tehtäviä.
Inhimillisyyden elementit -kurssi on Diakilta mittava satsaus.
– On aina tietynlainen riski kokeilla uutta. Tällaisen kokonaisuuden aikaansaaminen vaatii paljon työtä ja rahaakin. Esimerkiksi videotuotannoissa on panostettu ammattilaatuun. Kurssi ei siis todellakaan koostu vain luentotallenteista. Aika näyttää, kuinka paljon tämä innostaa ja mitä poikii jatkossa, Päivänsalo kertoo.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Anna PihlajamäkimarkkinointikoordinaattoriDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:050 346 5169anna.pihlajamaki@diak.fiIlse Vogtkehityspäällikkö, TKI-toimintaDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:040 509 2538ilse.vogt@diak.fiVille PäivänsalolehtoriDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:050 566 0973ville.paivansalo@diak.fiLinkit
Tietoja julkaisijasta
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakin uuden Master Schoolin vetäjäksi TtT Merja Männistö28.9.2023 13:55:00 EEST | Tiedote
Diak Master Schoolin koulutus- ja tutkimuspäälliköksi on valittu terveystieteiden tohtori Merja Männistö. Hän aloittaa tehtävässään lokakuun aikana.
HOP-hanke tuo hyvinvointia, osallisuutta ja pärjäämistä Pohjois-Pohjanmaalle19.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote
HOP-hyvinvointia, osallisuutta ja pärjäämistä -hanke on käynnistynyt 1.5.2023. Diakonia-ammattikorkeakoulun hallinnoimassa ja Oulun ammattikorkeakoulun sekä Vaalan kunnan osatoteuttamassa HOP-hankkeessa vahvistetaan paikallista yhteistyötä ja edistetään heikoimmassa asemassa olevien kuntalaisten hyvinvointia, osallisuutta ja pärjäämistä. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama.
Kutsu medialle: DiakHub Itä-Suomi: Inhimillisyys, kohtaaminen ja digitaalisuus – mahdoton yhtälö?19.9.2023 07:30:00 EEST | Kutsu
Miten sote-alan osaamista ja työtä voidaan kehittää kestävästi Itä-Suomessa, unohtamatta inhimillisyyttä? DiakHub Itä-Suomi esittäytyy ja kutsuu median edustajia kaikille avoimeen webinaariin, jossa tarjotaan ratkaisuja sote-alan osaamisen ja työelämän kehittämiseen Itä-Suomessa.
Oulun sosionomikoulutus yksi Diakin suosituimmista hakukohteista syksyn yhteishaussa15.9.2023 12:51:27 EEST | Tiedote
Syksyn korkeakoulujen yhteishaku päättyi 14.9.2023. Diakissa oli tarjolla 340 aloituspaikkaa, joista 55 Oulussa järjestettäviin sosionomi (AMK) ja sosionomi (AMK), diakoniatyö -koulutuksiin.
Porin sosionomikoulutus yksi Diakin suosituimmista hakukohteista syksyn yhteishaussa15.9.2023 12:49:06 EEST | Tiedote
Syksyn korkeakoulujen yhteishaku päättyi 14.9.2023. Diakissa oli tarjolla 340 aloituspaikkaa, joista 60 Porissa järjestettäviin sosionomi (AMK) ja sosionomi (AMK), diakoniatyö -koulutuksiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme