Ammattiliitto Pro ry

Finnair purkanut laittomasti yhteistoimintaedustajana toimineen työsuojeluasiamiehen työsuhteen

Jaa

Finnairin koneita huoltava Finnair Technical Services on tänään ilmoittanut purkavansa Ammattiliitto Pron jäsenen työsuhteen. Jäsen on toiminut työntekijöiden enemmistön yhteistoimintaedustajana, vaalitoimikuntien vahvistamana työsuojeluasiamiehenä sekä ITA ry:n ammattiosaston puheenjohtajana. Pron näkemyksen mukaan irtisanominen on laiton ja siihen liittyy myös vahva syrjintäepäily.

Työsuhteen purkaminen liittyy keskusteluun siitä, voiko työnantaja muuttaa työntekijän työn tekemisen paikkaa ilman työntekijän suostumusta. Pro on pyytänyt asiasta lausuntoa työ- ja sosiaalioikeuden dosentti Jaana Paanetojalta, jonka mukaan työnantaja ei voi siirtää työntekijää kokonaan toiseen yritykseen ilman työntekijän suostumusta. 

Pro tuomitsee Finnairin toiminnan laittomana. Koska asiaan liittyy lisäksi epäilys syrjinnästä ay-liikkeeseen kuulumiseen perusteella, asia on erittäin vakava. AVI odottaa työnantajan vastinetta syrjintäepäilykseen.  

- Tulemme viemään asian oikeuteen ja olemme tehneet Finnairin toiminnasta ilmoituksen työsuojeluviranomaisille. Tämä on käsittämättömän ammattitaidotonta toimintaa valtionyhtiössä, jonka pitäisi toimia esimerkillisesti, sanoo Pron puheenjohtaja Jorma Malinen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esihenkilöt alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.

Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ammattiliitto Pro ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme